Ultima actualizare: ieri, 21:59

Naţionale

Româncă aruncată în stradă în Italia de familia pe care o îngrijea

O româncă a fost aruncată în stradă în Italia, chiar în ajun de Revelion, de familia pe care o îngrijea. Aceasta nu avea niciun ban la ea, nici telefonul mobil.

Potrivit informațiilor Rotalianul.ro, femeia a fost izgonită de angajatorii ei din provincia Sassari de pe insula Sardinia. Femeia a rămas pe străzi în noaptea de Revelion, însă mai mulți italieni s-au mobilizat să o ajute.

Potrivit sursei citate, ea nu avea bani pentru a plăti cazarea la un hotel sau o pensiune și nu cunoștea pe nimeni care să o găzduiască.

Proprietarul agenției de voiaj, Marco Mazzella, nu a trecut indiferent pe lângă necazul româncei și i-a plătit o noapte de cazare, cea din 29 decembrie, la hotelul Soleado. Conducerea hotelului, de asemenea, i-a oferit îngrijitoarei gratis cina și micul dejun.

Pentru următoarele zile proprietarul agenției de voiaj, Marco Mazzella a făcut o postare pe Facebook pentru a cere ajutorul oamenilor. Urmând ca în următoarea perioadă toate hotelurile și pensiunile să fie rezervate total.

„Am emis un bilet (de avion – n.r.) pentru o doamnă româncă rămasă pe drumuri.

Primul zbor este pe 1 ianuarie și nu are unde să stea, vrea să rămână până la acea dată aici, în frig, în fața agenției.

Sunt dispus să o ajut cu bani, cazările pentru Anul Nou sunt pline. Anunțați-mă cine mă poate ajuta, dar, în special, cine o poate ajuta pe ea.” A postat acesta pe Facebook.

La mai puțin de o oră după ce a publicat anunțul, Mazzella a revenit cu o actualizare și a anunțat că a găsit o cameră la hotel, pentru care a plătit numai 38 de euro. Pentru următoarea zi ar fi găsit cazare la o doamnă care trăiește la țară.

„Nu știu ce a făcut atât de rău doamna aceasta pentru a fi dată afară din casă de către patroni (era badanta lor).

Cred însă că este nevoie de cruzime ca să lași în frig o femeie până la 1 ianuarie, în mijlocul străzii.

În noaptea aceasta va fi găzduită de hotelul Soleado și va primi o pizza caldă și apă (oferite cu amabilitate de hotel). Pentru mâine s-a oferit o doamnă s-o găzduiască.

Imaginea este crudă, dar poate va face unele persoane să reflecteze.” A mai scris acesta.

Foarte mulți români au comentat cele întâmplate.

“Din păcate, sunt mulți oameni care-și bat joc. Ne tratează ca pe niște gunoaie. Dar noi nu vrem decât să muncim. Așa este, au fost și bandante care au greșit, dar acum plătesc. Nu toate suntem la fel. Din fericire, nici italienii nu sunt toți la fel.

Mulți au suflet și au demonstrat-o în prag de Anul Nou”, au scris mai multe românce care lucrează în Italia.

Din fericire femeia a reușit să ajungă în țară în noapte de 1 ianuarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.