Ultima actualizare: azi, 19:32

Locale

VIDEO. PNL adună semnături pentru redeschiderea ștrandului. ,,Bâjbâiala trebuie să se termine”

Partidul Național Liberal (PNL) Satu Mare adună semnături pentru redeschiderea ștrandului din Satu Mare. Liberalii cer administrației locale să găsească urgent o soluție pentru a redeschide ștrandul municipal: ,,Bâjbâiala trebuie să se termine”.

,,În opinia Partidului Național Liberal, bâjbâiala trebuie să se termine, iar administrația actuală trebuie să-și facă treaba și să găsească o soluție legală pentru a redeschide ștrandul în acest an. Suntem în 2023, iar de șapte ani nu s-a întâmplat nimic”, a spus consilierul liberal Victor Cernea, în cadrul unei conferințe de presă.

El a declarat că PNL va aduna semnături pentru redeschiderea ștrandului, iar sătmărenii sunt invitați să susțină acest demers.

,,Partidul Național Liberal va demara o amplă campanie de strângere de semnături la care sunt invitați toți cetățenii interesați, tinerii, pensionarii, elevii împreună cu părinții lor, să susțină acest proiect. Să demonstrăm administrației locale că cetățenii își doresc un ștrand municipal”, a mai adăugat Cernea.

Și președintele Tineretului Național Liberal (TNL) Satu Mare, Bianca Murgu, a vorbit despre acest subiect, în cadrul aceleiași conferințe de presă.

,,Nepriceperea, minciuna și reaua credință sunt cauzele principale care au dus la închiderea ștrandului municipal. Ștrandul este al nostru, al tuturor. Atât tinerii, elevii, cât și pensionarii, trebuie să aibă un acces facil la ștrandul municipal Satu Mare”, a precizat președintele TNL Satu Mare, Bianca Murgu.

Primăria Satu Mare: Demersul PNL este unul demagogic

Primăria municipiului Satu Mare a reacționat după ce liberalii au anunțat demararea unei campanii de strângere de semnături pentru redeschiderea ștrandului. Este un demers demagogic, spun reprezentanții municipalității.

,,Demersul PNL este unul demagogic. Ștrandul se află încă în administrarea firmei Beny Alex, conduse de un lider liberal sătmărean. Primăria municipiului Satu Mare se află în litigiu cu Beny Alex, care refuză să predea ștrandul municipalității”.

Contraatacul PNL

După replica primăriei, a venit și contraatacul PNL, prin vocea consilierului Victor Cernea. Într-o postare făcută pe Facebook, liberalul îi adresează câteva întrebări primarului Kereskenyi Gabor, acuzându-l, totodată, de minciuni și dezinformări.

Redăm, integral, replica adresată de PNL primarului Kereskenyi Gabor:

,,Domnule primar Gabor, LIBERALUL la care faceți referire în cazul ștrandului, este la fel de liberal ca și Ghiarfaș și Ștef. Dar dacă tot a venit vorba, nu vreți să lămurim niște aspecte interesante pe care ar trebui să le lămuriți?

V-ați plimbat cu acel LIBERAL prin străinătate, prin vestul Europei? Acel LIBERAL oare a făcut afaceri cu domnii de la UDMR Szabo Pisti și Rudolf Riedl? Oare cu același LIBERAL ați negociat vânzarea Hotelului Dacia către Guvernul Ungariei? Ne puteți spune dacă cu acel LIBERAL v-ați plimbat la ștranduri în străinătate?

Și acum ca să lămurim problema ridicată de dumneavoastră, aveți mai jos procesul verbal al ședinței din Aprilie 2016 când dumneavoastră și UDMR ați blocat rezilierea contractului de concesiune prin care ștrandul revenea municipalității!

Apropo, care a fost înțelegerea de atunci cu “LIBERALUL”, a fost cumva interesul pentru vânzarea Hotelului Dacia către Statul Maghiar? Am atașat procesul verbal de la ședința extraordinară a consiliului local Satu Mare din 12.04.2016, derulată în prezența distinsului Gábor Kereskényi și aflăm cine sunt defapt susținătorii ștrandului.

În 2016, fostul primar, a inițiat odată rezilierea contractului de concesiune și a dorit redeschiderea ștrandului cu orice preț CÂND consilierii UDMR Fogel Vasile, Kiss Iosif, Nagy Szabolcs, Nits Ianos, Masculic Csaba, Butka Gergely Norbert și Szocs Peter Levente nu au susținut acest lucru și au votat împotriva rezilierii.

Nu cred că orașul va mai suporta încă un an fără deschiderea ștrandului municipal! Vrem soluții, nu dezinformări și minciuni ieftine!”

 

 

8 comentarii

  1. radical2 Răspunde

    la noi politica e numai despre voturi. Politicienii actuali , atat PSD-isti cat si PNL-isiti sau chiar UDMR-isti ar trebuii sa dispara definitiv de pe scena politica si sa nu mai stranga cumulat aceste partide 10-15%. Daca la alegeri o sa obtina mai mult fosilele astea, inseamna ca cetatenii acestei tari isi merita soarta. Iar oamenii de buna credinta cel mai bine ar trebuii sa emigreze in tari mai moderne, mai democratice. Ca spre Rusia nu prea cred ca vrea nimeni. Sa ramana numai oamenii usor de cumparat. Pentru ei nu prea conteaza in ce fel de tara traiesc oricum.

  2. De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

    Mă uit la persoanele care se expun cu această ocazie și prefer să nu zic nimic. Mai bine nu zic că ce aș spune nu prea ar tolera hârtia. Tocmai ei spun asta???? Niște necaractere, slalomiști printre partide???

    • Eu Răspunde

      Aveai asteptari mai mari de la PNL Satu Mare? Uita-te la Adi Cozma,ce asteptari mai poti avea de la asa zisi Liberali? Cine sunt aceste creaturi ? Nic sa vorbeasca nu stie “doamna”?

      • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

        Eu personal nu mai am nici un fel de așteptări. Așa că atâta vreme cât timp sunt servit cu aceleași figuri în diverse combinații îmi rezerv dreptul să le ignor pe toate. Absolut pe toate.

  3. Norik Răspunde

    ȘI EU ÎMI REZERV DREPTUL SĂ IGNOR TOTAL ACEȘTI UDEMERISTI ÎMPUȚIȚI!!!

    • Calin Răspunde

      La fel si isi rezerve dreptul sa te ignore ca entitate vie ganditoare. Dar prima data plateste-ti impozitele si taxele apoi ocupati locul la ospiciu!

  4. Radu Florica Răspunde

    Strandul vechi trebuie redeschis .

    • comentator Răspunde

      S-a ajuns acolo că asta nu depinde doar de vrut sau nevrut. Sunt foarte multe probleme inclusiv funciare. tehnic multe treburi sunt expirate și trebuie și investit puternic niște milioane de euro. Dar cine crezi că investește dacă partea cu proprietatea nu este clară? Iar primăria nu are bani de așa ceva de aia a dat anno totul la Beny Alex că poate ei se vor descurca. Poți să-ți iei gândul de la ștrandul vechi de acum înainte pe minim 5 ani. Fii sigur că ăștia care au ieșit cu declarația asta știu și ei asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.