Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

Crește numărul cazurilor de gripă în Satu Mare. Tot mai mulți bebeluși bolnavi!

Numărul cazurilor de gripă continuă să crească în județul Satu Mare. Numai în ultima săptămână au fost înregistrate peste 600 de cazuri de infecții respiratorii acute și gripă, iar printre cei afectați se numără și copiii cu vârsta de până într-un an.

,,La nivelul județului Satu Mare, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (IACRS și pneumonii) a fost de 631 în săptămâna 02.01.2023 – 08.01.2023, comparativ cu 564, înregistrate în săptămâna precedentă”, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP).

Situația centralizată a datelor raportate de către medicii de familie de la nivelul județului a infecțiilor respiratorii acute și a gripei se prezintă astfel:

Reamintim că România este în stare de alertă din cauza cazurilor de gripă care se înmulțesc rapid. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a emis o serie de recomandări pentru populație, angajatori și școli, precum evitarea aglomerației, purtarea măștii, triajul epidemiologic și încurajarea vaccinării antigripale.


4 comentarii

  1. Gheorghe Răspunde

    De ce nu incetati odata cu aceste minciuni?Ce boala,ce gripa ce raceala,ce probleme pulmonare?Nimic din toate acestea,toate sunt numai minciuni!!Mincinosi sunt parintii care nu stiu ce sa mai faca cu copiii imbolnaviti si care raspund tot mai greu la medicatie.Minciuni sunt ale colegilor nostri de munca ajunsi pe la pneumologie cu manifestari grave si imposibilitatea de a respira.Minciuni ai prietenilor si cunostintelor noastre din Europa care trec si ei prin aceleasi probleme.Minciuni ale celor care au fost bolnavi si dupa doua saptamani de tratament s-au imbolnavit din nou si nu mai stiu ce sa faca,ii vedem pe la munca cum se taraie si se simpt cum nu au fost niciodata,minciuni,ei se prefac doar ca sunt bolnavi sunt vanduti industriei de medicamente si lui soros&co.Minciuni si iar minciuni ai membrilor din familiile noastre care sunt bolnavi inca dinainte de craciun si care nu mai scapa de guturai,ameteli si probleme de respiratie.Iar vreti sa ne subjugati sa ne determinati sa purtam masti,sa va imbogatiti(nesatuilor)de pe urma noastra.Noi suntem daci liberi mai tari ca stanca din Gibraltar si nu ne veti putea pune jos!!Mai terminati mai medicilor slab pregatiti cu aceste tromboane ca nu va credem nici daca moare jumate din bobor tot nu va credem,nici morti nu va credem ca stim noi….stim noi totul,noi stim ca suntem atoatestiutori……..Ne-ati pacalit o data cu covidu 19 dar acum nu va mai merge,ne-am prins de smecherie…he,he,he
    Acesta este doar un pamflet si trebuie citit ca atare……sau nu?

    • Golf Răspunde

      Ghiță ești la zi cu vaxurile? Vine pandemia adevarată acum, cea a vacinaților. Sunteți cu sistemul imunitar la pământ, compromis.

  2. Gheorghe Răspunde

    Golfuleț sa știi ca aceasta gripa care circula acum nu face diferențe între unii și alții.Am colegi care nu s-au vaccinat și sunt gripati și am pe unii vaccinați și la fel sunt și ei gripați.Stii care este duferenta?….unii fac forme mai grave și trebuie neapărat sa meargă la spital iar ceilalți(vaccinatii de obicei)fac forme mai ușoare,dar nici asta nu este o regula.Bolile sunt o realitate de când e lumea și dacă cineva încearcă sa se trateze este DREPTUL fiecăruia de a face asta.Vezi tu golfule cu anumite boli,sa zicem cancer ca este cel mai grav,unii refuza tratamentele în spital și halesc ierburi,ceaiuri și tot felul de tratamente de pe net iar alții fac chimioterapie și tratamente prescrise de medic.Fiecare alege ce vrea pentru el,este dreptul lui fără sa fie nevoie sa primească aprobarea altor ,,sfătuitori”specialisti in toate,el hotărăște singur în dreptul lui.Mi se pare normal ca dacă vrei sa nu te tratezi sa nu o faci și dacă vrei sa te tratezi sa o faci….este alegerea fiecăruia.Golfile dar copiii,pruncii care se îmbolnăvesc foarte mulți și grav de ce o fac?…or fi fost și ei vaccinați covid și au imunitatea dusa?…cunosc bătrâni care anual se vaccinează antigripal știind că este risc pentru ca mai au și alte boli,ăștia sunt tot vaxeri?..

    • ... Răspunde

      1. Datele care circula sunt intentionat distorsionate.
      2. Noi in judet avem cetateni cu dreptul de a prescrie medicamente si cu parafa medicala si nu medici!!!
      3. Citeste ce spune Vasile Astarastoaie care pana ieri-azi era bun ca si mare sef peste medici. Dar ca sa vezi cand omul contesta anumite masuri luate si care in timp s-au dovedit absolut deplasate, chiar ineficiente imediat sar vaxerii morcovisti ca e doar un mos ramolit!
      Medicul Vasile Astărăstoae, care în timpul pandemiei, s-a opus măsurile restrictive și presiunilor înspre vaccinarea forțată a populației, a analizat raporul privind efectele secundare apărute la românii care s-au vaccinat, fie benevol, fie pentru a mai avea voie să meargă la muncă sau să poată ieși în oraș.
      “Lăsând ironia și micile răutăți deoparte, nu putem să nu constatăm două aspecte: toate cifrele (inclusive cele referitoare la reacțiile adverse) se referă în special la perioada 27.12.2020 – 31.12.2021, iar raportul nu conține măcar o dată sintagma etică medicală.
      1. Legat de primul aspect, se afirmă că, în intervalul 27.12.2020 – 31.12.2021, au fost raportate peste 40.000 de reacții adverse imediate la peste 19.000 de persoane și 5 decese postvaccin dintre care la 4 s-a infirmat legătura de cauzalitate cu vaccinul și unul este și acum în analiză. Acest număr este doar vârful icebergului. El trebuie multiplicat de 5 până la 9 ori așa cum cum ne arată numeroase cercetări (e drept nu în România). Deși CNCAV se laudă în raport cu implementarea unei platforme on-line de raportare a reacțiilor adverse suspectate pe teritoriul României, destinată vaccinurilor COVID-19 și disponibilă pe site-ul oficial http://www.anm.ro, înca din 28 decembrie 2020 aceasta nu a fost popularizată și de aceea nu a fost cunoscut aproape de loc de public. În toate aparițiile publice, efectele adverse au fost bagatelizate,iar medicii au fost, prin diferite metode, descurajați să le raporteze. Mai mult, nu a existat o monitorizare a persoanelor vaccinate pentru a se depista reacțiile adverse și complicațiile post-vaccinale. Dar și dacă luăm de bune doar cifrele raportate, trebuie să constatăm că a existat o iatrogenie: peste 19.000 de persoane sănătoase s-au îmbolnăvit din cauza unui act medical – vaccinarea. Statistic e puțin, faptic e îngrijorător.
      Anul 2022 nu este deloc pomenit. Este și normal, pentru că ar fi trebuit să se vorbească despre consecințele pe termen mediu și lung, despre tromboze, despre creșterea morbidității prin boli autoimmune, despre excesul de mortalitate, despre „epidemia” de moarte subită preponderent la persoane vaccinate și ar fi trebuit să se emită o explicație. Chiar dacă acceptăm că ele nu sunt urmare a vaccinari, ci a infecției cu SARS-CoV-2 (așa numitul long-covid) atunci sintagma că vaccinul este sigur și eficent pe care s-a construit campania publicitara se dovedește a fi falsă.
      2. Legat de al doilea aspect, pe tot parcursul raportului nu găsim nicio singură mențiune despre aspectele etice deși cel puțin câteva componente ale strategiei de vaccinare țin de accest domeniu: autonomia persoanei, non-discriminarea și comunicarea și informarea publicului (care potrivit raportului CNCAV „asigură diseminarea către mass-media și populație, ca unică structură abilitată în domeniu, a informațiilor referitoare la evoluția situației privind vaccinarea, acțiunile dispuse pentru gestionarea acesteia și măsurile întreprinse de autorități pentru realizarea vaccinării propriu-zise și pentru monitorizarea reacțiilor adverse”).
      Este normală o asemenea abordare atât timp cât specialiștii în bioetică nu au fost consultați. Prima măsura luată de Domnul Ludovic Orban – Prim Ministru în martie 2020 (cu acordul tacit al PSD și ALDE) a fost să notifice la Strasbourg suspendarea aplicării Convenției de la Oviedo – care statua principiile etice în biomedicină”, scrie Vasile Astărăstoae pe blogul său. Analiza completă poate fi citită aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.