Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

România nu intră în Schengen! Austria și Olanda au votat împotrivă

România nu intră în Schengen! Austria și Olanda au votat împotrivă, informează Agerpres.

Potrivit Agerpres, Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne a respins joi aderarea Bulgariei şi României la spaţiul Schengen, două voturi fiind împotrivă, în condiţiile în care era nevoie de unanimitate.

Dintre cele 27 de ţări membre UE, Austria şi Olanda au votat împotrivă, cea din urmă menţionând că se opune doar aderării Bulgariei, conform unor surse concordante de la Bruxelles, care afirmă însă că discuţiile continuă pe tema aderării României şi Bulgariei.

 

40 comentarii

  1. canageambe Răspunde

    Mare paguba-n ciuperci!

  2. Unguru Bulan Răspunde

    Sa sa spele cu shengenu lor pe cap. Oameni buni noi avem posibilitatea boicotului, sa nu uitam de tot ce are austria la noi banci peco smd

  3. c-block Răspunde

    Acesta a fost momentul decesului Uniunii Europene. Și pentru ce, mă rog? Pentru niște ambiții politicianiste?

  4. H&R Răspunde

    Rares Bogdan ai cuvântul! Hai și povestește-ne ceva pentru adormit despre eliminarea pensiilor speciale in 100 de zile si ca RO intra 100 in “scheggem”.

    Nu vă supărați pe mine dragi frați români sau unguri sau orice altă naționalitate din Ro, dar cu asemenea specii nu merităm mai mult!
    Exact atât merităm.

    Nu aud sau văd scandal, că dacă era Orbán Viktor de vină deja era mai mare război între noi ca în Ucraina.

    • John Doe Răspunde

      @H&R,

      Meritam nu meritam, este subiectiv. Este fapt ca indeplinim toate cerintele de aderare, iar motivul lor de blocaj, ca majoritatea imigrarii se intampla prin Romania, a fost demontat de catre Frontex – Agentia Uniunii Europene. (Nu sunt cifre inventate de catre politicienii nostrii)

      Motivul invocat de catre tine, “cu asemenea specii nu meritam mai mult” – intr-o oarecare masura iti dau dreptate, deoarece nici mie nu mi-s dragi, dar sa nu uitam ca si austriecii sunt constienti de acest lucru si le convine faptul ca politicianul roman este coruptibil, altfel nu pupau ei Petrom si multe alte beneficii.

      De ce nu au invocat ca si motiv, coruptibilitatea politicianului roman? De ce nu au invocat un motiv real?

      De urmarit, daca in urmatoarea perioada statul roman va face vreo concesie in privinta unor cereri austriece pentru a ne accepta in Schengen – sa nu ne lasam si sa protestam.

    • Feri Răspunde

      Tot ungurii sunt devina, un bou cu barba pe Digi24 deja vizioneaza “Austro-Ungaria”.
      Ieri pe Euronews un rahat sovinist de profesor de la Babes-Bolyai explica la randul lui ca de fapt migrantii din Austria vin din Ungaria (da, prin dublul gard ghimpat critizat pe vremuri vehement de toti “liberalii” Europei, la granita cu Serbia) nicidecum din alta parte, de exemplu Italia unde zilnic sosesc vapori “umanitare” din Africa.

      • Ochi de Soim Răspunde

        De cate ori ma plimb pe dig in zona podului galben, vad cativa migranti care se plimba si vorbesc la telefon….

        • @Ochi de Soim Răspunde

          Și așa ai numărat exact 75000????? Nu știu de ce vă ambalați! Asta a fost motivul, dar motivul este străveziu dacă nu chiar fals. Dar nu are nici o legătură cu ce e la ei în țară. Se știe prea bine că austriecii au o mentalitate foarte “interesantă”. Nu degeaba a răsărit dintre ei hitler și nu degeaba au ei Partidul Libertății cu atâția votanți. Ar trebui să redescoperim demnitatea ca țară și să purtăm niște discuții cu UE dar cu niște băieți de la externe coioși și nu leșinații ăștia care se vede clar că nu au făcut nimic. Eu l-aș schimba pe ministrul de externe, aia e biztoș. Și pe ambasadorul de acolo. Că mai mult încurcă. Știți cine e ambasador la Viena????

  5. Mooie PNL&PSD Răspunde

    Unde-i adi cazma și cu ciprianus crăcăciun să ne explice de ce nu am intrat în Schengen???
    Vina este EXCLUSIV a clasei politice din românia, nu a austriei sau olandei!

  6. bigbrother Răspunde

    Acest lucru numai demonstrează pentru cine nu știa unde duce servilismul și sufletul de sclav. De ce cerem respect de la alții dacă nici măcar noi nu ne respectăm? Consider că prin acest vot s-a semnat actul de deces al UE. Ce vine după asta e ca după resuscitare. Nici nu mai merită să ne batem la cap cu un următor vot! Care vot? Care Schengen după asta?

  7. Cetățeanul turmentat Răspunde

    Momentul ca România sa renunțe la inutilele pensii speciale!
    Europa nu ne vrea în Schengen pentru ca judecătorii dau pedepse cu suspendare pentru ucideri din culpa sau de câțiva ani pentru omoruri sau se prelungesc procesele vizând corupția pana apare prescriptia.
    Clanurile nu au dispărut, deși le știe toată lumea, numai cei de la Interne nu.
    Pădurile României se duc la austrieci.
    Soecialii trebuie sa plătească!!!

  8. Alex Răspunde

    Propun ca 8 decembrie sa fie zi de doliu national, si bineinteles sa fie zi libera.

  9. Maci Laci Răspunde

    MUIE AUSTRIA!!!

  10. Maci Laci Răspunde

    MUIE OLANDA!!!

  11. .???. Răspunde

    Uni vor sa fim Ucraina , lupta pentru vest si est. Austrieci nu vor toata Ro .

  12. Florin Rachitan Răspunde

    Trei culori cunosc pe lume,
    Amintind de-un brav popor,
    Ce-i viteaz, cu vechi renume,
    În luptă triumfător.

    Multe secole luptară
    Străbunii noștri eroi,
    Să trăim stăpîni în țară,
    Ziditori ai lumii noi.

    Roșu, galben și albastru
    Este-al nostru tricolor,
    Se înalță ca un astru
    Gloriosul meu popor.

    Sîntem un popor în lume
    Strîns unit și muncitor,
    Liber, cu un nou renume
    Și un țel cutezător.

  13. web designer Răspunde

    Nu este romanica inca suficient de invatat si demn pentru aderarea in spatiul schengen.
    Doare nu va doare asa este .
    Puteti veni cu ideologi balcanicie , postcomuniste chiar iredentiste , pe austrieci o doare in cur de tara asta .
    Progrese in econimie si in infrastructura , inteligenta , eliminarea coruptiei din TOATE INSTITUTILE tari , eliminarea pensilor si salariilor speciale ,comportament adecvat in strainatate si in trafic !!!!!!!…….
    Fara aceste caracteristici sa nici nu visati in urmatorii 10-15 ani la aderare…

    • Pistalău Răspunde

      Dute ma si tu unde a dus mutu iapa, precis ca esti un frustrat din ala ordinar si ungur pe deasupra. Voi ma care pana nu demult mancati carnea direct de sub saua calului, acuma va dati mari civilizati hoarde de salbateci ce sunteti

      • web designer Răspunde

        inteleg ca esti c-am frustrat …..peste 10-15 ani mai incercati odata , poate aveti noroc….

        • România reală Răspunde

          Știi și tu foarte bine că nu despre așa ceva e vorba când pomenim de Schengen și nu are nici o legătură cu votul aceste aspecte. Du-te numai în Suedia cea mare membră Schengen să vezi tu ce și cum prin zonele, cartierele populate de imigranți! Că nici suedezii nu mai intră pe acolo de frică! E o problemă foarte mare la ei. Ca să nu mai povestim de cartierele cu maghrebieni din Franța ori Belgia. E prăpăd acolo. Acolo se intră deja cu blindate și cu antitero. Noi nici în cartierele rău famate nu avem așa ceva!

      • Bre Răspunde

        Ungurii din Hu au uitat cand au intrat in Schengen… Asa demult a fost….

        • Schengen Răspunde

          Exact de 15 ani. Adică la 3 ani jumate de la aderarea la UE. Așa este când ești migrator și te pricepi să ții carnea sub șa! Pevecistăpânii știu așa ceva? Nuuu! Deci merită să stea deja de 11 ani și încă să mai aștepte! Unde vă grăbiți?

    • Mih Răspunde

      Sunt deacord cu tine.

  14. Mih Răspunde

    Schengen cu porcul pe acoperisul blocului…

    • Om Răspunde

      Ce, au fost funny. Descurcareti baietii. Inteligenta inseamna adaptare pana la urma.

      • Scheggem Răspunde

        Și mai funny era dacă se aprindea de la focul deschis izolația de pe acoperiș/smoala??? Ce de show era atunci? Și oare unde naiba s-a scurs apa de la curățat porcul ori sângele și restul? Așa în jos prelins pe perete frumos, tradițional???😱🤮🤢

  15. Ptr venetic Răspunde

    Ba da de ce nu vreti voi o seama,sa va dati dusi mai încolo de Petea. Ca vorba aia paguba in ciuperci, lasati-ne pe noi aici,ca na aici e rau sunteti discriminati de tot felul, faceti in efort cat de mic si va duceti ca nu e departe buda pardon budapeste

  16. Diaspora Răspunde

    Mu13 p5d!

  17. Militia Răspunde

    tzanga cimpanzeu, daniel mocanul si culita sterp vor boicota opera din viena si nu vor sustine concertul de craciun din acest an

  18. Herbert Răspunde

    Eu am știut că austriecii nu uită că ați mâncat lebedele….V-am spus atunci.

  19. Hibib Răspunde

    Neamurile si urmașii lui hitler au spus: romanii nu în schengen ci în segben. Cu asa politicieni (romani) acolo ne este locul, dar bine a zi unul mai devreme:”paguba-n ciuperci”. Romanul de rand nici nu pierde și nici nu castiga, asa ca MUIE habzburgimea austro-ungara!

  20. De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

    Eu doar atât aș vrea să menționez că mai mult de o grămadă de cetățeni ai țării noastre au cel puțin dublă cetățenie. Mulți mari #pevecistăpâni nici nu știți voi dar posedă acte maghiare, inclusiv pașaport. Așa că le doare undeva la 1,5 m lateral în orice direcție. Știu și de un caz cu jumate familie (copiii, noră, nepoți) stabiliți definitiv în Canada. Și degeaba cereau viză de Canada că nu primeau. Așa că s-au enervat și frumos și-au făcut pașapoarte maghiare, au cumpărat bilet de avion și aceleași persoane care de 3 ani așteptau degeaba aprobarea autorităților canadiene s-au dus în Canada, și-au văzut copiii, nepoții, au stat niște luni apoi au venit înapoi. Ce au făcut cei din comisie având în vedere ce e în Ucraina este cea mai mare prostie posibilă! Dar ca să vezi Austria are ceva afinitate pentru ruși. Mai ales financiar. Faptul că nu au fost scuturați la vot înseamnă că nu sunt chiar așa singuri cu părerea asta de respingere. Și ca să vezi Ungaria mult hulită e membră Schengen din decembrie 2007!!!!! Toată povestea asta are așa o tentă orwelliană.

  21. Ășâțî Răspunde

    Austriecii vor numai sclavi din România, care să spele căcatul de pe fundul bătrânilor lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.