Ultima actualizare: azi, 19:37

Locale

Adrian Cozma: Medicina personalizată reprezintă un pas înainte pentru serviciile de sănătate din România

Medicină personalizată pentru pacienții din România. Adrian Cozma a inițiat o lege care, spune deputatul sătmărean, aduce medicina românească tot mai aproape de sistemele medicale din statele dezvoltate.

,,Am inițiat, alături de colegii mei liberali, o lege care aduce medicina românească tot mai aproape de sistemele medicale din statele dezvoltate. Știința medicală a progresat foarte mult, iar medicina personalizată, bazată pe noile tehnici și metode de diagnostic și tratament devin realitate și în România.

Medicina personalizată este un model medical inovativ care folosește caracterizarea fenotipurilor și genotipurilor personale (profilarea moleculară, imagistica medicală, informații despre stilul de viață) pentru a determina strategia terapeutică, precum și predispoziția unui pacient la o anumită boală. Este un tip de medicină axată pe pacient și care răspunde mai bine nevoilor sale.

Medici excepționali avem, iar investițiile în sănătate au demarat și ele. Îmi doresc ca Ministerul sănătății să adopte cât mai rapid normele de aplicare ale acestei legi, care va îmbunătății substanțial calitatea actului medical”.

 

11 comentarii

  1. Jan Răspunde

    Pe Cozma la psihiatru. Medicina personalizata.

  2. Marius Groza Răspunde

    Cel mai bun medic e socrul lui Cozma de la medicina legala. Nu are pacienți nemultumiti

    • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

      Mortalitate zero la mie. Cine mai e ca el?

    • Petre Răspunde

      Mare adevăr ai grăit!Un Dr. de milioane!Nici un pacient nemultumit!La fel ca si prietenul meu de la Pompe Funebre!Nici la el n-a venit nici un mort nemultumit de serviciile oferite!

  3. ... Răspunde

    Cu care cadre medicale? Care mulți nu au reușit să aplice nici protocolul covid, aia după dictare? Acum crezi că siunt în stare să judece și să personalizeze un tratament? Asta nu se face de pe o zi la alta, pentru asta cadrele trebuie școliți ca atare.

  4. Bogdan Dumitras Răspunde

    Dl deputat deputat a trecut de la agricultura la spital. Vrea cumva sa schimbe subiectul după ce s-a aflat ca fratele Cristi Cozma este cel mai mare importator din Satu Mare de cereale din Ucraina?

  5. Eu Răspunde

    Asa politician mai rar! Dupa ce a rezolvat Pensile Speciale.a rezolvat Pretul Combustibililor ,a rezolvat si Medicina, na asta da!

  6. Beny Kira Răspunde

    Ce de frustrați!

    • c-block Răspunde

      Cel mai frustrat e subiectul discuției, ăla din poza de deasupra titlului. Că se bagă în orice dar nimeni nu îl mai crede. Continuă tot așa să vezi cât de jos poți ajunge.

    • Flaviu Răspunde

      ….ți-ai luat bacalaureatul!?:)))

  7. Marius Groza Răspunde

    Supozitor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.