Ultima actualizare: azi, 09:29

Locale

HARTĂ. Cod galben de vânt puternic în județul Satu Mare. Se anunță și ploi

Cod galben de vânt puternic în mai multe județe din țară, inclusiv Satu Mare. Meteorologii anunță și ploi abundente în mai multe zone.

COD GALBEN

17 februarie, ora 21.00 – 20 februarie, ora 09.00

Vântul va prezenta intensificări susținute, la început în zonele montane, apoi și în nordul Crișanei, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și a Olteniei, sud-vestul Munteniei și temporar în vestul și nordul Moldovei. Vor fi viteze la rafală de 55-75 km/h, iar la munte – peste 80-100 km/h.

Notă: temporar, intensificări ale vântului cu rafale, în general, de 45-55 km/h, se vor semnala și în restul teritoriului.

COD GALBEN

17 februarie, ora 18.00 – 20 februarie, ora 02.00

Aria ploilor va fi în extindere, cuprinzând treptat vestul, nordul, centrul și estul teritoriului. În Maramureș, nord-estul Transilvaniei, cea mai mare parte a Carpaților Occidentali, rama vestică a Carpaților Orientali și local în vestul Carpaților Meridionali, se vor acumula cantități însemnate de apă, în jurul a 30-40 l/mp, iar pe alocuri, peste 50 l/mp. În zonele montane, local se va forma polei.

Treptat, la altitudini sub 1700 m vor predomina ploile, favorizând topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă, iar în zona montană înaltă (peste 1700 m) vor fi precipitații mixte și se va depune strat de zăpadă. Din a doua parte a zilei de duminică (19 februarie), ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare în zonele montane și în nord-vestul Moldovei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.