Ultima actualizare: azi, 17:11

Locale

Magazinele din Satu Mare, verificate înainte de Paște. Supermarket amendat cu 10.000 lei

Controale la magazinele din județul Satu Mare înainte de Sărbătorile Pascale. Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) au aplicat mai multe amenzi în ultimele zile, un supermarket fiind sancționat cu 10.000 de lei.

Inspectorii DSVSA Satu Mare au realizat 98 acțiuni de control la unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, unități catering depozite alimentare, hipermarketuri, supermarketuri, piețe agroalimentare, centre de colectare a laptelui materie primă, automate de lapte, unități alimentație publică, baruri, brutării, laboratoare de cofetărie, magazine alimentare și de legume fructe, piețe agro-alimentare.

În urma acestor controale, a fost aplicate nouă sancțiuni contravenționale, din care două amenzi contravenționale în valoare totală 11.200 lei. O amendă contravențională de 10.000 lei  la un supermarket din municipiul Satu Mare și o amendă contravențională de 1.200 lei la o carmangerie din Carei, pentru nerespectarea normelor stabilite de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, privind condițiile de depozitare a produselor alimentare.

De asemenea, inspectorii DSVSA au aplicat și opt avertismente unor producători/comercianți de produse alimentare  de origine animală și non animală, din piețele Agro alimentare din Satu Mare și Negrești Oaș, pentru manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare.

Cu această ocazie au fost supuse sechestrului/reținerii oficiale, produse lactate în valoare de 292,7 lei, produse care au fost dirijate pentru incinerare într-o unitate de ecarisare a teritoriului, autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.

3 comentarii

  1. Gornicu Răspunde

    Ala din poza care se cukereste in vitrina nu vrea un binoclu? Sau poate o poooola in kur. Poate îi pervers To’varașu. Amendeaza el… Pe cine? Ce? Suntem noi buricu Pămantului? Magazine de talie mondiala le amendeaza Germania si USA. Nu Romania. Ca noi avem alte probleme de rezolvat aici. Inclusiv coruptia.

  2. ciprian Răspunde

    Ciudate controalele astea inainte de sarbatori, au si ei, probabil nevoie de cate ceva…

  3. 🤔🤔🤔 Răspunde

    Din știre aflăm care supermarket a fost prin în offsaid? Nu! Atunci nu știu de ce vă osteniți. Sincer. Știrea nu oferă nici o informație utilă pentru cumpărători. Bravos!💩💩💩

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.