Ultima actualizare: azi, 11:29

Locale

Femeia ucisă de câini în capitală era din județul vecin. A fost omorâtă în timp ce alerga

Ana Oros Daraban, originară din municipiul Baia Mare, este femeia care a fost ucisă în timp ce alerga în zona Lacul Morii din Bucureşti. Tânăra era angajată ca expert în cadrul Direcţiei de Mediu a Primăriei Capitalei. Ea a fost originară din Baia Mare, fiind absolventa Colegiului Național „Gheorghe Șincai”.

Sâmbătă dimineaţă, femeia a ieşit la alergat în zona Lacul Morii şi, la un moment dat, a ajuns pe un câmp din zonă, acolo unde a fost atacată de câini. Din nefericire, rănile suferite i-au fost fatale.

Ana Oros Daraban, în vârstă de 44 de ani, era membra unui club sportiv din Bucureşti, voluntar la mai multe asociaţii şi ONG-uri care se ocupă de protecţia mediului înconjurător.

Echipa sportivă la care Ana era membră a postat un mesaj de condoleanţe pe aceeaşi reţea de socializare. „Dragi prieteni! Cu regret vă anunț că iubita noastră colegă Ana Oros nu mai este printre noi. Ca o ironie a sorții astăzi a fost mușcată și omorâtă în același loc și de aceeași câini (se pare)“.

Ana a trecut printr-un episod dramatic asemănător şi în luna aprilie a anului trecut, atunci când a fost atacată de câini în aceeaşi zonă. Femeia a fost salvată din colţii animalelor de doi biciclişti, care treceau prin zonă. Femeia a ajuns la spital cu răni la cap, la mâini şi la picioare şi a fost operată de urgență.

Potrivit autorităţilor, câinii au ieșit din curţile oamenilor și au fost ridicați atunci de către lucrătorii primăriei pentru că deținătorii nu aveau acte.

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 6 au precizat că Poliţia Locală sprijină ASPA şi au acţiuni săptămânale împreună. Anul trecut echipele au fost însoţite de poliţiştii locali în zona Giuleşti Sârbi, în cadrul campaniei de conştientizare a sterilizării animalelor.

Aproape zilnic poliţiştii locali solicită intervenţia celor de la ASPA pentru a captura câinii fără stăpân, în special din zone aflate la graniţa cu comunele limitrofe. Anul trecut, au fost trimise 53 de notificări, iar de la începutul lui 2023 – alte 36.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.