Ultima actualizare: azi, 19:32

Locale

FOTO. Lucrări la fațada Casei Albe din centrul orașului Satu Mare

Au început lucrările de punere în siguranță și curățare a fațadei Casei Albe din centrul orașului Satu Mare. Clădirea are o vechime de peste 100 de ani, iar anii și-au pus amprenta asupra ei. Astfel, s-a decis curățarea fațadei și punerea în siguranță.

Pentru a se asigura că nu reprezintă un pericol pentru trecători, s-a decis începerea lucrărilor la fațada Casei Albe. Clădirea este acoperită cu copertină, iar muncitorii lucrează de câteva zile.

Casa Albă a fost construită în anii 1911-1912, după proiectele arhitecților Ede și Miklos Schneider. Clădirea a fost a fost una dinte cele mai impozante clădiri din centrul orașului, în prima jumătate a veacului XX.

 

9 comentarii

  1. Satmarean1 Răspunde

    Daca tot va fi pietonala zona centrala ,e normal sa fie reabilitata,si pot continua roata parcul ,Hotel Dacia(!!!!!) si sa termine pana inclusiv casa de moda . Atunci vom putea spune ca avem o zona centrala europeana. Spor la munca.

  2. Iona Răspunde

    Da, se lucreaza, doar ca de cite ori treci pe acolo muncitorii sunt in pauza. Ar trebui sa lucreze mai sustinut pentru ca se creaza mult disconfort in zona. Timpul trece, plata vine, noi….ne odihnim.

    • Alex Răspunde

      Ești analfabet. Nici numele nu poți sa îl scri corect

      • Sâcă Răspunde

        A economisit prin omitere, dar nici tu nu ești mai breaz….

      • 😮😲😨 Răspunde

        ….. A fost profetul Iona cu adevărat înghițit de o balenă și apoi a scăpat, așa cum spune Biblia? ….😰😰😰
        Auzi tu Alex, eu zic că mai bine nu scriai nimic că doar ai dovedit prin asta incultura ta. Plus ce te face să crezi că nickul trebuie să fie după regulile ortografiei române? Uite și nickul meu de față! Pfoai ce noutate pentru tine, pomenești! No acum săracul de tine de citești asta ce am scris nu vei mai dormi.😲😲😲

  3. Valeria Răspunde

    Sa stiti ca ar fi fost frumos sa mentionati in articolul de mai sus referitor la cladirea Casa Alba, ca se renoveaza din banii adunati de asociatia de proprietari a imobilului, locatarii facand eforturi materiale deosebite ca sa poata achita aceste lucrari si pentru ca aceasta cladire sa redevina bijuteria orasului.Cativa dintre locatari au pus umar la umar si muncesc de ceva timp sa aleaga materialele care se potrivesc la aceasta contructie, si inlocuirea ornamentelor care lipsesc si care sunt foarte greu de fabricat in zilele noastre.
    Sigur ar trebui renovat si acoperisul, care de la distanta nu se vede cat de distrus este de timp, si ar mai fi si altele. Locatarii nu pot suporta financiar sa repare tot ce ar fi de prima urgenta ,iar alte surse matetiale nu s-au primit, asa cum alte cladiri sunt reabilitate din anumite fonduri alocate din diverse parti.
    Meritul este exclusiv al asociatiei de locatari, care a angajat firma de constructii.
    Bravo, asociatiei!

    • 🤔🤔🤔 Răspunde

      Ce este aici de lăudat când este ceva normal? Adică este imobilul lor și nu a altora. Ce aștepți să îți repare alții casa ta în care stai cu acte în regulă?

      • M Răspunde

        Perfect de acord cu afirmatia de mai sus, de multe ori cei care locuiesc la bloc asteapta ca autoritatile sa le renoveze imobilele, nerealizand ca ei au obligatia de a intretine pe langa spatiul interior (apartamentul) si o cota parte din fatada si acoperis

  4. Satmarean1 Răspunde

    Asta e costul daca vrei sa stai in buricul targului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.