Ultima actualizare: ieri, 19:37

Locale

Adrian Cozma: ,,Avem nevoie de o bună și performantă lege a educației!”

Adrian Cozma s-a întâlnit cu reprezentanții Sindicatului Spiru Haret din Satu Mare, întâlnire în cadrul căreia au avut loc discuții pe tema legii educației. Deputatul sătmărean afirmă că România are nevoie de ,,o bună și performantă lege a educației”, precizând, totodată, că ,,toți cei care vin în fața copiilor și tinerilor să aibă asigurate toate condițiile decente, începând cu siguranța în timpul orelor de curs”.

Redăm, integral, mesajul transmis de Adrian Cozma:

,,Am avut o discuție bună cu reprezentanții sindicatului Spiru Haret Satu Mare pe tema legii educației. Suntem toți conștienți că avem nevoie de o lege bună, adaptată vremurilor de astăzi, care să răspundă realităților pe care le trăim și care să dea o perspectivă de viitor tinerilor și societății în ansamblu.

Împreună cu doamna Mihalca Tunde învățătoare la școala Gimnaziala Rákoczi Ferenc și domnul Tâlvâc Sergiu, profesor Colegiul Economic Gheorghe Dragoș Satu Mare, am discutat pe câteva componente ale legii și am și convenit că e nevoie de ajustări în special pe tot ce înseamnă responsabilitățile și totodată drepturile profesorilor. E important ca toți cei care vin în fața copiilor și tinerilor să aibă asigurate toate condițiile decente începând cu siguranța în timpul orelor de curs, decontarea unor cheltuieli pentru navetă și alte propuneri de recompense care trebuie analizate cu atenție.

Avem școli în mari centre urbane, dar și în sate izolate și e important să găsim soluții pentru toate problemele. Am adunat multe propuneri, idei și împreună cu alți colegi vom depune amendamente care să contribuie la legea care în acest moment se află în dezbatere”.

Reamintim că președintele Federației Sindicatelor din Educație (FSE) ”Spiru Haret”, Marius Nistor, a propus mai multe sancțiuni pentru elevi în cazul unor abateri disciplinare, în contextul incidentelor grave din ultima săptămână petrecute în școli. Printre acestea, reintroducerea exmatriculării, detenție școlară, nota de purtare să fie luată în calcul la admiterea la liceu sau la BAC, sau amenzi pentru părinți.


CITEȘTE ȘI:

3 comentarii

  1. satmarean Răspunde

    Deputica, camere in clase, testare antidrog si contract scolar semnat de parintii loazelor din centrele urbane. Cei de la tara sunt cu frica lui Dumnezeu si cu cei 7 ani de acasa.

  2. c-block Răspunde

    Acum domnul deputat care se bagă în seamă putea zice ceva legat de ce s-a întâmplat la Carei. Pentru că are și el oareșice vină în ecuație. Probabil încă e ocupat de scăderea prețului la carburanți că văd că de un an jumate nu îi iese nicicum! Papagal.

  3. Om Răspunde

    Dacă exista o lege adevărată a educației Adrian Cozma nu ar fi făcut niciodată facultatea,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.