Ultima actualizare: azi, 11:57

Locale

Gestul unei învățătoare din Botiz, viral în România. Din bani proprii, a realizat o oră de poveste pentru copii

Gestul unei învățătoare din Botiz, viral în Romania. Din bani proprii, a realizat o oră de poveste pentru copii. Una dintre sălile de clasă ale Școlii Gimnaziale din Botiz, județul Satu Mare, s-a transformat într-un adevărat tărâm de poveste, plin de personaje magice.

Și asta datorită învățătoarei Simona Szollosi, care a folosit povestea autoarei Cristina Donovici pentru a crea câteva exerciții cu adevărat speciale. Învățătoarea a transformat clasa într-un ”Norișor Roz” la Inspecția care i-a adus gradul didactic I. Cu nota 10 din partea comisiei! Lecțiile ei sunt adevărate aventuri pentru copii, în care cei mici sunt provocați să-și descopere potențialul.

Autoarea Cristina Donovici s-a arătat impresionată de ceea ce a reușit învățătoarea, postând pe pagina de Facebook ”Poveștile Cristinei” imagini cu ,,cea mai Norișorul-Roz-clasă din lume”.

,,Așa ceva nu am mai văzut! Una dintre sălile Școlii Gimnaziale din Botiz, județul Satu Mare, a devenit cea mai Norișorul-Roz-clasă din lume! Și totul datorită învățătoarei Szollosi Simona care a folosit povestea Cristinei la Inspecția specială care i-a adus gradul didactic I. Cu nota 10 din partea comisiei! Doar priviți fotografiile ca să vă dați seama cât de bine a pregătit Szollosi Simona această oră, cât de mult a muncit. Și tot ce vedeți acolo a făcut din banii ei. A avut parte și de sprijinul minunatei ilustratoare Anda Ansheen care i-a trimis ilustrații, și astfel dedicata învățătoare a reușit să tipărească și acele superbe broșuri cu povestea Norișorului și exerciții inspirate din poveste”, spune Cristina Donovici.

Mai mult, autoarea Cristina Donovici a precizat, în aceeași postare, că învățătoarea Simona Szollosi le cumpără diferite cărți copiilor care provin din familii cu posibilități financiare reduse, încercând astfel să le insufle celor mici iubirea față de lectură.

,,Vă spun și un secret. Tot din banii ei Szollosi Simona cumpără cât de multe cărți poate pentru a le citi cu copiii ei de la clasa pregătitoare. Părinții unora nu-și permit prea des să le cumpere cărți așa că Simona citește împreună cu ei povești cât de des reușește. Vrea să le insufle iubirea pentru cărți pentru că știe cât de mult îi poate ajuta asta. Este șansa lor la o viață mai bună. Noi îi mulțumim pentru efort, pentru dedicare, îi promitem public că o vom ajuta cu cărți și, evident, îi dăm și noi un mare 10 (zece) pentru modul în care a pregătit clasa și ora!”

7 comentarii

  1. Nae Răspunde

    👍🏻👍🏻👍🏻

  2. Dani Răspunde

    Nu doar doamna învățătoare din Botiz face acest lucru, cam majoritatea învățătorilor investesc in materiale didactice din proprii bani.

  3. Istvan Răspunde

    Nu prea fac tote asaceva din păcate

  4. România reală Răspunde

    Citiți atent știrea. Educatoarea a avut inspecția specială pentru grad didactic I și a avut tot interesul ca să iasă bine. La asta le-au trebuit materialele. Probabil și în rest se ocupă de copiii dar acum ne apuccăm ca să o promovăm pe fiecare care dă examen de grad? Nu aveți voi atât spațiu.

  5. Camelia Gina Răspunde

    Cum spunea cineva ma sus, multi învățători se implica financiar și își fac meseria cu dăruire și pasiune și nu cauta sa își facă imagine în fața tuturor.

    • România reală Răspunde

      Mda. Dar indiferent de asta poate fi o învățătoare bună. Sincer numai nu-i pot înțelege pe cei care caută să se bage de seamă, cum face și madam Papici. Fiecare să-și facă meseria și treaba pentru care este plătit și atât. Nu tu circ din asta. Puțină decență și spor la treabă.

  6. Părinte Răspunde

    Majoritatea părinților ne implicăm financiar în educația copiilor, așa că, sincer, apreciez orice implicare din partea educatorilor!
    Este rușinos că în ziua de azi, într-o țară din uniunea europeană, statul nu pune preț pe educația copiilor, și este necesar aportul financiar al dascălilor pentru a putea transforma orele de curs în adevărate procese educaționale!
    Felicitări tuturor celor care se implică și un sincer MULȚUMESC, APRECIEZ!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.