Ultima actualizare: azi, 12:26

Locale

FOTO. Sosesc copacii pentru Centrul Vechi. Sute de arbori vor fi plantați

Mai mulți arbori au sosit, în această dimineață, în municipiul Satu Mare, urmând să fie plantați în Centrul Vechi, în zona Parcului Central.

Odată cu începerea lucrărilor la Centrul Vechi, în zona Parcului Central, zeci de arbori cu probleme au fost tăiați, urmând ca în următoarea perioadă să fie plantați alți 277 de arbori, iar împreună copacii păstrați – arbori și arbuști – vor fi în total 479 de bucăţi.

Proiectul are finalizare în luna decembrie a anului 2023, urmând ca în zona Parcului Central să fie o suprafața verde mult mai mare.

Vor fi înlocuite rețelele electrice vechi, se vor monta stâlpi de iluminat LED, se vor reface fântânile, după care se va trece la refacerea aleilor și a trotuarelor. Piața Libertății va deveni, astfel, un centru de relaxare cu alei pietonale, zone de terase, piste de biciclete, culoar pentru transportul public în comun și spații verzi.

Proiectul în valoare de 23 de milioane de lei a început în luna noiembrie, iar în decursul zilei de azi a început plantarea noilor arbori.

Un comentariu

  1. Ion Răspunde

    Si cu monitorizare permanenta, speram. Ca pana acum era cuib de boschetari si drogati centrul vechi la lasarea noptii, si uneori chiar si ziua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.