Ultima actualizare: ieri, 19:37

Locale

Motive pentru a cumpăra un Asus Vivobook

Laptopurile au dimensiunea perfectă. Sunt suficient de mici pentru a călători cu tine, dar suficient de puternice pentru a avea performanțe pe măsura așteptărilor tale.

Fie că te afli acasă, pe drum sau într-o sală de clasă universitară, notebook-urile sunt cele mai fantastice instrumente pentru studiu sau joacă serioasă. În timp ce tabletele și smartphone-urile autonome sunt în mod constant populare, majoritatea oamenilor înțeleg că laptopurile sunt preferabile pentru orice, de la dactilografierea unei lucrări de cercetare la procesarea videoclipurilor și până la jocuri.

Dar, bineînțeles, trebuie să te gândești la mult mai mult decât la sistemul de operare. Este echipat cu ecranul pe care îl dorești? Perifericele tale sunt suportate de porturi? Este capabil să ruleze jocuri la 1080p? De ce jocuri sau caracteristici exclusive te vei putea bucura? Acestea sunt lucrurile la care ar trebui să te gândești înainte de a face investiția.

De ce să alegi un Asus Vivobook?

Asus VivoBook este, pe scurt, unul dintre cele mai bune laptopuri pe care le-am văzut în ultimele luni. Cu excepția jocurilor intense, acesta este un laptop convingător care este la fel de uimitor ca și MacBook Pro de 16 inci, fiind în același timp mai mic, mai ușor și semnificativ mai ieftin.

Dacă vrei un laptop puternic fără să cheltui foarte mulți bani, aceasta este una dintre puținele opțiuni disponibile. Vei primi, de asemenea, un ecran luminos, o balama ErgoLift pentru o poziție de tastare mai confortabilă și faimosul Asus ScreenPad pentru a-ți spori productivitatea.

Prin urmare, vei primi un laptop cu multe caracteristici pentru mult mai puțini bani decât cer concurenții săi.

Hai să analizăm detaliile, astfel încât să te poți convinge singur de ce mulți oameni aleg să achiziționeze un Asus Vivobook.

Ecranul – Ecranul Asus VivoBook de 15,6 inci, cu o rezoluție de 1920 x 1080, este atât plăcut ochiului, cât și plăcut pentru a lucra cu el: marginile din jurul ecranului sunt plăcut de subțiri, iar ecranul în sine este luminos, colorat și clar. Deși raportul de aspect 16:9 nu este preferatul nostru (este de preferat 16:10), el este ideal pentru filmele și programele de televiziune cu ecran lat.

Tastatură și navigație – Cu o tastatură mare, care se simte bine amortizată și pare bine iluminată – culoarea distinctă din jurul tastei Enter este o atingere plăcută – și un trackpad la fel de rapid și precis, laptopul vine cu o bună utilizare a materialelor sale de calitate. Un senzor de amprentă digitală este încorporat în trackpad, ceea ce face ca logarea în Windows 10 să fie floare la ureche. Șasiul complet metalic arată bine și pare că va dura mult timp.

Porturi – Unul dintre avantajele unui laptop de această dimensiune față de un laptop de 13 inci este că ai mai multe porturi: Asus VivoBook are un port HDMI, un conector Thunderbolt 4 USB-C, un port USB 3.2 USB-A și două porturi USB 2.0 USB-A, precum și o mufă pentru căști și un cititor de carduri microSD. Există o mulțime de posibilități de culoare din care poți alege: Indie Black, Gaia Green, Resolute Red și Dreamy White, pentru a numi doar câteva.

Ușor – În ciuda ecranului mare de 15,6 inci, laptopul are o grosime de numai 16,1 mm și cântărește 1,8 kg. Vei avea nevoie de puțin spațiu în plus în geantă pentru a-l încadra, dar nu te va împovăra.

Sunet – Încarcă un filmuleț pe ecran lat și îți vei da seama că nu numai că arată excelent, dar și sună fantastic – laptopul este dotat cu un sistem de sunet stereo certificat Harman Kardon care va încerca chiar și sunet surround pentru tine. Din nefericire, nu se ridică la nivelul unui sistem de divertisment de acasă, iar basul lipsește un pic. Cu toate acestea, sunetul rămâne clar și limpede la un volum rezonabil de ridicat, iar elementele individuale ale melodiilor muzicale sunt ușor de detectat. Este un alt avantaj al laptopului, chiar si fata de un Asus Zenbook mai vechi.

Durata de viață a bateriei – Asus VivoBook se comportă admirabil și în ceea ce privește durata de viață a bateriei, chiar dacă nu bate niciun record. Vei obțbine 7-8 ore de utilizare de la o încărcare, ceea ce este bine pentru un laptop de această dimensiune, chiar dacă nu faci nimic deosebit de solicitant.

3 comentarii

  1. Alex Răspunde

    Nu multumesc.
    Am cumparat un Vivobook pro 17 si dupa 2 ani jumate n-a mai functional deodata.
    MB defecta fara sa Ii fac ceva, am dat shutdown intr-o noapte si a doua zi era mort. S-a defectat SSD-ul in garantie si l-am primit cu ultimul bios.
    Nu mai cumpar ASUS.

  2. Gheorghe Răspunde

    Eu am folosit hp probook 450g2, pentru ceea ce lucrez a fost bun(și acum merge brici)cu un ssd m2 pus în el.Acum tot Hp nou nouț,cu configurație și generatie noua de procesor,tastatura iluminata,ssd m2,W11,etc,etc,merge super bine,vreo 4-7 ani ma folosesc de el la maxim.Reclama la Asus,asus….pana la urma fiecare cumpăra ce vrea și alege după nevoile și scopul sau.La ce sa cumperi un laptop de gaming scump care oricum peste 5-7 ani îl vei schimba dacă tu doar navighezi pe net,vizionezi yt,sau scrii niște documente?….Încercați să zăpăciți oamenii sa cumpere ce vreți voi sa vindeți.

    • bigbrother Răspunde

      Fac reclama si ei la ce pot devreme ce la jocuri de noroc am inteles ca nu mai e voie. Cred ca tii minte si tu acele articole-reclama ma gandesc platite? Daca ar fi dupa ei ar baga si reclame cu tutunul ca e sanatate curata dar ca sa vezi nici aia nu se poate. Din fericire. Eu am invatat ca la ce se face reclama aia trebuie evitat. inclusiv la medicamente. Ca ce este bun la aia nu prea trebuie reclama. Nu-i asa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.