Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

MĂRTURII. Cealaltă față a UPU Satu Mare! Cadre medicale care sunt apreciate

După scandalul iscat de medicul impertient de la Unitatea de Primiri Urgențe întreaga echipă a avut de suferit. Medicii și asistentele au fost „băgate în aceeași oală” cu acest medic, astfel că redacția PortalSM dorește să readucă în atenția opiniei publice comportamentul exemplar al profesioniștilor de la UPU.

În urmă cu câteva zile, pe pagina oficială a PortalSM am întrebat sătmărenii ce experiențe pozitive au avut la UPU Satu Mare.

În continuare, redăm câteva dintre mărturiile sătmărenilor:

Am frecventat de mai multe ori Urgența cu copii, cadrele medicale de fiecare dată s-au comportat exemplar atât în UPU, cât și pe secția de pediatrie. Acum un an, am fost operată de fiere de un profesionist, asistentele s-au comportat exemplar. Jos pălăria în fața doamnelor  doctor Gavrilaș, Mihaela și Barnabas de la urgențe și doamnelor doctor de pe secția pediatri,e cât și doamnelor asistente. Vă mulțumesc.

Începând de la ambulanțieri care m-au resuscitat 45 de minute,UPU, tot personalul Cardiologie, le mulțumesc încă o dată că mi-au dat șansă la o nouă viață. Datorită lor trăiesc. Nu pot folosi numele fără consimțământul lor, repet, pentru mine au fost, sunt și vor rămâne niște îngeri profesioniști.”

Peste tot unde mergi întâlnești specimene asemenea doctorului problemă de la UPU, dar eu zic să nu generalizăm, de câte ori noi am apelat la serviciile celor de la urgențe, in special cu copilul, am fost tratați exemplar.

Sotia mea a avut o sarcină extrauterină cu hemoragie internă, numai bunătatea Domnului și profesionalismul celor de pe ambulanță și a doctorilor au făcut ca ea sa fie în viață. Eu zic să îi încurajăm și să le mulțumim pentru efortul care îl depun în fiecare zi, pentru că într-o zi poate pentru fiecare din noi vor fii îngerii noștri salvatori.

La începutul acestei luni, mai exact în data de 05.01.2023 m-am prezentat dimineața la UPU având un deces unde atât personalul de la registratură cât și cadrul medical (asistente,infirmiere) m-au tratat cu respect si amabilitate.

Domnul doctor Dascalescu Cristian (medic specialist de chirurgie generală) atat în timpul consultului, cât și pe toată perioada internării (5 zile) a urmărit cu strictețe evoluarea intervenției spre însănătoșirea mea.

Doresc prin acest mesaj să le mulțumesc tuturor din cadrul medical care au ajutat din toate punctele de vedere tratarea tuturor pacienților din sectorul Chirurgie generală!

Am fost internată la secția Urologie Satu Mare cu tumoare la rinichi. Dl. dr. Feciche m-a operat în septembrie. Cât am stat în spital de la medic, asistente, infirmiere au fost foarte drăguțe cu mine!!! Tot respectul meu!!!

În luna octombrie 2022, am făcut o semipareza la mana dreaptă am mers la urgență și de gardă era doamna dr. Ciorba Alina o doctorița de milioane asa că mai găsești și doctori de treabă la urgență… mulțumesc doamnei doctor pt tot cea a făcut pt mine.

Am avut parte experiență plăcută și echipa care lucrase in acea seara împreună cu Domnu Doctor Manea, tot respectul, și-au făcut treaba de nota 10, cu mult profesionalism. Respect Domnului Doctor Manea și asistentelor . Dar, din păcate, am avut parte și de experiență negativă, dar din partea altor medici. (vorbind doar de secția UPU). E nevoie de mai multă voință și respect față de pacienți, atât ! Și de a nu uita de acel jurământ a lui Hipocrate!

În urma cu multi ani, ajungeam foarte des la urgenta avand o tahicardie ventriculara (puls 200) si ii multumesc si-l salut si pe aceasta cale pe d-nul doctor Dan Sergiu! Un medic exceptional si un om de nota 10

Am avut o experientă foarte plăcută , cand am nascut chiar peste așteptări! Incepand de la infirmiere, asistente si tot personalul s-au comportat foarte frumos cu mine, cu multă rabdare și atenție fără să ofer ceva! De Doamna Anca Dascalescu,  căreia ii mulțumesc pentru devotamentul, dăruirea și increderea pe care am avut-o in dansa pot spune cuvinte de laudă! De curățenia și igiena din spital secția obstetrică pot spune același lucru! Imi pare rău că mi-a scăpat numele unei infirmiere de la sectia obstetrică, a fost o doamnă super dragută și simpatică.. am simțit că o stiu de o viată… ii menționam numele să ii mulțumesc!  Felicitări tuturor care iși fac munca cu multă dăruire, devotament și iubesc ceea ce fac

În 2013, am fugit cu fetița mea de 5 luni (prematur extrem) în stop cardiorespirator. Medicul de gardă a reanimat-o și stabilit-o! Toată viața voi fi recunoscătoare! Sunt cadre medicale competente între pereții spitalului județean Satu Mare din toate punctele de vedere! De ei nu auzim din păcate!! Nu există pădure fără uscături

Respect pentru doamna doctor Bojan Alina care mi-a salvat viața acuma 2 ani și tuturor asistentelor, infirmerelor și personalului de la secția Ginecologie spitalul județean Satu Mare

Am avut experiență pozitivă la UPU, când am ajuns de urgență cu preeclampsie în 2014. Am să le fiu recunoscătoare mereu echipei de la UPU… dar mai ales doamnei doctor Viorica Varodi care va fi mereu în inima mea! Respect echipei de medici și asistenți care dau dovada de mult profesionalism!

Tot respectul Doamnei doctor Sorina Mihalca care mi-a tratat fetița în anul 2005 un om bun și cu multă răbdare deși era în comă și încă un medic devotat meseriei domnul doctor de la Carei care mai făcea și garda la Satu mare domnul doctor Lovas.

Respect sectiei Urologie… Respect pentru Domnul doctor Feciche Bogdan si Gorbatai, doi medici exceptionali. Respect ddoamnei doctor Feciche, sunt multe exemple pozitive dar din pacate din cauza unor incompetenți și necivilizați, oamenii ajung să meargă cu teamă.

Doctor Dascalescu Cristian, doctor Mihai Markovits. Nu cred că le voi putea mulțumi vreaodata îndeajuns pentru modul în care ne-au ajutat pe noi. Și nu numai, căldura, încrederea profesionalismul de care dau dovada este… jos pălăria.

De câte ori a fost nevoie de ambulanță, ambulantierii au fost foarte drăguți. La UPU am întâlnit o asistenta pe nume Claudia, super drăguță și empatica, si pe aceasta cale vreau să ii mulțumesc, și un alt asistent, Sabastian cred, cu mâini de aur, nici nu simți când îți pune perfuzia

Domnul doctor Bidilean Nicolae! Este un medic empatic și foarte drăguţ! Un profesionist desăvârșit, pe mâinile căruia m-am simțit în siguranță!

Doi domni doctori pentru care am toată admirația ! Ortopedie -Anitas Razvan și Hebriștean Cosmin ! Doi tineri profesioniști ,dedicați , am fost recent operat și totul a fost la superlativ

Asistentele, infirmierele care eu le-am întâlnit în spital au fost foarte drăguțe.

Începând de la ambulanțieri care m-au resuscitat 45 de minute, UPU, tot personalul Cardiologie, le mulțumesc încă o dată că mi-au dat șansă la o nouă viață. Datorită lor trăiesc. Nu pot folosi numele fără consimțământul lor, repet, pentru mine au fost, sunt și vor rămâne niște îngeri profesioniști.

Am pierdut primul bebelus si am ajuns la spital doamna Liliana Miculas a fost langa mine nu o voi uita nici odata m-a incurajat ca va fi bine si ca peste un an ne vom vedea cu bebe in burtica si asa si a fost chiar daca nu mai era pe sectia respectiva, dar cand am anuntat-o ca merg ca o sa nasc a fost langa mine mereu, deci jos palaria in fata dansei. 

Dr Varodi chirurg si dr Farcas ginecolog, jos palaria

Da, am avut o experienta extrem de pozitiva cu doamna dr Mirela Stoica si asistentele care erau cu domnia sa in garda. Multumiri pe aceasta cale!

 

7 comentarii

  1. Dr. Who Răspunde

    Acum de rușine și din cauza scandalului s-au mobilizat. Dar aia de ce nu se spune că acum vreo 20 și ceva de ani de ani au fost niște cazuri groaznice la obstetrică-neonatologie că imediat și brusc a crescut numărul femeilor care au născut organizat în regim de urgență și cu medicul maghiar vorbit în prealabil la Fehergyarmat sau chiar mai departe?

  2. Gheorghe Răspunde

    O vorba spune cam așa,,cel mai bun medic este cel care te face bine”.Sunt oameni și oameni,nu poți sa-i cataloghezi pe toți din cauza a vreo 15% care sunt cum nu ar trebui sa fie.Important sa se ia masuri și sa se îndepărteze persoanele care fac probleme și nu respecta pacientul.Daca se vrea(?)cu adevărat se poate doar trebuie voința politica,altfel se va sjunge și mai rău deoarece oamenii nu mai concep sa vii sa le vinzi gogoși(minciuni).Unde nu-i competența este grav deoarece în medicina se lucrează pe,,materialul clientului”si dacă nu te pricepi sigur faci rău chiar foarte rău.Medicii competenți de ce va raliati cu ciurucuri de ce nu aveți curajul sa spuneți lucrurilor pe nume va convine sa fiți jigniți din cauza altora?Dacă aveți curajul sa salvați vieți,aveți menirea de a fi mână lui Dumnezeu în a alina durerea de ce sa nu tăiați răul de la rădăcină!??Haideți ca se poate doar trebuie început….așteptăm să vedem asta și vom aprecia curajul vostru.

  3. bau bau Răspunde

    Nu stiu! Daca esti martorul unui furt si nu te duci la politie parca esti partas, cand il veizi si saptamana urmatoare parca ii si mai rau.

    Intr-o zi erau 2 cadre care au depus plangere, in alta zi doar un singur pacinet. Astazi ii facem de kakao, maine sfinti. Ce sa inteleg?

    Toti care au fost martori si nu au facut nimic, partasi la crima. Sa vedeti cum isi vor salva toti funduletul, cu 200 la ora.

  4. Fault Răspunde

    Probabil d-na in cauza a avut noroc.Desi probabil știe și UPU ca sint sub lupa satmarenilor acum. Eu nu am avut decât experiente horror la ei,ultima în toamna anului trecut.As avea multe de comentat legat și de secția de ortopedie,d-nei doctor…măcelar.Și da,intr-adevar,faptul ca va acoperiți unul pe altul și tăceți,va fac părtași.Toti sinteti la fel!!!.Salariul e bun,locul cald,deci…no comment.Orice minune tine 3 zile!

  5. Cetateanu. Răspunde

    Toți medicii și asistentele sunteți șpăgari,dacă nu primiți șpagă nici nu băgați oameni în seamă,ori cât de bolnavi ar fi.
    Să treacă luna că vine salariul și dacă nu ați făcut mare lucru pentru acei bani.
    Știți doar să vă cereți măriri de salarii,haideți la privat dacă nu vă convine,boilor ce sunteți.

  6. Roatis Angela Răspunde

    În decembrie 2022 mama (92ani) a ajuns la UPU și a fost tratata exemplar iar eu ca aparținător am fost informata mereu în legătură cu evoluția stării ei de sănătate.
    Mulțumim doamnei doctor Nichita de la spitalul vechi și întregului personal. Toată stima și respectul nostru.

  7. Soso Răspunde

    Apartinatorii celor vatamati sau decedati ar trebui sa nu se lase ..si sa lupte pt dreptate, altfel sunt partasi la acele crime.Si cei care si-au vazut rudele in saci negri..la fel.Ce mai asteptati?Ei stau bine mersi impacati..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.