Ultima actualizare: azi, 19:26

Locale

FOTO. Acţiune de plantare la Negreşti Oaş, în frunte cu primarul Aurelia Fedorca. 3.000 de puieţi plantaţi

Acţiune de plantare la Negreşti Oaş. Întreaga comunitate negreșteană s-a mobilizat vienri la acțiunea de împădurire din zona Trestii de la Luna Șes, o inițiativă care a avut drept scop plantarea a 3000 de puieți în această zonă.
La acțiunea organizată în cadrul Lunii Pădurii și dedicată Zilei Pământului au participat primarul Aurelia Fedorca și viceprimarul Constantin Fanea, președintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, prefectul Radu Roca, consilieri locali, angajați ai Primăriei și instituțiilor subordonate, reprezentanți ai Ocolului Silvic, ai Asociației Vânătorilor și, nu în ultimul rând, a inimoșilor noștri elevi împreună cu dascălii lor, de la școlile și liceele din oraș.
“Am profitat de vremea bună ☀️ , de aerul curat și am reușit să plantăm circa 2000 de puieți de arbori 🌳🌲🌿 , în cadrul unei acțiuni pe care Primăria Negrești-Oaș a organizat-o împreună cu Ocolul Silvic Negrești-Oaș.
Prin acțiunea de azi, am continuat programul de împădurire cu scopul de a crește suprafețele împădurite din arealul orașului Negrești-Oaș. Un pas mic, dar cu efecte pozitive pentru sute de ani. 🌳🌲🌿
Vă mulțumesc pentru implicare, pentru respectul pe care îl arătați pentru mediul înconjurător, dedicând timp și resurse pentru a oferi un viitor mai bun generațiilor următoare. 🌎“, a transmis primarul Aurelia Fedorca.

32 comentarii

  1. 🤔🤔🤔 Răspunde

    Ce să zic! Plantare planetară! Văd că numai bujetărimea pesede a avut bilet de intrare. Frumos ar fi dacă s-ar face de astea dar fără tamtamuri din ăstea ieftine. Și și mai bine ar fi dacă nu s-ar tăia pădurile în neștire că din plantările astea numai peste 50 de ani va fi ceva. Dacă apucă și nu vine careva cu ceva PUZ că tocmai acolo vrea ceva să construiască. Că au fost și din astea. Money talks, orice s-ar zice.

    • -.- Răspunde

      Tu cati puieti ai plantat nene ? Lasa-i sa faca tamtam, de mine sa cheme si CNN cat timp planteaza ce conteaza ca-si fac reclama

      • 🤔🤔🤔 Răspunde

        Eu personal sincer nu am numărat dar am plantat pe puți 2-3000 singur. Apoi dacă mă crezi ori ba e treaba ta. Am participat la numeroase plantări – Săcășeni de 2 ori, pădurea Noroieni de 3 ori, Tarna Mare, Livada – de 2 ori, Călinești Oaș. Sincer nu am stat să le număr că nu numărătoarea este importantă. Dacă ai fi participat vreodată la așa ceva ai ști că la sosire ți se explică dacă e ceva de explicat, ți se dau puieții și se pleacă acasă când ai terminat. Așa că nu stai să le numeri. Din partea unor persoane din poze această activitate este foarte falsă. Îi cunosc și știu de ce zic asta. Dar vorba ta, tot e bine că se și mai plantează. Acuma să se și prindă că anul trecut a fost catastrofă rata de prindere pe seceta aia. Acum sper că ai înțeles ce am scris și nu a fost prea complicat pentru nivelul tău.

        • -.- Răspunde

          Daca nu ziceai ‘ sincer ‘ poate te credeam.

          • 🤔🤔🤔

            Sincer am fost. Exact mă doare lateral dacă mă crezi ori ba. Nu suntem la tribunal și nu trebuie să produc aici dovezi pentru tine. Cine m-a văzut lucrând știe că am vorbit sincer. Și toate astea au fost în acțiuni voluntare. O zi bună să ai.

      • Puietu Răspunde

        Asta cu plantatu puietilor este o vrajeala. Vorba aia: Nu vezi copacii din cauza Padurii. Care nu mai este.
        De fapt vorba este invers. Nu vezi padurea din cauza copacilor.
        O mafie. Mai devreme sau mai tarziu cineva va intra la puscarie. Sau o sa-i moara copilul. Ca Dumnezeu nu bate cu bota.

      • Puietu Răspunde

        No vezi ma NeNe. Ca omu a plantat. Da tu cati ai taiat ma excroculr?

  2. -.- Răspunde

    Titlu ‘ 3000 plantati ‘
    In citat ‘ circa 2000 plantati ‘

    Vai **** voastra portalsm

    • Ion Brad Răspunde

      Daca nu-ti place citeste Povestea Porcului…. De Ion Creanga. …nu aia pe care ai taiat-o tu.

  3. H&R Răspunde

    Pe ultima poza am numarat asa in mare 80 de persoane. Daca fiecare planta cel putin 50 de puieti, erau la 4000 de puieti. Asa e o reclama ieftina. Spalare de imagine.

    • 🤔🤔🤔 Răspunde

      @H&R, hai să-ți explic. Mulți dintre cei prezenți s-au dus să bifeze condica și s-au tras în poză cu șeful și cu șefa. Cred că știi la cine mă refer. Apoi plantarea propriu zisă cade în sarcina restului care a fost destul de fraier ca să se ducă că a crezut în ceea ce face. Am pățit și eu odată când am fost la plantat la pădurea Noroieni când singur a trebuit să plantez vreo 400 de frasini din totalul de 2000. Nu glumesc. Restul prezenți erau preocupați cu lins la șefi. Și erau vreo 30 din ăștia lălăitori.

      • -.- Răspunde

        Auzi mai la el cel sincer 400 a plantat din 2000 . Cat timp ti-a luat ?

        • 🤔🤔🤔 Răspunde

          O zi. Din sportul practicat pe aici de tine omul poate înțelege lesne că tu nu ai participat la așa ceva niciodată. Lasă tu miștocăreala și consumă-ți energia în exces pe plantat mai bine. Bine?

        • 🤔🤔🤔 Răspunde

          Și o întrebare care poate interesează și pe ceilalți că văd că ești activ pe temă. Mai ales noaptea. Tu ce și cât ai plantat anul ăsta? Că eu am plantat 3 pomi și anul ăsta. Aștept răspunsul și pe temă nu eschivări și scuze. Dacă nu răspunzi (dar pe temă și nu altceva) atunci consider că ești un troll miștocar.

          • -.-

            Orice as zice oricum n-ai crede, deci sa fie in bafta ta. O zi ti-o luat ? Ai stat 24 de ore sa plantezi ? Ala da

          • 🤔🤔🤔

            Se cheamă că se pleacă când ți-ai terminat treaba. Seara la 8 am terminat. Că restul erau preocupați de lins și de pupat. Dar nu m-am enervat că am considerat că am făcut ceva bun. Cei care se duc la astfel de treburi și apoi caută să se fofileze sau să plece de acolo cât mai repede sunt niște falși. Cam toți ăștia au venit cu mașina personală. Știau bine ei de ce. Dar mă gândesc că și la servici fac la fel. Treaba lor. Mie nu mi-e rușine să pun mâna pe o sapă sau lopată chiar dacă sunt inginer. Consider orice treabă nouă ca o provocare și încerc să-l fac cât mai corect. Știu că sunt minoritate.

    • Vasile Frasin Răspunde

      Da cum ai calculat? Cu Capu’ sau calculatoru?
      Sa-mi spui ceva la ce nu te pricepi Sa indraznesc sa-mi dau si eu cu parea. Multumesc frumos.

  4. 🤔🤔🤔 Răspunde

    @-.-., și încă atâta să-ți zic că tu nu ai spus absolut nimic. Tu doar te-ai legat de mine și ai pus la îndoială afirmațiile mele. Atât. Nu înțeleg care e plăcerea ta dar e treaba ta. Ai așa habar ca cei care efectiv lucrează în silvicultură câți puieți plantează în perioada aia de o lună în primăvară așa de căciulă??? Că ăsta cu 400 e fix nimica ce am făcut eu într-o zi comparativ cu ce fac ei și la ritmul la care lucrează ei. Adică fără selfie cu șeful, fără poze pentru ziar sau alte porcării de astea etc. E muncă grea acolo. Plus la munte mai ai și niște “vecini” nu prea binevoitori. Urși, câini ciobănești, ăia care taie ilegal și mai te și fugăresc plus drum de acces greu unde te rupi numai să ajungi la locul faptei. Apoi mai trebuie și lucrat! Zi bogda proste că nu asta ți-e pita!

    • -.- Răspunde

      Ce vrei sa-ti zic ? Sa te felicit ? Felicitari . Ti-am zis din start ca nu te cred si ti-am si dat motivul. Pentru ca ai zis ‘ sincer ‘ . De fel oamenii care folosesc cuvantul ‘ sincer ‘ in contextul in care l-ai folosit tu, sunt mincinosi. Oamenii care sunt sinceri nu trebuie sa afirme ca sunt sinceri. Iar povestea ca tu ai plantat 400 din 2000 in mare parte confirma afirmatia . Din povestea ta din 30 si ceva de persoane tu ai plantat 400 iar restu cate 50 ? Hai mai las-on colo de treaba. La 8 seara ai placat de acolo ? 2 minute/ pom vine 13 ore si ceva de lucrat fara oprire. Oi fi tu ceva Iron Man de Satu Mare. Asa ca sa nu mori curios, ca vad ca te seaca cati pomi am plantat eu, vreo 50 maxim . Nu-i o realizare de carte de recorduri, ii ce ii. N-am venit aici sa ma laud. Sa fii sanatos, o zi faina, am incheiat discuita, bafta la plantat in continuare daca chiar plantezi, dar povestea ta din punctul meu de vedere in cel mai bun caz ii exagerata.

      • 🤔🤔🤔 Răspunde

        Tu te-ai băgat în discuție că nu ci tine vorbeam. Apoi faz acă dacă tu zici sincer aia înseamnă la tine că minți e fix problema ta și eventual a celui pe care pe moment în aburești. Nu mă lăudam și nu am nevoie sub nici o formă de aprecierea ta. Consider că ai intrat în sevraj și abia aștepți ziua de mâine că poate capeți și tu ceva pe gratis. Lasă-mă în pace. Sunt obișnuit să nu mă intereseze părerea unor frustrați care aici se descarcă că în rest sunt kurpapier pentru șefime. Și povestea mea nu e exacgerată asta ca să știi. Nu o să stau să-ți dau persoane și numere de telefon să întrebi de mine. De fapt nici nu am zis decât lucrurile mai mari. știi sunt unii care nu stau pe telefoane să butoneze și așteaptă indicații ci chiar lucrează. Data viitoare să mă eviți rogu-te așa frumos. Că nu avem ce împărți. Nici măcar păreri sau impresii.

      • H&R Răspunde

        2 minute pentru un puiet?? Dupa fiecare puiet tragi o tigara? Altfel nu iese ecuatia.

        • 🤔🤔🤔 Răspunde

          Altul care se bagă unde nu-i fierbe ciorba. Unu la mână nu fumez, doi la mână se lucrează în chipă. Numai din asta îți dai seama că nu ai planat niciodată nici tu. Plus gropile erau gata săpate de cei de la ocol, așa a fost înțelegerea. Apoi aia cu 2 minute nu știu de unde ai socotit. Nu contează. Așa să fie cum spuneți voi că doar voi ați fost acolo și voi ați plantat! Aia e baiul că țara plin cu din ăștia păreriști care știu mai bine decât persoana în cauză cum a fost. Așa ni telepatic! Nu aveți ce face? Se pare că din păcate nu. Că văd că v-am dat la mulți o temă de rumegat.

          • H&R

            @🤔🤔🤔 raspunsul meu era pentru @-.-

          • 🤔🤔🤔

            Atunci îmi cer scuze. Să știi că se poate cu condiția ca totul să fie organizat, pregătit. Bineînțeles dacă stai după șeful sau șefa să te tragi în poze, selfie, chestii în loc să pui osul la treabă atunci totul pică.

  5. Mihai Răspunde

    Plantează primărița toti arborii care io furat in tot mandatul de pana acuma și cu lingăi care o linge in cur Sorin cu magazinul dixi Marcu hotu și ursu lingău de cur

    • ecologist Răspunde

      Pe cât pariu că a pus mâna pe 5-10 puieți maxim???? Și să știi că am fost optimist. Spectacolele astea ieftine așa de paradă mi se par atât de penibile deja. Indiferent cine participă. Înțeleg eu că vor să mobilizeze oamenii dar nu așa ar trebui făcut totuși. Nu are politica cu asta nimic și așa ar trebui să se petreacă lucrurile. Că așa nici credibilitate nu are.

    • H&R Răspunde

      @Mihai
      Nu a furat, ci a completat. Vorbeste frumos 🤣🤣🤣

  6. Pin Frasin Răspunde

    Ba loazelor!!! Unii taie padurile!!! Nu stiu daca observati si intelegeti. Altii se chinuie sa refaca padurea si habitatul.. Foarte greu!!! Daca intelegeti puțoilor. Daca vorbiti numai vorbe mai bine mereți la sapă…Cum draku o fătat planeta asta atati dobitoci!!!

  7. Baba Vanga Răspunde

    O sa ajungem sa ne ducem nepotii la pascut, ca paduri nu o sa mai avem.
    No, sa le moara copiii si familia si sa agonizeze sobolanii astia care tau padurile. Sa nu moara, sa sufere asa cum au suferit
    si vor suferi milioane de oameni si animale din lipsa padurilor….Asa sa fie.
    Imi asum ce am scris si nu mi-e frica de Dumnezeu.

  8. Radu Cristescu Răspunde

    Și eu ?

    • bigbrother Răspunde

      Din cei ca tine ajunge si unul ba cateodat e prea mult. Sau sa te planteze si pe tine sa faci pui?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.