Ultima actualizare: azi, 19:39

Locale

Primăria Satu Mare mai cumpără 17 autobuze electrice. A fost semnat contractul

Primăria municipiului Satu Mare va mai cumpăra 17 autobuze electrice, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a anunțat municipalitatea, pe pagina de Facebook a instituției.

,,Achiziționăm 17 autobuze electrice cu fonduri PNRR. Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a semnat contractul de finanțare prin care Primăria municipiului Satu Mare va achiziționa autobuze electrice prin PNRR.

Contractul este în valoare de 64.215.538 lei și prevede cumpărarea a 17 autobuze electrice. Prin această achiziție, întreaga flotă de transport public care circulă în Satu Mare va fi reînnoită. Primăria Municipiului Satu Mare a cumpărat în ultimii patru ani 28 autobuze noi”.

5 comentarii

  1. C4s Răspunde

    Lucru bun, dar sa cumpere si ceva unitate de productie electrica.

    • altu fără bmw Răspunde

      Nu știu dacă e lucru bun. Am mari semne de întrebare vizavi de sustenabilitatea proiectului. Uită-te la facturi la energie. După scupirile la curent cât costă acum un plin? Am înțeles că norvegienii mari campioni încearcă să diminueze cumpărarea de mașini electrice. Infrastructura nu face față. Mai degrabă s-ar axa pe cea cu hidrogen.

      • 3.14 Răspunde

        Hidrogenul nu este si nu va fi rentabil cel putin 20 de ani de acum. Cica faci 10 km cu un litru de hidrogen lichefiat si costa acum cca 8-10 Euro, adica aproape 1 Euro per km!. Cu f mari investitii se prognozeaza ca va fi cca 5-6 Euro in urmatorul deceniu dar si at va fi f scump pt ca noi sa ne permitem asemenea costuri, cel putin asa am citit undeva in urma cu un an. Unde nu sunt alternative acolo se va folosi dar nu cred ca in acest moment o firma de transport de exemplu ar face fata concurentei pe fosili.

        • altu fără bmw Răspunde

          Tot ce-i posibil la la momentul actual un plin cu o mașină electrică iarăși a devenit nerentabil, mai ales când e vorba de un autobus.

  2. Mizerii electrice Răspunde

    Pis pe ele autovehicule electrice. Propaganda totala. Bateriile nu se pot recicla, ii extrem de poluant sa minezi materialele. Si curentu cu care alimentezi mizeriile astea ,ghiciti cum se produce

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.