Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

Fals inspector ANAF arestat la Satu Mare. A luat 3.000 de euro “mită” de la un om de afaceri

Fals inspector ANAF arestat la Satu Mare. Un bărbat din Satu Mare s-a prezentat drept inspector de la ANAF la o firmă din județ, i-a sigilat nişte spaţii şi apoi a luat 3.000 de euro drept mită. Acum acesta se află în arest preventiv.

Potrivit informațiilor PortalSM, în data de 24.08.2022, bărbatul s-ar fi prezentat la o pescărie din județ spunând că este inspector din cadrul ANAF şi a simulat efectuarea unui control asupra mărfii transportate. El a dispus descărcarea mărfii în bazinele pescăriei şi a sigilat aceste bazine, apoi a întocmit un “proces-verbal”, care avea antetul instituţiei ,,Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – Direcţia Generală Antifraudă Fiscală” (ANAF) și a aplicat ,,avertisment” persoanei vătămate și firmei.
La finalul acestei operațiuni, bărbatul a obținut suma de 3.000 de euro de la persoana vătămată.

Acesta a fost plasat iniţial sub control judiciar, pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, uzurparea de calități oficiale și fals material, însă deoarece nu şi-a respectat obligaţiile procurorii au cerut arestarea lui. Astfel că, în cursul acestei săptămâni bărbatul a primit mandat de arestare preventivă.

3 comentarii

  1. Fasz Răspunde

    De ce scrieți că a fost un fals inspector?

    • bigbrother Răspunde

      Și de unde a avut echipament și cele necesare unui inspector ANAF? Din piața de vechituri? Alea enumerate din text de care s-a și folosit? Ceva nu e kușer aici.

  2. Lucifer Morningstar Răspunde

    A corupție miroase toată treaba aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.