Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

VIDEO. Protestatarii din Sătmărel s-au întâlnit cu primarul. Oamenii, nervoși: ”Vrem condiții decente!”

Protestatarii din Sătmărel s-au întâlnit, luni dimineață, cu primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor. Oamenii cer drumuri decente, iar edilul a precizat că autoritățile locale pregătesc mai multe proiecte în zonă.

După ce și-au strigat nemulțumirile în fața primăriei, reprezentanți ai protestatarilor s-au întâlnit cu primarul Kereskenyi Gabor și s-au plâns de faptul că municipalitatea îi ignoră de ani de zile. Oamenii au spus că drumurile din zonă sunt aproape impracticabile, iar de introducerea canalizării nici nu s-a pus problema.

Primarul le-a dat dreptate oamenilor, a primit din partea acestora chiar și o listă cu revendicări și le-a spus că primăria se va ocupa de toate problemele în parte. Cu toate acestea, situația drumurilor nu se va schimba în perioada imediat următoare. ”Înainte de luna martie nu se poate interveni”, a spus primarul.


11 comentarii

  1. satmarean Răspunde

    Orice om care gandeste corect poate usor sa constate ca cartierul Satmarel (inclusiv Balta Blonda) este discriminat si dispretuit de Primarie. Nu are gaz introdus, nu are trotuare cum au celelalte cartiere, li s-a blocat calea de acces cu masinile de pe Closca, o singura linie de autobuz care circula cam rar… Daca comparam spre exemplu, localitatea Odoreu ,care este aproape de oras , putem vedea diferenta dintre un primar si altul, si ce diferenta este intre Odoreu si cartierul Satmarel.

    • S Răspunde

      Orice om care gandeste corect constata ca Satmarelul este favorizat, se cheltuie cu mult mai mult pe cap de locuitor decat pentru orasul in sine. De ce sa platesc eu impozit ca sa fie rezolvata problema unor oameni care si-au construit casele in zone inundabile ? De ce nu se separa Satmarel de Satu Mare ? Cum s-ar descurca din fondurile proprii ?

      • a Răspunde

        In Satmarel nu s-au construit case in zone inundabile. Este un sat foarte vechi, sunt date multe inca de pe la 1800 strict cu români. Apoi s-au inmultit cei din cartierul veseliei, mai ales in anii ’80, printr-o politica de izolare a lor, fata de partea centrala a orasului.
        In perioada in care mergeau trenurile legatura cu orasul era simpla.
        A fost alipit strict etnic.
        Acei oameni nu au nicio vina ca s-au nascut acolo.
        In perioada interbelica drumul de legatura era pe la Vetis, satul era mai conectat spre zona Ardud.
        Ca tu ii urasti e problema ta.
        Imi mentin parerea ca prin dezvoltarea Satmarelului si a Baltei Blonde, pica zeci de milioane de euro, pe zona imobiliara.
        Fostul primar UDMR de Satu Mare, actualmente de Vetis, avea o ideea sa preaia Satmarelul. Era scaparea lor sa iasa din mocirla.

  2. ... Răspunde

    Cum compari Odoreu , care are primarie proprie, cu Satmarel ?

  3. Soso Răspunde

    Atunci primarul de Vetis sa se ocupe de Satmarel si sa-l scoata din mocirla

  4. Beny Kira Răspunde

    Doar PNL face ceva pentru oameni. PSD doar ii păcălește

  5. Nicolae Glodeanu Răspunde

    PNL, un partid de rahat!

  6. Vasile Răspunde

    Beny toți sunteți la fel!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.