Ultima actualizare: azi, 10:08

Locale

VIDEO. Priorităţile Primăriei Satu Mare pentru acest an. Cum se cheltuie 573 milioane lei

Priorităţile Primăriei Satu Mare pentru acest an. Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a Cum se cheltuie 573 milioane lei. Dina ceastă sumă, 385 de milioane de lei au fost dirijaţi spre investiţii care vor fi cheltuiţi în special pe următoarele proiecte.

– reabilitare drumuri

– pasarelă pietonală

– reabilitare centur vechi

-pista de bicilete drum Botizului – Pod Golescu

– amenajare mal stâng Someş

– amenajare parc cubic

– construcţia bazinului de înot

– proiectarea parcării/construcţia parcărilro supraetajate str. Decebal şi Kogălniceanu

– reabiltiarea termică a 533 de apartamente

Construirea uni creşe noi pe str. Coroianu şi b-dul Lalelei

– achiziţie 17 autobuze electrice

-etindere iluminat

-pregătirea prooectelor pr POR.

Vom reveni cu detalii.

8 comentarii

  1. radical2 Răspunde

    Look at the vice mayor how she fake it :))))))

  2. De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

    Ce să spun! Este important ca măcar el să creadă ceea ce spune. Că vorba vine pentru parcările etajate lucrările au fost amânate pe anul următor. Vă dați seama că nu se vor termina nici atunci că doar trăim în România. Și ăsta în varianta cea mai fericită! Deci două mandate nu ajung pentru asta. În schimb facem muzeul ăla inutil pentru industrializarea forțată care nu are ce căuta la noi. Doar noi am fost fraierii care am acceptat să punem la dispoziție teren pentru obiectivul ăsta. În paranteză sunt mai multe astfel de obiective-muzee propuse prin PNRR, noi sau care urmează a fi reabilitate. Unele au și rost cum e ăla de la Sighet sau cel de la Timișoara dar ăsta și mai ales la noi ca și locație geografică e o megatâmpenie. Cheltuim milioane de euro și pe ce? Vedeți mai jos pe ce se aruncă banii! Se va reabilita fosta centrală termică tocmai bună acum să mai stea acolo la căldurică niște bujetari dar absolut degeaba.
    Prin contractele semnate vor fi finanțate Muzeul identităților și conflictelor transilvănene (Florești) – 15 milioane de euro, Memorialul Revoluției-decembrie 1989 (Timișoara) – 3,8 milioane euro, Memorialul Victimelor (Sighetul Marmației) – 1,74 milioane euro, Muzeul Industrializării forțate și al dezrădăcinării (Satu Mare) – 4,2 milioane euro, Râpa Robilor (Aiud) – 0,46 milioane euro, precum și Muzeul ororilor comunismului (Sfântu Gheorghe) – 9,59 milioane de euro.
    Componenta 11 – Turism și Cultură din PNRR, prin care sunt finanțate aceste investiții, dispune de o alocare totală de 449 milioane de euro.
    Adică vom cheltui banii de-a dragul de a le cheltui și cam fără rost. Primarul nostru poate să strângă mâna primarului de Ardud, alt amator de așa ceva.

    • Unu' Răspunde

      Stai calm, din PNRR n-o să primim nimic, deoarece nu i-or lăsa parlamentarii și guwernerul pe pensionarii speciali fără pensie, așa că UE își păstrează bănuții!
      Pe bună dreptate, Europa nu dorește să participe la înavuțirea unor putori de pensionari speciali de 45+ ani!

      @Gabor: Metru’!, Bă Gabor, da’ un metru nu aveți? Ne trebe musai unu’ bun. să măsurăm poola pe care o vom primi!

      • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

        @Unu’. Cu atât mai mult! Ne consumăm timpul, energia. capacitățile pe cai verzi pictați pe pereți! Și le prezentăm ca și realizări! Că la ce-i bun muzeul ăsta al lui pește prăjit? Ce câștigă de aici sătmărenul? O sulă-n fund? Plus că după ce că mai facem câte ceva nimic nu reușim să facem cum trebuie și tot trebuie revenit și corectat! O stradă asfaltată cum trebuie nu vezi, podul Decebal stă să crape dar mai amânăm re-re-revenirea la reabilitare că deh nu ne ajung banii!!! Și repet, două mandate nu ajung să faci parcări etajate în centru dar închizi centrul? reabilitezi parcul dar nu găsești o modalitate să faci ceva cu fațadelel? Ce va promova orașul după ce parcul va fi gata după gustul primarului? Turismul de catastrofă? Citez viitorul ghid “Aici se vede parcul reabilitat cu fântâna arteziană care cântă Bach iar pe lângă puteți vedea caselel care stau să cadă? Atenție la cap că puteți să vă treziți cu niște cărămizi sau ceva țigle!”. Asta este realizare?

  3. PSD atentie Răspunde

    Mare atenție dl președinte PSD, cu promovarea oamenilor. Nu poți pune un viceprimar o fatuca neexperimentata, îl aveai pe Crăciun, plus pe Tise consilier. Partidul v1a plăti la alegeri, oamenii vor sancționa la vot greșelile făcute. Poate se sesizează Ciolacu și face ceva cu conducerea partidului. Mai trebuie Mircea să-l pună pe contabilul Filip sau pe fratsu pe undeva sau oameni de nimic, de care se înconjoară. Așa ceva……
    Poate citește și mister Ciolacu și gașca.
    Sunt oameni de valoare în PSD, de ce nu se promovează?
    Mircea fii deștept pe final de mandat, să nu rămâi în amintirea oamenilor ca un penal,desi nu cred ca te interesează acest aspect…….

    • Muie PNL&PSD Răspunde

      Infractorul să bage de samă la scorul avut la ultimele alegeri, apoi să sară-n sus de cur cu pretenții idioate!
      MU1E P5D, MU1E PNL!

  4. Anonim Răspunde

    Ce sa intamplat cu aranjarea malurilor somes,doar parte stanga se mai face?

    • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

      Că cică va urma anul ăsta împreună cu podul pietonal. Sunt curios ce scuze se vor mai găsi pentru nerealizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.