Ultima actualizare: azi, 21:29

Locale

FOTO/VIDEO. Șofer reținut în PTF Petea. A vrut să scoată din țară 12 migranți. I-a ascuns în dubă

Polițiștii de frontieră sătmăreni au depistat doisprezece cetățeni străini care au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, ascunși într-un loc special amenajat al unei autoutilitare condusă de un cetățean român. Mașina, pe care erau aplicate numere de înmatriculare specific Poloniei, era radiată din circulație. Șoferul mașinii a fost reținut pentru 24 de ore.

Azi-noapte, în jurul orei 04.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din țară, un cetățean român, în vârstă de 35 de ani, conducând o autoutilitară marca Peugeot Boxer, având numere de înmatriculare specifice Poloniei.

La controlul de frontieră efectuat în cooperare cu autoritățile maghiare, polițiștii sătmăreni au descoperit, în compartimentul de marfă al mijlocului de transport un loc special amenajat (perete dublu), în care se aflau doisprezece cetăţeni străini. La verificarea documentelor mașinii, polițiștii au constatat că autovehiculul a fost radiat din circulație de către autoritățile din Polonia în ianuarie 2022.

Mașina și persoanele au fost conduse la sediul instituţiei pentru cercetări. În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că toți cei 12 sunt cetăţeni din Bangladesh și au intrat legal în România, având permise de muncă.

Cu toții intenționau să ajungă în Italia, dar pentru că nu dețineau documente legale în acest sens, au încercat să iasă ilegal din țara noastră.

Cei 12 cetățeni străini sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la final să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Șoferul autoutilitarei a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Satu Mare cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 zile, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți.


Sursa: Poliția de Frontieră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.