Ultima actualizare: azi, 14:26

Locale

Închisoare cu suspendare pentru un șofer de TIR care a lovit mortal un pieton beat pe drum

Un șofer de TIR a accidentat mortal un pieton beat care circula neregulamentar pe drum, mergând zigzag pe partea carosabilă. Accidentul a avut loc în 2019, dar sentinţa a fost dată în această săptămână.

Potrivit informaţiilor PortalSM, în data de 10.12.2019, în jurul orei 18.15, un bărbat se deplasa din Negrești Oaș spre Orașu Nou, ca pieton. Acesta nu purta pe îmbrăcăminte elemente reflectorizante şi nu a avea o sursă de lumină, când a fost lovit de remorca unui TIR, care circula cu o viteză de 78 hm/h.

În urma impactului a rezultat decesul pietonului, care a fost lovit din spate, în partea stângă a corpului, de partea frontală dreaptă a semiremorcii.

În urma analizelor medicale s-a arătat că șofer nu era sub influența băuturilor alcoolice la momentul accidentului, însă pietonul a avut o alcoolemie de 4,94 g/l în sânge.

A urmat un şir de declaraţii, iar în cele din urmă şoferul a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă și a primit 2 ani de închisoare cu suspendare. Firma de asigurări mai este obligată să îi plătească soţiei decedatului şi fratelui acestuia câte 10.000 de euro cu titlul de daune morale.

6 comentarii

  1. cetatean Răspunde

    Care este vina camionangiului ?

  2. H&R Răspunde

    Adica pietonul a mers pe jos si pe partea dreapta pe sensul de mers a drumului. Adica pe partea gresita. 4.94g/l…mi se pare cam…

  3. satmarean Răspunde

    78 km/h, daca avea 50-55 scapa

  4. satmarean Răspunde

    se numesc circumstante agravante

  5. Mihaita Piticu' Răspunde

    Lumea a 3 a . Suntem la acelasi nivel cu Brazilia. Doar ca ei au femei mai bune ….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.