Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

Cum s-a produs decesul elevei de 15 ani. A intrat de două ori în stop cardio-respirator

Medicii de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Satu Mare explică cum s-a produs decesul elevei de 15 ani. Fata s-a prezentat ieri după-masa la Unitatea de Primire Urgențe (UPU), a fost intubată, după care a intrat de două ori în stop cardio-respirator.

În data de 18.01.2023, ora 15.21 s-a prezentat la Unitatea de Primire Urgențe o minoră în vârstă de 15 ani cu următoarele semne de detresă cardio-respiratorie: slăbiciune, paloare, tahicardie, saturație oxigen 88%.

A fost preluată de echipa de Urgențe majore și intubată, primele investigații pledând pentru un cord pulmonar acut și suspiciune de tromboembolism pulmonar, motiv pentru care se recurge la manevra de tromboliză.

În ciuda eforturilor conjugate ale echipei multidisciplinare (pediatru, cardiolog, terapie intensivă) de susținere a funcțiilor vitale, starea generală a pacientei se alterează galopant, survenind un stop cardiorespirator resuscitabil. La aproximativ 30 minute, ora 19.10 intervine decesul, urmare a celui de-al doilea stop cardiorespirator, din păcate, iresuscitabil de această dată.

Autopsia și examenul antomopatologic aferent urmează să stabilească cu exactitate cauzele care au condus la deces.

În acest context, reprezentanții Spitalului Județean Satu Mare atrag atenția populației asupra importanței prezentării în timp util la medic, tergiversarea sau atitudinea inadecvată față de boală, favorizând dezvoltarea complicațiilor severe, uneori cu evoluție fatală.


16 comentarii

  1. ... Răspunde

    Da. Iar dacă prin ceva minune mergem din timp la medic ne trimiteți înapoi că cică vă deranjăm cu fel de fel de mărunțișuri și să mergem la medicul de familie sau la centrele de urgență. Zilele astea a fost chiar un articol în ziar cu date scurse intenționat de la voi cum că pentru orice kkt oamenii apelează la voi și cred că mașina salvării este taxi. Uite că nu-i chiar așa!

    • unubun Răspunde

      Exact, ai dreptate, se prezinta bolnavul din timp, tot acolo e, te tzine pe scaun ore intregi pana sa te vada cineva, si te trimite de la o specialitate la alta, fiindca is foarte slabi pregatiti. Vai de noi!

    • Jackson Răspunde

      Asta cu saturatie asa mica {sub 92 =problemă} poate a avut gripa si covid deodată….

      • ... Răspunde

        Ba pneumonie dusă pe picioare. Că așa e la noi tragem până e prea târziu. Iar medicii nimeresc în multe cazuri diagnosticul ceva de genul ca la Lotto 6/49. Dar ca de fiecare dată nu se va găsi nimeni vinovat. Că dacă s-ar recunoaște ar face tot sistemul implozie.

  2. MUE Răspunde

    “În acest context, reprezentanții Spitalului Județean Satu Mare atrag atenția populației asupra importanței prezentării în timp util la medic, tergiversarea sau atitudinea inadecvată față de boală, favorizând dezvoltarea complicațiilor severe, uneori cu evoluție fatală.”

    Gatul mamicilor voastre de ipocriti incompetenti. Daca ajungi acolo te trateaza ca pe un caine.

    • Mda Răspunde

      Către xpert86: mda. Singura problema e ca nu găsești profesioniști adevărați la coltul străzii

  3. xpert86 Răspunde

    La UPU SM exista un grup organizat de incompetenti sau lipsiti de profesionalism care incaseaza degeaba banul statului acordat cu atata generozitate!! Se impune o epurare in masa a tuturor cadrelor medicale de la UPU SM in vederea angajarii unor profesionisti adevarati, in sensul bun al cuvantului!!

    • ... Răspunde

      Eventual să fie testați și la partea cu empatie că bolnavii totuși nu sunt saci de cartofi sau lăzi cu legume.

      • Mariai Răspunde

        Nu cred ca la varsta ei a fost vaccinata anticovid.Ar fi fost o supoziție de tromboembolism

  4. Altu Răspunde

    Era vaccinată,nu mai cercetați cauza. Se duc vaccinații pe capete. Părinți inconștienți

    • Golf Răspunde

      Exact la acest lucru m-am gândit în momentul în care au vorbit de trombi. Cheagurile de sânge sunt unul dintre efectele secundare principale ale vaxxurilor împreună cu miocardita și pericardita.

      • Antidiotus Răspunde

        Voi astia antivax tot dati zor cu moartea subita etc, si dayi vina pe vaccin, nu vedeti ca tinerii, sportivi etc nu au fost vaccinati? Caziceau ca ei sunt tineri si sanatosi nu-i afecteaza covidul, nu au nevoie de vaccin….
        Da au trecut prin covid, care face cheaguri si alte probleme majore!!!

        • Antidott Răspunde

          Ba fraiere, uita-te la doka, vaxxxinat. A zis ca traieste 3 ani ma berbece, 3 ani. Dupa setul complet de antipoooola meacovrig19 a apucat doar 2 si ceva. E grav ba berbece. Jooorma, k3rek3ss, r000jatul s-au dat la fund, ca e naspa rau.

    • Mihaita Piticu' Răspunde

      @Altu …Bine zici

    • Mariai Răspunde

      De unde știi ca era vaccinata?

  5. Mariai Răspunde

    Nu cred ca la varsta ei a fost vaccinata anticovid.Ar fi fost o supoziție de tromboembolism

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.