Ultima actualizare: azi, 14:52

Locale

Ce tipuri de flori să oferi cu ocazia zilei de 8 martie

Primăvara nu pare să fie tocmai aproape, dar ziua mamei se apropie, iar timpul poate fi destul de scurt. Pentru a fi siguri că nu uiți să marchezi așa cum se cuvine acest eveniment important, am întocmit o listă cu cele mai îndrăgite și apreciate flori pe care le poți oferi cu ocazia zilei de 8 martie. Haide să vedem care sunt acestea!

Ranunculus

Vrei să îți surprinzi mama cu un buchet de flori spectaculos? Nu uita să adaugi cel puțin câteva fire de ranunculus, denumit în popor și „piciorul cocoșului”. Această floare, deși nu este extrem de populară, cucerește de la prima vedere.

Paleta de culori este vastă, putând varia de la nuanțe de oranj, care simbolizează fericirea și buna dispoziție, până la nuanțe de violet, care simbolizează onoare și bun gust, sau roz, care sunt ideale pentru o persoană sensibilă și gingașă. Poți realiza un buchet doar din aceste flori, în culori diferite, pentru un efect impresionant garantat.

Garoafe

Chiar dacă pe meleagurile noastre nu sunt cele mai apreciate flori pentru ocazii festive, noi credem că nu sunt luate în considerare la adevăratul lor potențial. În anumite culturi garoafele sunt considerate a fi florile oficiale pentru Ziua Mamei de mulți ani. Se spune chiar că garoafele roz simbolizează iubirea și recunoștința, iar cele roșii reprezintă un semn al admirației.

Nu ai cum să dai greș dacă alcătuiești un buchet din cele de mai sus, la care să adaugi și câteva garoafe albe, ca un simbol care să trimită cu gândul la toate generațiile de mame dinainte. În plus, garoafele au și prețuri accesibile, ceea ce le face ideale pentru cei care au un buget redus.

Lalele

Lalelele sunt extrem de ofertante deoarece sunt disponibile într-o varietate bogată de culori, ceea ce le face ideale pentru alcătuirea unui buchet cu ocazia Zilei Mamei. Printre cele mai apreciate se numără cele roșii, a căror culoare simbolizează iubirea. Cele albe sunt un simbol al iertării, iar cele violet simbolizează regalitatea.

Narcise

Se spune că narcisele au fost asociate cu iubirea mamelor încă din timpuri străvechi. Totodată, ele simbolizează noi începuturi și sunt oferite mamelor din întreaga lume ca un simbol al aprecierii și recunoștinței. Pot fi oferite în buchete, alături de alte flori de primăvară sau în ghivece.

Trandafiri

Dacă nu te pricepi să alegi flori, poți oricând să mergi la sigur și să optezi pentru trandafiri. Aceștia sunt potriviți în aproape orice context, iar doamnele și domnișoarele îi îndrăgesc cu adevărat.

În ceea ce privește culorile, se spune că cei roșii sunt asociați în mod normal cu romantismul. În schimb, trandafirii roz denotă gratitudine și apreciere, cei galbeni pot fi oferiți pentru a-i arăta unei persoane grija pe care i-o porți, iar trandafirii albi sunt asociați cu puritatea. Asigură-te că adaugi din fiecare culoare pentru a crea cel mai frumos buchet de ziua mamei.

Camelii

Există și mame care preferă ghivece cu plante, în locul florilor proaspăt tăiate. Pentru acestea recomandăm cameliile, care sunt plante rezistente, cu flori mari, în culori vibrante, precum roșu, roz, corai sau alb, cu un parfum ușor și plăcut. Se crede că aceste flori reprezintă gratitudinea și longevitatea, ceea ce le face ideale pentru a fi oferite în dar mamelor, de ziua lor.

Azalee

Un alt exemplu bun de flori în ghiveci îl reprezintă azaleele, care sunt recunoscute ca simbol al feminității în China și sunt asociate cu iubirea și frumusețea, în întreaga lumii, datorită aspectului plăcut.

Deși îți pot părea străine, azaleele pot fi găsite în aproape toate florăriile. Le poți recunoaște ușor după aspectul de tufă, cu frunze de un verde închis și multe flori bogate, în nuanțe de roz, roșu și alb.

Zambile

Nu poți spune că este primăvară până ce nu ai simțit mirosul puternic și inconfundabil al zambilelor. Aceste flori sunt extrem de ușor de recunoscut după parfumul lor îmbătător, ceea ce le face extrem de apreciate, în special cu ocazia zilei de 8 martie.

Zambilele sunt un simbol al afecțiunii, putând fi oferite atât persoanelor iubite, cât și în semn de respect, apreciere sau mulțumire. Un alt atu al acestora este prețul, care le face accesibile pentru toți cei care își doresc să ofere flori în dar de ziua mamei

Acestea pot fi integrate cu ușurință în buchete de 8 martie, alături de alte surate care înfloresc primăvara sau pot fi oferite individual, ori în ghivece, pentru a putea fi replantate după ofilirea florii.

Fie că optezi pentru flori de primăvară, mergi pe clasicii trandafiri sau alegi un ghiveci bogat, florile reprezintă cel mai frumos dar pe care îl poți oferi cu ocazia zilei de 8 martie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.