Ultima actualizare: ieri, 22:15

Naţionale

Un nou cutremur puternic în România, vineri dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 4,4 a avut loc, în județul Gorj, vineri, 17 februarie, la ora 11.11, potrivit INFP. Seismul a fost resimțit în mai multe orașe, inclusiv Târgu Jiu, unde, potrivit televiziunii Digi24, Prefectura a fost evacuată.

Cutremurul de vineri dimineață, cu magnitudinae de 4,4, este cea mai puternică replică a seismului de marți, 14 februarie, când în zonă a avut un seism cu magnitudinea de 5,7, potrivit Libertatea.

De atunci, au avut loc peste 300 de replici. Potrivit directorului INFP, Cristian Ionescu, replicile seismului din 14 februarie pot continua chiar și două luni.

„Din experiența altor zone din România, cum e cea de la Galați din 2013, au fost replici din septembrie până în decembrie. Este posibil ca și în Gorj să avem aceeași manifestare”, a mai spus Ionescu. Reprezentanții INFP au mai transmis că, în urma activității seismice din zona Gorj, au fost montate trei staţii seismice şi cinci GPS au fost instalate în localităţile Leleşti, Runcu, Peştisani şi Bâltişoara, în vederea cercetărilor privind procesul de desfăşurare a cutremurelor şi efectele produse de acestea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.