Ultima actualizare: azi, 13:06

Locale

FOTO. Pistă de biciclete plină de stâlpi, în municipiul Satu Mare. Bicicliștii, revoltați!

Pistă de biciclete plină de stâlpi, în municipiul Satu Mare. Mai mult decât atât, pista se termină într-un gard. Cazul a fost semnalat de reprezentanții comunității de bicicliști din Satu Mare.

,,La o plimbare prin oraș am rămas șocat. Locația, Str. Rodnei, între Str. Argeșului și str. George Călinescu. Pistă de biciclete nou vopsită, table proaspăt montate. 200 metri de pistă, 5 stâlpi de curent în mijlocul bandei trasate pentru bicicliști”, spun reprezentanții comunității de bicicliști.

,,Cireașa de pe tort, intersecție str. George Călinescu, se termină pista, apare un gard de fier, vă anunț ca abia trece un ghidon de bicicletă pe acolo. Vom folosi aceste piste ? V-o spune un biciclist, NU. De ce? Nu sunt eficiente și sigure!”, au mai adăugat aceștia.

 

21 comentarii

  1. Nha Răspunde

    Hehe. La P-ta Mica colt Ceahlaulyi e o trecere de pietoni care da intrun stalp de ani de zile, ceea ce nu inseamna ca daca treci strada trebuie sa urci pe stalp! A mai bifat o realizare don primar, ce sa zic. 🥲

  2. altu fără bmw Răspunde

    Cel care a trasat acele linii ar trebui să meragă pe acolo și să ne demonstreze cum să circulăm pe acolo. E pură bătaie de joc.

  3. Pistike Răspunde

    Un mare kkt, asta au făcut!
    Atentat ilegal la siguranța pietonilor!
    După ce a coborât bordurile pe kilometri întregi de trotuare, facilitând parcatul pe trotuar, acum eliberează străzile și de biciclete și trotinete, iar pietonii sug ceapa!
    Dar oare careva deștept a verificat legalitatea acestor piste, în condițiile în care legea interzice circulația bicicletelor pe trotuar???
    Bani aruncați aiurea, deoarece sigur cineva va cere să se oprească încălcarea legii și să șteargă marcajele ilegale, și sigur va cere și recuperarea prejudiciului cauzat municipalității!!!
    Mă miră că poliția rutieră încă nu a amendat primăria și nu a dispus refacerea ordinii de drept!

    • Spiderman Răspunde

      Și la București au marcat pe trotuar așa-zise piste de biciclete, dat brigada rutieră a capitalei a amendat primăriile de sector și a dispus ștergerea marcajelor. Primăriile au contestat decizia brigăzii rutiere în instanță, dar au pierdut la ICCJ, așa că deja este putere de lucru judecat!
      Totuși, cine va plăti incompetența primăriei?

  4. Glumetul Răspunde

    Asa se testează, răresc, cei ce consumă alcool pe bicicletă…

  5. Român Răspunde

    Si mașini sunt parcate pe pistele de bicicliști, mai ales oe str. Careiului, și nu îi amendează nimeni

  6. Unu' Răspunde

    Din păcate, singurele piste de biciclete care respectă, în mare parte, legislația și normativele în construcții în vigoare, sunt cele de pe bulevardul Careiului! Restul sunt praf în ochii proștilor!
    Adică dacă ajungi la intersecția cu o stradă secundară și tu vrei să mergi înainte, trebuie să acorzi prioritate autoturismelor care schimbă direcția de deplasare!
    Adică, cu alte cuvinte, au golit străzile ca să se poată circula cu viteze mai mari, fără să le pese de nimeni!
    De acum, pe majoritatea trotuarelor din oraș, este foarte riscant să ieși cu copii la plimbare, din cauza idioților cu trotinete care circulă cu viteze mari (25-30 Km/h!!!) printre pietoni!!
    Care prostovan a venit cu ideea asta genială, maskulik sau gabor??

    • Unu' Răspunde

      PS: Normal că poliția locală incompetentă nu spune nimic, deoarece ei îndemnau și până acum șoferii și bicicliștii să urce pe trotuar! Dar Dănciuț de la poliția rutieră a fost de-acord?? A cerut cineva avizul poliției rutiere???

      • altu fără bmw Răspunde

        Aici buba estem nu că a cerut sau nu a cerut cineva avizul ci că și un orb vede că e o prostie monumentală! Recomand sitimenajerului atotștiutor și primarului primarilor al orașului în mișcare să încerce pista. poate dacă dă cu capul în careva stâlp se trezesc la realitate. E pură bătaie de joc. Apoi vor apărea la știri că au făcut 500 m de pistă în zonă? Ce au făcut totuși? Au dat cu pensula? Cumva primăria are un compartiment de desen pe asfalt și noi nu știm???? Sau vreți să-i ajungem din urmă pe cei din Vaslui ori Caracal?????

  7. Alex Răspunde

    Bă până cautăm nod în papură, eu zic că mai bine iau un stâlp în freză decât un parbriz în fund.

    • altu fără bmw Răspunde

      Poți să o iei atunci de pe acum. Numai explică te rog cum circuli pe acolo dacă din 50 în 50 de metri o iei în meclă sau în brațe după preferințe câte un stâlp? Sau vine după tine și te asistă după fiecare ciocnire salvarea? Aici nu e vorba de căutat nod în papură. Asta e ca și terenul de fotbal în pantă din Cluj sau debarcaderul de la portul din Tulcea care s-a scufundat. Adică bani aruncați pe geam și lucrare fără folos.

    • Pistike Răspunde

      Alex, ai toate șansele să faci tu pietonilor ceea de ce te temi tu!
      Plus că la fiecare intersecție trebuie să cobori de pe bicicletă și să treci strada pe lângă ea, după ce te-ai asigurat, bineînțeles!
      Doamne ajută să fie copii voștri primii loviți de vre-o trotinetă sau bicicletă!

  8. Vasile Răspunde

    Altă spălare de bani din partea primariei

  9. wow Răspunde

    LA MALL NEPI TE DOARE CAPU PEL ANGA CA AU PUS STALPI AU MA MONTAT COSURI DE GUNOI PE ELE ALOOOOO DOREL NU VED NIMENI……?

  10. Alex Răspunde

    Din acel punct de vedere aveți perfectă dreptate, eu nu merg atât de REPEDE să iau pe alții pe ghidon, mai degrabă rămân cu frica șoferilor ce îmi dau cu oglinda în ghidon (în ciuda faptei că dacă ai 50Km/h trebuie să încalci linia despărțitoare și la peste cu 1/2 din mașină) decât să ocolesc stâlpi și DA nu-mi convine nici mie deloc să tot cobor sus/jos de pe bicicleta într-adevăr.
    Da unde să-o facă pe zona verde? Vin cei de la zonele verzi respectiv noi civili că abia este ceva verde în oraș, apoi unde ?? Mutam clădirile mai încolo sa facem loc la biciclete, zone verzi, trotuare, mașini, parcare din studiile mele de 8 ani în construcții printre care și urbanism și amenajarea teritoriului nu este în-regulă DA, Dar nu ai unde… UNDE, UNDE …?
    Scoatem stâlpii, mutăm tot, DA se poate de vrem, dar nici vb de asta. Așa că rămân să prefer liniște și pace să mă scuipe un trecător decât să mă “pupe” un șofer beat.
    Iar dacă tu mergi cu viteză nu te conforma… (Y)
    Apoi ziceți-mi și mie de ce nu se respecta pe drumul caierului, de ex. asta:
    Potrivit art. 135 lit. g din Regulamentul de aplicare a OUG nr. 195/2002 aprobat prin H.G. 1391/2006, „conducătorul de vehicul este obligat să acorde prioritate de trecere… când efectuează un viraj spre stânga sau spre dreapta și se intersectează cu un biciclist care circulă pe o pistă pentru biciclete, semnalizată ca atare”, Si acolo sus/jos de pe bicicleta pentru că ce??

    • altu fără bmw Răspunde

      Tot lucrare fără folos se cheamă și risipă din fonduri publice dacă cei cărora s-a făcut nu o pot utiliza. E curată bășcălie la adresa biciliștilor.

    • Pistike Răspunde

      Să îți răspund în ordine:
      Eu nu circul niciodată pe trotuar cu bicicleta! Chiar dacă este marcaj!
      Trotuarul este pentru pietoni! PUNCT!
      Am fost accidentat de biciclete pe trotuar de mai multe ori!! De fiecare dată am sunat la poliție și mi s-au răspuns că ei nu au cum să verifice dacă spun adevărul său cum să prindă făptașul
      Ultima dată, acum câțiva ani, fiind cu un cărucior cu copilul la plimbare, am dat de pământ cu un biciclist și apoi am sunat poliția și am așteptat să vină, dar nici pe biciclist nu l-am lăsat să fugă!
      Biciclistul a luat amendă de 500 de lei, plus trânta zdravănă cu care s-a ales!
      Promit solemn să fac la fel de câte ori îmi este pusă în pericol integritatea corporală!!

      Nici pe Careiului nu ai pista continuă, la fiecare intersecție ai câte un stop desenat pe jos! Legea permite marcajul pentru trecerea cu bicicleta, dar incompetenții care au făcut marcajul nu îți dau voie, iar în lipsa marcajului … nu ai voie să treci decât pe lângă bicicletă! Exact ca și la trecerea de pietoni!
      Așa că, tine minte, nu scuip, te dau de pământ!

    • Pistike Răspunde

      Am omis o chestiune: dacă ții să faci ceva, fă-o cum trebuie sau las-o baltă! Asta referitor la unde să fie făcută pista de biciclete!
      În locul spațiului verde era loc suficient, doar că idioții de locatari gtot pe pistă parcau mașinile, nu în curte, așa cum se întâmplă pe Barițiu! La fiecare intrare în curte sunt parcate mașini, ocupă și trotuarul și o bandă din pistă, și curtea este goală!
      Mai grav este că nimeni nu ia absolut nici o măsură!
      Dacă nu este loc de pistă, să facă drumul sens unic pentru autovehicule, se reduce limita de viteza până la 30 Km/h, și imediat se face loc pentru pistele de biciclete!
      Dacă se vrea, se poate!

  11. Alex Răspunde

    Eu sunt mult mai prudent, crede-mă umblu de ani bun.
    Iar odată ce este marcaj pistă de bicicletă NU se mai numește trotuar, ori una ori alta de aceea este delimitat cu o linie. Punct! Cu confunda cai cu măgari. Eu pe trotuar nu urc clar dar de vad pistă de biciclete marcata semnalizata și nu urc pe ea car doverit politia ma somat ce caut pe drum.
    Dacă eu Te vad plimbându-te le pista ca doar nu ai loc alături pe trotuar unu la mâna încetinesc deoarece știu că copii sunt imprevizibili doi tău puțin din tingălău și atât. Dar no să merg jos de acea pt ca tu nu înțelegi care este drumul tău ca Tarouar și care este drumul de bicicliști. Înțelege și ai perfectă dreptate legat de marcajele și nu poți aplica legea rutiera mai sus menționată. Dar nici să mă trântești de pământ pentru ca merg pe așa numita pista pt ca tu ești căposul și nu înțelege ca trotuarul e una și pista e alta. P. S. Pe trecerile de pietoni pe unde nu găsesc poate merg pe drum între masni dar crede-mă niciodată nu pe trotuar. Pt ca eu am respect fata de pietonilor și restul participanților la trafic. Dar nici să mă ia politia ca eu merg pe drum când pe așa numitul tău tratuar este delimitat o amărâtă de pista de bicicletă buclucașă și blocată de mașini să mă dau de tine. Nu e cinsti din partea ta. Trec ușor fiecare în partea lui și nu ne amăram viata pt că nu avem competenți la infrastructura vb lui Micțu. O seară fără incidente!

    • Pistike Răspunde

      Bă omule, nu am nimic cu oamenii normali, care circulă cu grijă, chiar și pe trotuar, că nu-s bolnav cu capul! Spuneam că trântesc de pământ vitejii care circulă pe trotuar printre pietoni, cu viteză, și lumea să se ferească de ei! Adică dacă îmi este amenințată integritatea corporală!
      Te asigur că în cazul unui accident, linia aia marcată pe trotuar nu ține în instanță! Este contrară prevederilor legale și normativelor în construcții în vigoare!
      Pista de biciclete trebuie să aibă minim 2,5 metri pe sens, să fie separată fizic de trotuar și corpul drumului, deci o spoială nu este suficientă! Poate în capul plin de alcool al lui gaborila sau Maskulik!

  12. Kuika Răspunde

    Propun ca orașul să își schimbe numele în orașul gâștelor, deoarece în scurt timp nu se va mai putea circula decât în șir indian, precum gâștele!
    Dragi părinți, nu vă cumpărați cărucioare pentru copii, că nu veți avea dreptul să circulați cu ele, shity managerul vă interzice!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.