Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

A divorțat și nu a mai plătit pensia alimentara. Condamnat la închisoare cu suspendare

Un bărbat din județul Satu Mare a fost condamnat la 9 luni de închisoare după ce a divorțat pentru că nu a achitat pensia alimentară a copilului.

Potrivit informațiilor PortalSM, bărbatul a divorțat de soția lui în anul 2017. În urma divorțului, el a fost obligat la plata unei pensii de întreținere pentru copil. Începând cu data de 23.09.2016 și până la majoratul minorei, bărbatul a trebuit să achite suma de 362 de lei pe lună. Din luna decembrie 2018, bărbatul nu a mai achitat în nicio lună pensia de întreținere.

Fosta soție a formulat o plângere penală împotriva bărbatului pentru săvârșirea infracțiunii de abandon de familie.

Cu toate că știa care îi sunt obligațiile legale, bărbatul a refuzat achitarea pensiei alimentare pentru copil. Acesta a spus că în 2019 din cauza unor probleme financiare nu a mai achitat pensia de întreținere, întrucât nu a mai avut un loc de muncă stabil.

El a motivat faptul că în cursul anului 2019 și o parte din anul 2020 acesta a muncit în domeniul construcțiilor pe raza localităților Viile Apei- Seini, cu ziua, la diferite persoane.

Pentru săvârșirea infracțiunii de abandon de familie, bărbatul a fost condamnat acum la 9 luni de închisoare cu suspendare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.