Ultima actualizare: azi, 21:27

Locale

Sătmăreanul Dacian Nastai, variantă de antrenor pentru FCSB!

Antrenorul sătmărean Dacian Nastai este din nou în cărți la FCSB. El reprezintă o variantă pentru banca tehnică a roș-albaștrilor, după ce antrenorul principal, Leo Strizu, și-a dat demisia, informează Digisport.

FCSB a rămas fără antrenorul principal din acte după meciul cu Petrolul, 4-1, când Leo Strizu (55 de ani) a ales să-și dea demisia. Potrivit Digisport, ”Roș-albaștrii” nu se grăbesc să instaleze un nou antrenor principal, pentru că regulamentul le oferă o perioadă de 30 de zile în care un alt antrenor poate da indicații, chiar dacă nu are Licență Pro. De echipă se va ocupa în continuare Mihai Pintilii, căruia i se va aduce, aproape sigur, un nou ”paravan”.

FCSB are la îndemână două variante de antrenor cu Licență Pro, la care poate apela. Unul dintre tehnicieni este Ionuț Ilie, care se află deja în cadrul clubului, la echipa U19. A doua variantă pe care FCSB o are este sătmăreanul Dacian Nastai (49 de ani), antrenorul principal de la ultima clasată din Liga 2, Unirea Constanța, club controlat de Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali.

La fel ca Leo Strizu și Ionuț Ilie, Dacian Nastai a lucrat la centrul de copii și juniori al FCSB-ului. Trecerea la Unirea Constanța a avut loc la începutul acestui sezon. Sătmăreanul a fost în cărţi pentru a o prelua pe FCSB şi după demisia lui Toni Petrea, în vara anului trecut.

Momentul plecării lui Leo Strizu nu este unul oportun pentru FCSB, pentru că Mihai Pintilii este suspendat încă trei runde. Dacă nu ar fi fost suspendat, antrenorul de facto de la FCSB putea da indicații în perioada de ”grație” de 30 de zile. Așa s-a întâmplat în luna noiembrie, după demisia lui Nicolae Dică.


Dacian Nastai s-a născut pe 6 martie 1973, la Satu Mare și a evoluat pentru Someșul Satu Mare, Olimpia Satu Mare, Gaz Metan Mediaș, FC Bihor si VSE Erd, din a doua ligă maghiară. În 1996 a absolvit Facultatea de Educație Fizica și Sport la Universitatea din Oradea și a obținut carnetul de antrenor de fotbal, iar în prezent este deținător al Licenței PRO. După ce a renunțat la fotbal, a rămas în fenomen ca antrenor, de la Liceul cu Program Sportiv Satu Mare, Olimpia Satu Mare sau Silvania Șimleul Silvaniei și până la Luceafărul Oradea, FCSB 2 și FCSB U19. Începând cu 2003, acesta a avut și rolul de referent zonal al FRF în Ardeal.

2 comentarii

  1. 🤔🤔🤔 Răspunde

    Pentru 2 zile ca data trecută?

  2. CATRINEL RAT Răspunde

    UN LINGAU!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.