Ultima actualizare: azi, 22:09

Locale

Adrian Cozma nu îl mai vrea pe Daea ministrul Agriculturii: E depăşit!

Preşedintele PNL Satu Mare, deputatul Adrian Cozma,a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă că ministrul agriculturii Petru Daea este vinovat de situaţia în care au ajuns fermierii români şi a spus că acesta nu mai are ce căuta în următorul guvern, după rotativă.

El a spus că înţelege motivul protestului de astăzi de la Satu Mare şi din principalele vămi din ţară, explicând că ceea ce s-a făcut pentru a obţine subvenţii mai mari este insificient.

Această problemă a importului din Ucraina reprezintă vârful icebergului şi nu putem să nu constatăm şi să vedem că ministrul Daea e depăşit de tot ce înseamnă politică agricolă comună. Îngropăm agricultura românească, la propriu, din păcate. În mai puţin de 10 de ani de la 20% importuri am ajuns la 80% importuri. Sistemul de subvenţii din păcate în acest an şi jumătate nu a fost gândit spre performanţă, spre producţie. Este clar că ministrul agriculturii este depăşit de această situaţie, şi-a arătat incapacitatea, şi-a arătat lipsa de viziune, iar faptul că ministrul agriculturii prin vară se plimba pe aici prin Satu Mare, a făcut câteva popasuri prin lanurile de porumb să ne spună că e secetă, de parcă noi nu ştiam, asta nu rezolvă problemele. Asta nu înseamnă politică agricolă, nu înseamnă strategie pentru fermieri. O părere proprie este faptul că acest ministru al agriculturii nu mai are cum se se regăsească în viitorul cabinet, după ce va avea loc rotativa. Sper ca aici PSD să-şi asume şi să realizeze dezastrul pe care ministrul Petre Daea ş-a creat în agricultură, în rândul fermierilor”, a declarat Cozma.

Subprefectul Romeo Pop le-a mulţumit fermierilor pentru modul în care s-au comportat pe tot parcursul protestului.

Au tranzitat undeva la 120 de TIR-uri în 24 de ore, acum sunt undeva la 30-35 cu porumb, grâu, soia, floarea soarelui, făină, nu chiar produse finite. Uniunea Europeană acordând această facilitate, de a nu mai plăti taxe statului ucrainean, am ajuns în situaţia ca producătorii noştri să stea pe stoc cu cerealele şi să nu le poată vinde”,a explicat Romeo Pop.

Potrivit acestuia, dacă rapiţa se vindea cu 3,2 lei/kg acum la 2 lei maximu iar grâul este la 1 leu/kg.

Au dorit să tragă acest semnal de alarmă la statul român, în speţă ministerul agriculturii, să facă bine şi să vină cu măsuri şi să meargă la Bruxelles cu lecţiile învăţate pentru că s-au dus cu date eronate şi noi datorită acestui fapt am primit doar 10 milioane euro, în loc de vreo 72 cât ar fi fost minimum necesar”, a subliniat Romeo Pop.

18 comentarii

  1. Nfs Răspunde

    Au niște fețe de hiper inteligeți ăștia trei, de-ți vine să fugi în lume! Ăla din dreapta e tipul clasic al C.A.P.-istului înghesuit în costum și cu mintea în pioneze! 🤣

  2. Deputatul care știe tot dar de reușit nu-i iese nimic Răspunde

    Adică Cozma vrea să zică că dacă ministrul era liberal era mai bine? Vă spun eu că nici atâta nu făcea ca nefericitul ăsta de Daea. De ce? Pentru că nu are voie! Au fost demonstrații și la polonezi, care polonezi stau mult mai bine la acest capitol și cică erau și discuții aprinse pe temă. S-a anunțat apoi că ministrul lor a demisionat că el nu se face de kkt și Zelensky era culmea tocmai în Polonia și a promis că face ceva. Ce a făcut când a ajuns acasă? A anunțat că va crește exportul subvenționat către UE! Una zic și alta fac, intenția e să distrugă producția autohtonă. Trageți concluziilecare trebuie și faceți ce trebuie și nu mai așteptați de la UE nimic bun. Oricum se vrea eliminarea subvenției foarte curând la zootehnie și atunci ramura aia va fi perfect pregătită pentru moarte clinică.
    PS. Dl. deputat la prețul exagerat de la carburanți care ține de ceva vreme nu vreți să spuneți nimic? Că nu de aia dar ați promis parcă ceva așa pe persoană fizică și nesilit de nimeni! Că atunci așa sunteți la fel de papagal ca și Daea.

  3. H&R Răspunde

    Vreau pe Cozma ministrul agriculturii, cultivam pizza!

  4. Marius Groza Răspunde

    Cel mai mare importator din Satu Mare de cereale din Ucraina este fratele lui Adi Cozma, Cristi Cozma.

  5. Oaeea Răspunde

    Hahaha!!! Noi de mult ne distram. Voi incepeți sa plângeți.

  6. Dacus Răspunde

    Problema e ca situatiunea e de plâns… Nu avem nici un politician, destept, isteț, sau macar normal, care sa vrea, sa poată, să incerce să facă ceva bun pt bobor…
    Toti numai pt ei si rude, odrasle… Ca 1000 de ani se vor descurca cu ce rezolvâ acuma…

    • Rube Ola Răspunde

      Daca si pe electoratu PSD-ist l-ar duce capu in doua secunde si trei miscari i-am executa. La alegeri. Sa nu ma intelegi gresit. AUR este partid antiromanesc. Desi i-a prostit pe prosti ca este invers. Apropo. In Republica Moldova de ce are interdictie UNIONISTUL Simion? Prostalai gramada astia cu hAURu.

  7. Mateias Răspunde

    Măta din Paulesti e anti-romani.

  8. Pisti Răspunde

    Na vo trebuit Slava Ucraina futuva im M…….e rasa de politicieni vanduti Bruxelului ,ați distrus România .

  9. caluluicosma Răspunde

    mai baiatule, mai adisor, nici macar io calu tau nu te pot lua in serios. data viitoare cand vrei sa ma calaresti iti trag o copită sa iti zboare mucii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.