Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

Încă o elevă moartă la Spitalul Judeţean Satu Mare

Încă o elevă moartă la Spitalul Judeţean Satu Mare. Decesul tinerei de 15 ani la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare scoate în evidenţă noi cazuri. Recent, o altă tânără, de 14 ani, a murit, după ce a fost transferată de la spitalul din Negreşti Oaş.

Cazul s-a petrecut în data de 17 ianuarie, dar nu a fost semnalat presei. După anunţarea protestului de joi, ca urmare a decesului Ştefaniei, mai mutle cazuri sunt aduse în atenţia opiniei publice.

Ce spune Spitalul Judeţean

În data de 17.01.2023, ora 1410 o minoră în vârstă de 14 ani s-a transferat din Spitalul Orășenesc Negrești Oaș la secția ATI a SJUSM cu o bronhopneumonie severă, în comă hipercapnică, ventilată mecanic.

Menționăm că pacienta suferea de amiotrofie spinală, boală congenitală degenerativă progresivă neuromusculară, cu malformația toracelui, condiție medicală care constituie un factor vulnerabilizant major pentru evoluția infecțiilor respiratorii și durata de viață în general.

La momentul transferului în secția ATI se instituie procedurile de terapie intensivă corespunzătoare. Starea generală afectată sever la momentul internării evoluează nefavorabil și pacienta intră în stop cardiorespirator resuscitat timp de 40 minute fără răspuns, la ora 15 52 fiind declarat decesul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.