Ultima actualizare: azi, 19:37

Locale

Primarul din Carei, după huiduirea președintei Ungariei: Acel grup de scandalagii nu poate fi identificat cu poporul român

Primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, a reacționat după ce președintele Ungariei a fost huiduit, miercuri, de un grup de persoane, la evenimentul de dezvelire a statuii lui Kölcsey Ferenc: ,,Acel grup de 30-40 de scandalagii nu poate fi identificat cu poporul român”, spune primarul Kovacs, într-o postare pe pagina sa de Facebook. El a ținut, de asemenea, să le mulțumească celor care nu au răspuns provocărilor și ,,au dat dovadă de bun simț”.

Redăm, integral, mesajul transmis de primarul Careiului:

,,Doresc să le mulțumesc careienilor care au fost prezenți ieri la dezvelirea statuii poetului Kölcsey Ferenc în fața Primăriei Carei, eveniment pe care l-au onorat cu prezența lor președintele Ungariei, Novák Katalin, viceprim-ministrul Guvernului României, Hunor Kelemen, alături de numeroase alte oficialități de rang înalt.

Le mulțumesc careienilor care nu au răspuns provocărilor naționaliste, dând dovadă de bunul simț și respectul reciproc ce caracterizează orașul nostru multietnic și multicultural. Le mulțumesc și careienilor de etnie română care nu s-au lăsat antrenați în acțiunile huliganice organizate de o familie care nu își găsește locul în orașul nostru.

Mă simt obligat să fac precizarea că acel grup de 30-40 de scandalagii nu poate fi identificat cu poporul român. Este vorba doar de o mână de scandalagii, cu mentalitate și comportament de Evul Mediu. Un asemenea comportament nu caracterizează românii adevărați. Le mulțumesc și forțelor de ordine pentru modul în care au acționat, reușind să preîntâmpine eventuale violențe, care ar fi afectat și mai mult imaginea orașului nostru.

Trecând peste toate acestea, orașul Carei se poate mândri cu o nouă statuie, cea a poetului și omului politic Kölcsey Ferenc, autorul Imnului Ungariei, care s-a născut la Săuca și a fost notar șef al comitatului Satu Mare, ce își avea atunci reședința în Carei. Urmează să dezvelim în centrul Careiului, în cursul verii, și o statuie a pictorului, sculptorului și graficianului Aurel Popp”.


CITEȘTE ȘI:

10 comentarii

  1. Beny Kira Răspunde

    Respect Eugen Kovacs!

  2. Ion Răspunde

    Asta-i clar, ăia au fost niște ciurdari.

  3. Maci Laci Răspunde

    CE AU HUNGURII DE FAC CE VOR LA NOI ÎN ȚARĂ???? DOUĂ PERECHI DE COAIE!!!!

  4. Norik Răspunde

    Au aratat dragoste ce o poarta romanii nepoatei Ciocciolinei.🤟

  5. Vasile Răspunde

    Du-te domn primar la Budapesta

  6. Adi Răspunde

    Domnule doctor! Inchideti internetul ca pacientii iar vorbesc prostii

  7. Eu Răspunde

    Respectele mele Domnului Primar de la Carei. Asa trebuie facut un rezumat scurt si la subiect! Felicitari ,nu de geaba este Primarul orasului de multi ani.Careieni stiu de ce!

    • Vulpea bi-polara Răspunde

      Kovacsu asta o fost acolo pe persoana fizica, altfel toti cei mictioneaza de emotie la spusele lui remarcau faptul ca si-o uitat acasa esarfa tricolora, tinuta obligatorie conform legii la astfel de chermeze.

  8. Carcotas Răspunde

    Jenante manifestări a unor oameni needucat, fără bun simț .
    Ne-au facut de rușine . Pe de altă parte nu simpatizez cu președinta Novak care este o provocatoare. În ajun apăruse un filmuleț incitator al unui ,,patriot ” maramuresan (Sana Mihai) care avea temerea că nu mai este ,,stăpân ” în țara lui și chema la protest. După eveniment au continuat disputele jignitoare pe portalsm. Dacă un nebun făcea un act de violență extremă ăia eram! Asta ne mai lipsea.

    • Realitatea SM Răspunde

      Majoritatea nici măcar nu sunt careieni. Mă așteptam ca să apară în circul ăsta ieftin veșnic suparata doamnă ziaristă locală Ciută dar văd că a avut atâta minte ca să nu se afișeze. Oare dacă careienii s-ar duce sa demonstreze ca niște circari acasă la ei oare le-ar pica bine? Unii dintre ei aveau pe mutra lor o satisfacție demnă de un retardat mintal. Că au făcut mult rău nouă celor care trăim aici împreună nu cred că îi interesa vreodată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.