Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Sătmăreancă de 17 ani, pe ”mâna” poliției din cauza bunicii. Femeia i-a spus să urce la volan

O sătmăreancă în vârstă de 17 ani a ajuns pe ”mâna” poliției din cauza bunicii sale. Aceasta din urmă i-a spus să urce la volan și să o ducă să-și vadă fiica ce a fost recent supusă unei intervenții chirurgicale. Pe drum însă, autoturismul condus de minoră a fost oprit de un echipaj de poliție.

Concret, efectuând control și supraveghere a traficului rutier, pe DJ193E în localitatea Bârsău de Sus, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Valea Vinului au oprit în trafic, pentru control, un autoturism marca Seat Ibiza, la volanul căruia a fost identificată o minoră de 17 ani, iar în calitate de pasager bunica acesteia. Fiindu-i solicitate documentele de identitate și cele ale autoturismului, minora a prezentat doar documentele autoturismului, susținând că nu deține permis de conducere, motiv pentru care atât ea cât și bunica acesteia au fost conduse la Postul de Poliție Comunal Bârsău.

Fiind audiată, minora a spus că bunica a dorit să meargă în vizită la fiica ei care locuieşte în acelaşi sat, pentru a vedea starea ei de sănătate, fiind recent operată la gât. Din declaraţie reiese faptul că la insistenţele bunicii sale, minora a hotărât să urce la volanul autoturismului. Doar că, pe drumul comunal din localitatea Bârsău de Sus, a fost oprită pentru control de către polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Valea Vinului. Oamenii legii i-au solicitat documentele de identitate și ale autoturismului, însă aceasta a spus că nu deține permis de conducere.

În urma acestui eveniment, polițiștii au deschis dosar penal, iar sătmăreanca a fost obligată să efectueze un stagiu de formare civică cu o durată de o lună. Mai exact, un astfel de stagiu obligă minorul să participe la un program care să-l ajute să înţeleagă consecinţele legale şi sociale la care se expune în cazul săvârşirii de infracţiuni şi pentru a-l responsabiliza cu privire la comportamentul său viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.