Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

O bolnavă “donează” 230.000 de euro la sfatul unui preot. Cea mai nouă țeapă de pe internet

Țepele în mediul online devin tot mai des întâlnite. De această dată, țeapa este una mai complexă, organizatorii ei discutând despre acest tip de țeapă drept o “donație”.

O persoană anunță oamenii, printr-un comentariu pe Facebook, că suferă de cancer la gât şi vrea să își doneze averea, la sugestiile unui preot.

Comentariul este postat de pe un cont creat doar cu câteva zile înainte. Un cont de pe care se face doar acest lucru, se postează comentarii la mai multe postări pentru a discuta cu persoanele doritoare pe mail.

Următorul pas este ca țeparii să ceară datele persoane ale celor care ar urma să primească banii și o sumă de bani pentru a realiza acest tip de tranzacție.

“Bună

Îmi cer scuze pentru acest mod de contact. Împărtășesc aceste informații pentru că vreau să-mi donez averea cuiva care crede în DUMNEZEU. Sufăr de cancer de gât incurabil, în ciuda tuturor bogăției mele nu pot învinge această boală, zilele mele sunt numărate. Intenționez să-mi donez toate bunurile. Unele vor fi donate unui cămin de copii și adăpost pentru cei fără adăpost, dar mai am în cont 230.000 de euro, pe care preotul m-a sfătuit să-i dau unei persoane la întâmplare care ar putea avea nevoie. Sună ciudat dar e adevărat, caut pe cineva care să-mi moștenească averea, un om al lui Dumnezeu care să o folosească bine și atunci am dat peste profilul tău. Dacă sunteți interesat, mă puteți contacta pe e-mail pentru a avea mai multe motive pentru donația mea.

e-mail-uri [email protected]” este mesajul postat în comentarii.

Vă reamintim să nu oferiți nimănui date cu caracter personal sau copie după actele dumneavoastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.