Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Şoferul preşedintelui Pataki Csaba, trimis în judecată. Accidentul stupid pe care l-a provocat

Şoferul preşedintelui Pataki Csaba a fost trimis în judecată astăzi, fiind acuzat de poliţişti şi procurori de părăsirea locului accidentului. În vara anului trecut el a lovit cu maşina un muncitor care efectua lucrări la Palatul Administrativ. Muncitorul se afla în spatele maşinii, la intrarea în garajul Consiliului Judeţean iar şoferul a dat cu spatele şi nu l-a observat, lovindu-l cu portbagajul în cap. Iniţial muncitorul nu s-a simţit rău, toţi au plecat acasă, dar după câteva ore a mers la Urgenţe, acuzând dureri la cap şi spate.

Potrivit rechizitoriului, totul s-a petrecut în 2 august 2022, în jurul orei 15.30. Muncitorul a terminat de turnat o şapă iar apoi a mers pe jos la container să arunce deşeuri. La întoarcere s-a oprit și s-a aplecat să-şi curețe pantofii, moment în care şoferul preşedintelui Pataki Csaba, aflat la volanul autoturismului Skoda, a dat cu spatele şi l-a lovit cu portbagajul în cap. În urma loviturii s-a rostogolit către parcarea subterană, iar colegul său a strigat către şofer să se oprească. Şoferul s-a dat jos din maşină şi l-a ajutat să se ridice, oferindu-se să îl ducă la spital sau să cheme ambulanţa.

Muncitorul a spus că nu s-a lovit prea tare şi că nu a dorit să meargă la spital. Astfel că fiecare şi-a continuat activitatea. Seara, în jurul orei 17.45, pe muncitor a început să îl doară capul, pieptul și coloana, astfel că s-a prezentat la Urgenţe, unde a povestit ce a păţit. Personalul medical a anunţat Poliţia, care a început ancheta.

Muncitorului i s-au efectuat investigații, stabilindu-se că nu are fracturi și nu a rămas internat, având leziui care necesită 2-3 zile de îngrijiri medicale. El a spus că nu dorește să depună plângere penală împotriva conducătorului auto care l-a accidentat și nu se constituie parte civilă în cauză.

Ulterior, poliţiştii l-au contactat pe şofer şi au fotografiat maşina parcată în faţa casei acestuia, după care a declarat poliţiştilor ce s-a întâmplat. Poliţiştii i-au reţinut permisul, i-au eliberat o dovadă de circulaţie şi l-au pus sub acuzaţia de părăsirea locului accidentului fără permisiune.

Dosarul lui a ajuns astăzi pe masa judecătorilor, care trebuie să ia o decizie.

16 comentarii

  1. altu fără bmw Răspunde

    Asta cu părăsirea locului accidentului e cumva glumă? De unde era să știe șoferul că seara muncitorul nu se va simți bine și totuși va merge la UPU? Ce era să facă? Să stea locului până când se hotărăște celălalt? Văd că cei de la rutieră nu încetează să ne surprindă. Surprize în sens negativ.

    • Golf Răspunde

      Ai înțeles greșit. Șoferul avea abligația să anunțe poliția despre ceea ce s-a întâmplat. Șoferul nu trebuia să asculte de victimă și cu asta basta.

      • Fonseca Răspunde

        Aveți perfecta dreptate!Șoferul avea obligația de a se prezenta la politia rutiera și sa dea o declarație.

  2. John Răspunde

    conform legii trebuia sa mearga la Politie sa dea o declaratie despre ce s-a întâmplat chiar daca pietonul nu dorea sa mearga si atunci nu mai raspundea pentru parasirea locului accidentului…

    • Vulpea bi-polara Răspunde

      Oare doar mie mi se pare ciudat ca plavanu ala avea la dispozitie masina CJ? Parcata acasa la el etc? Amu inteleg ca la patko nu e chiar ca la Bolojan, dar chiar asa?

      • altu fără bmw Răspunde

        Și din ce se pare asta nu deranjează pe nimenea. dar să știi că e obicei cam peste tot la speciali. Că nu le ajunge restul, o duc greu săracii. Ca să nu mai povestim de jongleriile cu bonurile de carburant.

    • conform legii Răspunde

      Mă bucur pentru tine dacă zici că așa făceai tu. Cu toate că am serioase îndoieli în acest sens. Dar nu contează.

  3. Vulpea bi-polara Răspunde

    Si alta chestie cusuta cu ata alba…masinutza aceea are camera de marsarier, deci povestea asta ca tarr-istu so aplecat sa se lege la sireturi o pot crede doar militzienii de la rutiera. In plus, nu tot cam asa o fost si accidentul acela musamalizat pe vremea lui Vlad, cand pres era Szabo?

  4. vadim Răspunde

    sigur el a fost la volan?

  5. wow Răspunde

    Tu wc tri polara mucles cat ai supt de la CJ pe timpul ……??? pe timpul lui……..?si pe timpul lui…? asa ca MUCLES,,,,ciocu mic,,,

  6. .... Răspunde

    Noul Cod Penal actualizat 2022 – Legea 286/2009, CAPITOLUL II, Art. 338
    (3) Nu constituie infracţiune părăsirea locului accidentului când:
    d) victima părăseşte locul faptei, iar conducătorul de vehicul anunţă imediat evenimentul la cea mai apropiată unitate de poliţie.

  7. Coica Răspunde

    La ce kit ii tre sofer la grasul ăla cu bmw seria 7

  8. Lili Răspunde

    Masina aceea cumparata cu cantec, din Oradea, alaturi de altele, denumite autoutilitare si care au costat o gramada de bani nu au nici camera de marsarier si nici macar senzori de parcare pe spate? Am indoieli ca la volan se afla chiar soferul si cred ca au trantit evenimentul ca intre prieteni sa nu se afle dar socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.