Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

FOTO. Amendă de aproape 30.000 de euro pentru o firmă din Satu Mare!

O firmă din județul Satu Mare a fost amendată cu aproape 30.000 de euro, după ce comisarii Gărzii de Mediu au constatat mai multe nereguli.

,,În urma verificărilor efectuate în urma unei sesizări, a fost identificată o activitate de ”exploatare agregate minerale” în localitatea Sanislău – extravilan, în aria protejată de interes comunitar Câmpia Careiului – ROSCI 0020, la care operatorul nu deținea niciun fel de acte de reglementare. S-au aplicat sancțiuni contravenționale în cuantum total de 140.000 de lei și s-a interzis desfășurarea acestui tip de activități fără obținerea actelor de reglementare prevăzute de lege.

Au mai fost constatate alte fapte privind efectuarea de lucrări cu încălcarea prevederilor legislației de ape, executarea de activități miniere fără permis de exploatare, precum și desfășurarea de activități în perimetrele ariilor naturale protejate de interes comunitar care pot să genereze poluarea sau deteriorarea habitatelor, precum şi perturbări ale speciilor pentru care au fost desemnate ariile respective. Pentru aceste fapte, cercetările continuă în conformitate cu prevederile legislației specifice instituțiilor competente responsabile”, au spus reprezentanții Gărzii de Mediu Satu Mare.


Sursa: Garda de Mediu Satu Mare

2 comentarii

  1. GB Răspunde

    Dunele de nisip galben din SANISLĂU. Eeee… ce amintiri din copilărie! Pe vremuri se folosea la înfrumusețat curtea și strada(sigur în cantități infime, presărat ca sarea după greblare) sau pe acele dune ne dădeam cu punga ca pe toboganul cu zăpadă. No… sa găsit un “șmecher” să le rezolve… Ardeți-l să dea în gălbenare!!! mama lui de hoț ordinar și distrugător de natură.

  2. ecologist Răspunde

    Mare brânză au descoperit! Înseamnă că în amplele lor periple prin județ ca să cunoască ce și cum în această zonă niciodată nu au ajuns. Adică la Sanislău. Că ce e acolo e de ani buni. Numai acum s-a găsit unul că exploatează sub ceva formă juridică și nu ca persoană fizică cum face sau făcea tot satul. Sunt curios ce se va întâmpla că prin definiție în Natura 2000 exploatarea de agregate cam nu e voie. Chiar dacă presupunem că avea bun simț și solicita aviz de la mediu ciuciu căpăta și nu aviz. Asta e. Dacă au dat amenda pe firmă poate liniștit acum să-l închidă că banii ăia nu văd de unde să-i scoată și nici în legalitate nu prea poate intra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.