Ultima actualizare: azi, 16:00
Locale

FOTO. Cele trei profesoare din Satu Mare blocate în Turcia au ajuns cu bine acasă

Cele trei profesoare din Satu Mare care au fost blocate în Turcia după cutremur, au ajuns cu bine acasă, transmite ISU Satu Mare

În această dimineață, trei profesoare sătmărence au ajuns în siguranță acasă.

Erika Czumbil, Rebekka Irime și Holzli Iulia se aflau în orașul Adana în momentul cutremurului, reprezentând țara noastră în cadrul unui proiect educațional, „Waterguards- Erasmus”.

„- Acasă! Suntem acasă!” – au fost primele lor cuvinte după ce salvatorii sătmăreni le-au coborât din mașină.

„- Hotelul nostru a rămas ca prin minune în picioare. Când a început totul nu credeam că ne vom mai întoarce de acolo.” – ne-a povestit prof. Iulia Holzli.

Una dintre aeronavele Forțelor Aeriene Române, care a transportat echipa de salvatori RO-USAR, le-a îmbarcat pe cele 3 profesoare la întoarcere, aterizând în siguranță aseară, pe aeroportul Otopeni.

Pompierii bucureșteni le-au dus mai departe, oprindu-se la colegii din Brașov, care le-au condus până în localitatea Nădășel, de unde profesoarele au fost preluate de către pompierii sătmăreni.

„- O comunicare impecabilă, o politețe desăvârșită, ne-am simțit realmente în mâinile unor salvatori! Mulțumim tuturor celor care s-au implicat pentru a ne aduce într-un timp atât de scurt din nou acasă.”

🤝🤝🤝🧑‍🚒🚒 Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare, mulțumește tuturor colegilor la nivel țară, care au făcut o punte de salvare pentru cele trei profesoare sătmărence.🌈

SURSA: ISU Satu Mare

Un comentariu

  1. Nyznaiu Răspunde

    In urma cu 1.5 ani salvamarii de pe litoralul romanesc au ,,salvat” niste inotatori care numa sa fie salvati nu aveau chef in urma carui fapt cei salvati le-au aplicat savatorilor o corectie, adica niste pumni si piciore in gura.
    So bagat si pompierii nosti in sama bine ca nu leo dat doamnele cu posetele peste cap vreo doua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.