Ultima actualizare: azi, 19:37

Locale

VIDEO. Protest la Satu Mare. Oricând se poate întâmpla o tragedie!

Protest la Satu Mare. Aproximativ 30 de persoane au protestat astăzi în Piaţa 25 Octombrie din Satu Mare, dorind să atragă atenţia autorităţilor faţă de situaţia câinilor de pe străzi, după ce o femeie a murit sfâşiată, în capitală.

Sătmărenii, sportivi amatori, au spus că doresc să tragă un semnal de alarmă astfel încât tragedia de la Bucureşti să nu se repete la Satu Mare. Ei au arătat că nu există locuri sigure în care să își desfășoare activitățile, au ajuns ca din frica și teama de a fi atacați, să poarte la ei spray cu piper și dispozitiv cu electroșocuri pentru a se apăra de câini.

“Așa cum Ana Dărăbani din păcate a fost ucisă de o haită de câini și în județul Satu Mare și în orașul Satu Mare se poate întâmpla oricăruia dintre noi. Fie că suntem sportivi fie că ieșim la plimbare cu copiii, putem fi atacați de câini”, a spus o alergătoare.

14 comentarii

  1. Ion Răspunde

    Felicitari pentru initiativa! Este nevoie. Digul este un real pericol, haite de caini misunand pe toate directiile, atat la periferie cat chiar si pe zona centrala. Se investesc bani in piste de biciclete si reparatia digului, dar degeaba daca e pericol public. Este nevoie de masuri permanente. Este nevoie de siguranta. Nu vrem tragedii. Speram sa vedem masuri si imbunatatiri.

    • un cunoscător Răspunde

      Cred că sunt pe puțin 8 de ani când am asistat la o scenă înfiorătoare ziua în amiaza mare pe dig pe partea stângă exact vizavi de centrul nou cam pe la ora 10-11 ziua. Încă nu era mallul Nepi. Vreo 4-5 maidanezi au atacat un biciclist și l-au dat jos de pe bicicletă după care au atacat și celelalte persoane care erau în trecere pe dig. Subliniez toate astea ziua vizavi de cenrul nou. La sesizare nu s-a întâmplat nici o reacție! Nu știu ce așteptări poți avea. Pista aia de biciclete este absolut inutilă câte vreme nu găsești țipenie de polițist local. Ca să nu mai povestim de kretinii care circulau pe coronamentul digului sau de turmele de oi care traversează pe acolo și lasă toată zona plină de kăkăreze. Și cică este zonă de recreere pe care s-au cheltuit și se vor mai cheltui bani!!!!

  2. Sigur Răspunde

    In urma cu ceva vreme sa intamplat si in Satu Mare ca o persona sa fie ucisa cu cruzime de cainii maidanezi nu sa schimbat nimic autoritatile sunt incompetente, autoritatile in frunte cu primarul se lauda si se pozeaza cu realizari dea dreptul ridicole, se lauda cu reabilitarea trotuarelor etc lucruri banale intr-o societate normala.

  3. Carmencita Răspunde

    Să vă fie rușine! Nu vă mai lăsați câinii liberi să-și facă nevoile, sterilizați toate femelele fără valoare chinologică și nu se vor mai înmulți!

    • bigbrother Răspunde

      De la sate vin cei mai mulți, aici e buba. La oraș de bine-de rău câinii sunt cât de cât vaccinați, sterilizați. Nu toți dar cred că o treima cam sunt. La sate multe nu că nu sunt cipate dar nici vaccinate nu prea sunt ori deparazitate și umblă pe unde vor. Ăștia care nu au valoare chinologică fără supărare după o vreme ar trebui eutanasiate că nimeni nu poate crede că acele adăposturi pot reține producția de pui ani de zile. Sunt o grămadă de câini sub orice critică ca și aspect. Iubesc și eu animalele, am și eu câine dar îl țin cum trebuie. La oraș despre mulți din zonă și care stau la case știu că dimineața dau drumul la câine ca să nu facă pipi-kaka în curte. Apoi după o oră-două câinii revin acasă și stau la poartă până se deschide. Asta numesc eu inconștiență și nesimțire. Până nu se va face o campanie efectivă de eutanasiere a jafurilor de câini și fără valoare până atunci și acești iresponsabili vor lăsa câine pe străzi să se plimbe, să socializeze între ei și bineînțeles să se înmulțească. Că dacă prin o femelă în câlduri cine să oprească masculul dacă gazde nu e nicăieri? Poate dacă se vor trezi unii de pe o zi la alta fără câine că i-a prin hingherul până atunci nu se va schimba nimic. Dar pentru situație nu câinii sunt de vină ci oamenii.
      Am mai scris. Acum 10 ani am fost la Barcelona. Tot latini, puturoși, cu siesta sfântă la prânz etc., etc. ca și noi. Dar nu am văzut țipenie de maidanez. De ce? Pentru că abandonul este taxat 900 euro și aruncarea puilor 1500 euro. Asta acum 10 ani. Deci se poate. Nu zic că oamenii trebuie amendați. Dar dacă de zeci de ani li se spune ce și cum și tot nu se pricepe?????

  4. satmarean Răspunde

    Nu numai cainii sunt de vina, ci si acei proprietari care le abandoneaza.

  5. Cetatean Răspunde

    Câinii vagabonzi trebuie eutanasiați. Nu adăpost pt caini trebuie ci hingheri. Sa prindă toti câinii de pe străzi și daca în 6 zile nu vine nimeni după ei sa fie eutanasiați. În acest fel cei ce-si iubesc animalele le vor ingriji si vor avea grija ” sa nu scape” afara. Sunt un real pericol

  6. dorel Răspunde

    Baaa, da ce de lume s-a strans la protest…

  7. Mihaita Piticu' Răspunde

    Toti cainii fara stapan trebuie eutanasiati. Punct

    • un cunoscător Răspunde

      Degeaba facem noi orice pentru că noi să zicem îi mai epurăm și îi eutanasiem dacă comunele vecine municipiului nu fac mai nimic. Ce îi împiedică pe maidanezi să repopuleze zonele curățate de noi? Nimic.

  8. Sandra Răspunde

    Era in Satu Mare firma Mixt Service care s-a ocupat eficient si promt de acesti caini..De cand nu se ocupa nimeni..mai asteptam morti pe dig.Nu stiu cine o sa aiba curaj sa se plimbe pe dig cu bicicleta!

    • un cunoscător Răspunde

      Exact. E practic imposibil să-i ții pe toți în brațe. Onegheurile astea lacrimogene se inundă singuri cu problema specifică a efectivului deținut dacă din milă nu îi mai triază.

  9. Indy Răspunde

    O da vi dor de Balogh hinghierul criminal sef ,care si a crescut doba pe banii vostri!Criminalul sef vrea din nou la carma ca nu mai are bani?Da sterilizari in masa din poarta in poarta de ce nu ati facut?bani sunt dar trebuie spalati cumva sa intre in buzunarul partidelor ca doar vin alegerile anul viitor.Prostiti prostii ca i mananca cainii ,ca doar nu vreti sa inchideti robinetul.700-800 vrea Balogh pe cap de caine?nu era ieftin dobosul niciodata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.