Ultima actualizare: azi, 10:44

Locale

La mulți ani, România! Tricolor uriaș și defilare în centrul municipiului Satu Mare

La mulți ani, România! Manifestările dedicate Zilei Naționale a României au debutat, în această dimineață, dimineață, joi, 1 decembrie, după ora 11.00, cu depuneri de coroane la busturile lui I.C. Brătianu și Iuliu Maniu, respectiv la statuia lui Vasile Lucaciu. De la ora 12.00 a început ceremonialul militar și religios în centrul municipiului Satu Mare, la statuia Eroului Necunoscut.

Ca în fiecare an, cel mai așteptat moment din programul de 1 Decembrie a fost parada militară. Sute de oameni s-au adunat în centrul municipiului Satu Mare pentru a participa la spectacolul pregătit cu ocazia Zilei Naționale a României.

În centrul orașului și-a făcut apariția și un tricolor uriaș, ce a fost purtat de sătmăreni prin toată Piața Libertății. 

Defilare în centrul municipiului Satu Mare:

Tricolor uriaș purtat de sătmăreni în centrul orașului:

Sătmăreni de toate vârstele s-au adunat în centrul municipiului Satu Mare:

Regal folcloric și concerte în Centrul Nou

După-masa zilei de 1 decembrie le va aduce sătmărenilor un adevărat regal folcloric la Casa de Cultură a Sindicatelor, iar mai apoi, de la ora 17.00, cei prezenți se vor putea delecta la scena din Piața 25 Octombrie cu muzică folk, muzică ușoară și pop-rock.

La ora 19.00 va avea loc o spectaculoasă retragere cu torțe, iar șirul evenimentelor se va încheia la Filarmonica Dinu Lipatti, cu un concert vocal-simfonic dedicat Zilei Naționale a României.

PROGRAMUL ZILEI:


CITEȘTE ȘI:

18 comentarii

  1. carcotas Răspunde

    Nici un comentariu? Cine a fost primul Ardeal? Cine a fost al doilea… e bine.

    • History Răspunde

      Sincer primul a fost Homo neanderthaliensis. Apoi imediat la scurt interval au coborât din brazi falnicii #pevecistăpâni. Ei tot timpul sunt primii indiferent de țara sau regiunea despre care vorbim! Dar problema mare este că unii dintre ei și acum sunt la stadiul de acum cca. 3500 ani de când au venit din stepă. Pentru că vezi nici falnicii ăștia nu au coborât din copaci aici. Asta tot timpul se uită. Pentru că ce înseamnă până la urmă noțiunea de indoeuropean???? Și nu știu de ce își bat capul unii cu ținutul scorului. Sincer. Nu avem loc unul de altul?
      Remarc oricum participarea și comportamentul UDMR-ului local la eveniment. Că până acum au dus câteodată la nivel de artă fofilarea la astfel de ocazii. Motive s-au găsit. Ar fi acum un moment de întors gestul cu proxima ocazie și din partea celorlalți ca să terminăm odată cu prostiile astea cine a venit primul. Sincer spun asta. Pe noi cu ce ne încălzește? La propriu. Și pentru că vezi până la urmă cui prodest (cui folosește)? Dar sunt sigur că așteptările mele sunt zadarnice. Oricum acum mingea este în terenul advers și ar fi minunat să vedem o continuare de astfel de complezențe chiar dacă nu sunt totdeauna 100% sincere. O zi bună la toți.

    • H&R Răspunde

      Primul a fost Iliescu. 🤣

      • bigbrother Răspunde

        Eu am auzit că de aia nu pleacă dintre noi că i-a expirat viza pentru Iad.

        • H&R Răspunde

          Și nu a primit viza pentru Rai. 🤣
          Pedeapsa: sa traiasca pe Pamant pana-n veciul veciurilor.

          • bigbrother

            Bine-bine dar noi ce vină avem de suntem pedepsiți în halul ăsta?

          • H&R

            @bigbrother
            Trebuia ceva facut in decembrie 89. Nah acolo e problema.

    • Adi Răspunde

      Rușine ungurilor de ziua Buzii , toat internetul este plin cu urări de la romani iar acum ungurii sunt triști, deși aici își fac averi , trăiesc și învață. Dacă nu vă convine marș în Buda .

      • FARCAU Răspunde

        ma …dar prost te-a facut maicata ……

        • History Răspunde

          Frustrat. Dacă după mai bine de 100 de ani tot asta este preocupare sa atunci nu ai ce face. Nu ai de la cine cere că nu are cu ce să proceseze informația. Nu știu, unii au o placă pusă și e blocată tot acolo că văd că se tot repetă textul? Chiar nu au treabă? Măcar să măture prin curte? Că tot e mai util și aia, aică măturatul.

      • @pentru Adi Răspunde

        @Adiță, pentru că ai cerut așa insistent atunci reține asta pentru tine și numai și numai exclusiv pentru tine se dorește la mulți ani de ziua de luptă împotriva SIDA!!!! E bine așa puiucule sau mai vrei???? Față de restul oamenilor normali la cap îmi cer mii de scuze.

  2. Fasz Răspunde

    Nu mai mănâncă produse de origine animală (Măi animalule!)

  3. Sergiu Răspunde

    Dejaba au facut mare unire cand 6 milioane de romani au emigrat din tara de la saracie…
    Bani pentru marirea pensiilor cu 15 % nu sint
    Bani pentru alocatii de copii nu sint ( ca sa dubleze)
    Bani pentru Sistemul de sanatate nu sint
    Dar cheltuim bani pentru 1 Decembrie bravoo 👌👍…
    Pentru ce sarbatorim oameni buni?cand poporul pleaca din tara masiv??? Off off… Cand o sa avem noi salariu de 1800 de euro sau pe luna 1400 de euro? Niciodata!!! Asta e….

    • History Răspunde

      Suntem mândri pentru o zi. Câtă falsitate și asta mai ales din partea celor care ar trebui să facă să meargă mult mai bine lucrurile. Dar ca să vezi lor indiferent și acum le merge bine. Puneți-vă oameni buni întrebarea că de ce se pleacă în halul ăsta fără de hal din țară! Pentru că aia că nu ai bani destui este un efect al unui fenomen. Și mai puneți fiecare și întrebarea aia că oare de ce din alte țări nu se pleacă așa! Și mulți definitiv! Cu ce să ne mai mândrim? Ultimul care pleacă este rugat să stingă lumina. Asta ca să n-o supărăm pe Ursula.
      PS. A început să reapară diaspora prin urbe. Deja se simt, se văd efectele. Nimic nu s-a lipit de ei în continuare.

  4. István Răspunde

    Sunt ungur 100% din Satu Mare.
    La multi ani pentru toti cei ce sarbatoresc 1 Decembrie!
    Când ne vom putea bucura de bucuria celorlalti atunci va fi pace.
    Bravo UDMR pt participare. E un pas spre ameliorare.
    Pana la urma, situatia de azi ar trebui sa ne uneasca si nu sa ne dividã…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.