Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

PNL Carei a adus o serie de propuneri pentru invesitiţii. Lista solicitărilor

Conducerea PNL Carei a transmis adminsitraţiei locale o listă concretă de propuneri care, dacă vor fi implementate, vor îmbunătăţi viaţa careienilor. Lista cu propunerile a fost prezentată astăzi, într-o conferinţă de presă, susţinută de către preşedintele PNL Carei, Adrian Nemeş, alături de consilierii judeţeni din partea PNL Carei Sidonia Antal şi Andaluzia Lazăr şi cei doi consilieri locali ai PNL Carei, Dan Bontea şi Timoc Titel.

Anul acesta, 2023, Primăria Carei va avea un buget record, în valoare de 186 milioane de lei, dublu faţă de bugetul de anul trecut. Aceşti bani sunt pentru proiectele europene aflate în derulare, pentru cheltuieli de functionare dar şi pentru noi investiţii. Lista cu propuneri de proiecte de investitii pentru anul 2023 contine 14 proiecte pe care noi le-am împarţit în 6 categorii şi anume: învăţământ, cultură, protecţia mediului, infrastructură, sănătate, şi dezvoltare. În fiecare dintre aceste categorii se regăsesc câte unul, două sau chiar mai multe idei de proiecte”, a declarat Adrian Nemeş.

LISTA PROIECTELOR PROPUSE DE PNL CAREI ÎN 2023:

ÎNVĂŢĂMÂNT:
1.Limitatoare de viteză în faţa instituţiilor de învăţământ care sunt situate pe arterele intens circulate (Şcoala Generală nr 3, Liceul Tehnologic “Iuliu Maniu”, Şcoala Generală nr. 1, Şcoala Generală „Vasile Lucaciu”);
2.Reabilitatea şi modernizarea curţii de la Şcoala Generală „Vasile Lucaciu” (teren de baschet, teren sintetic sau alte variante);
CULTURĂ, RECREERE ŞI RELIGIE:
1.Construirea unei săli de evenimente/cămin cultural în satul Ianculeşti;
PROTECŢIA MEDIULUI:
1.Renegocierea condiţiilor contractuale cu firma de salubrizare privind modul în care colectează deşeurile municipale/implementare program de colectare selectivă/modernizarea sau înlocuirea ţarcurilor de colectare a deşeurilor);
2.Instalarea unor staţii de monitorizare a calităţii aerului, în mai multe zone din oraş;
INFRASTRUCTURĂ:
1.Construirea unei parcări subterane/supraterane în zona centrală a oraşului.
2.Proiectare şi implementare reţea de canalizare în satul Ianculeşti;
3.Lărgirea căii de acces la statuia lui Avram Iancu din satul Ianculeşti şi de asemenea amenajarea zonei respective;
4. Asfaltarea şi modernizarea străzilor Morii şi Makar Alajos din municipiul Carei (pe strada Morii sunt probleme la sistemul de alimentare cu apă);
5.Amenajarea parcării din zona Apaserv Carei-blocul ANL;
6.Amenajarea zonei din jurul statuii lui “Avram Iancu” din Carei;
7.Identificare solutie pentru construirea unui adăpost de animale (câini fără stăpân) posibil în colaborare cu un ONG de pe raza municipiului.
SĂNĂTATE:
1.Îmbunărăţirea serviciilor din cadrul Spitalului Municipal, privind modul de functionare al Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) sau înfiinţare Cameră de Primiri Urgente (CPU)
DEZVOLTARE:
1.Bugetare participativă (extinderea portalului Primăriei Carei cu o rubrică în care cetăţenii municipiului pot să vină cu idei de proiecte privind îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor, idei care periodic să fie evaluate şi luate în calcul de către consilierii locali.)

4 comentarii

  1. Puiu Răspunde

    V-a scos Cozma pe toți din bârlog,trebuie să trageți tare in 2023,daca nu barca șefului suprem cozma se scufundă la alegerile din 2024 și voi o dată cu ea!

  2. ==== Răspunde

    Natie de Cumani din Mongolia.

  3. c-block Răspunde

    Niște naivități sau generalități scrijelite. De aici până la a fi din careva măcar proiect așternut pe hârtie este cale foarte lungă.

  4. H&R Răspunde

    Propuneri, promisiuni, proiecte… Dar ceva concret nimic? Ceva fizic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.