Ultima actualizare: ieri, 20:40

Locale

Concurs cu prezentarea meniurilor din spitale. Ce mănâncă pacienții din Spitalul Județean Satu Mare

Spitalul Județean Satu Mare, sub coordonarea prof. dr. Ionuț Ristea, participă zilele acestea, la Sighișoara, la un concurs între spitale cu prezentarea meniurilor din unitățile spitalicești.

Evenimentul, denumit ”Meniuri de spitale, medicamente pentru suflet”, se realizează în colaborare cu Federația Sanitas și are rolul de a schimba mentalități și de a crește încrederea personalului blocurilor alimentare din spitale, dar și a pacienților în hrana oferită.

Nu mai puțin de 2.778 pacienți au hrana asigurată la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, media pe anul 2023, cu asigurarea a peste 17 diete și regimuri de hrană specifice pentru fiecare afecțiune, unele diete au 5 mese pe zi, mic dejun, prânz și cină, alături de două gustări servite în cele 4 locații ale SJU Satu Mare, în municipiul Satu Mare și orașul Tășnad.

 

20 comentarii

  1. ... Răspunde

    Măi portarseme! Puneți botul la vrăjeli? Concursurile astea ar fi valabile dacă s-ar face pe ce se servește efectiv și nu pe meniuri tip Patomkin sau cum se făcea prin magazine pe vremea lui Ceașcă odiosul! În momentul în care la diabetici – care se știe că au nevoie de dietă specială – se servește la meniu cartofi ce mai vreți? Sau la cardiaci nu e voie sărat și se dă la grămadă același lucru???? Voi chiar credeți că așa arată un meniu servit la spital? No ia întrebați pe careva cunoștiință “proaspăt eliberată pe cauțiune” de acolo!

    • Chef... de Viață Răspunde

      Gresesti. La cardiologie nu se da sarat. Fara pic de sare. Vezi postarea de mai jos. Pulpe de pui cu mazare nesarate. Ciorba nesarata. etc. Macar un strop acolo. Ca nu degeaba sarea este un ingredient universal. Da ce? Daca mananci nesarat o sa traiesti 150 de ani? Si daca mori in accident de masina? Nici macar nu simti placerile vietii!!!🙂 No, eu imi asum.

      • ... Răspunde

        Eu atâta știu că la diabetici se dădeau același meniu la greu ca la restul și se zicea cu gura mare că li se asigură meniul special separat. Apoi cartofi și paste la fiecare masă de prânz numai special nu poate fi numit. Tot așa sărat nu au voie cardiacii. Sunt unii care vor să trăiască. Dacă tu nu vrei este fix problema ta. Așa cum sunt soluții pentru dulce tot așa sunt soluții și pentru sare. Dar asta presupune nutriționist de meserie și nu numai cu diploma.

  2. Varu Răspunde

    Asta-i reclamă,în fapt totul este o mare mizerie, ăstea merg pe principiul că bolnavii sunt bolnavi și ca atare nu le trebuie atâta mâncare.

  3. Sugestie Răspunde

    Eu le-as sugera celor care sunt acum internati pe sectii si nu sunt chiar asa bolnavi ca sa posteze poze cu mancarea care primesc. Ca multi au telefoane la ei. Apoi sa vedem noi cine ce mai zice.😱😵

  4. Chef... de Viață Răspunde

    Da ce? Lucră ceva Chef pe acolo? Nu- mi povestiti de mancarea de la spital. Sa o mance “Chefu”. Sigur si el are ceva betesug. Da el poate si manca sarat, si gras, si dulce si sa bea, si sa fumeze N-are nici pe dracu. Io is bolnav cronic ca imi permit mici excese. Tine de genetica. Clar!!! Am colegi care fumeaza doua pachete de tigari pe zi si nu au nici pe dracu….parca imi aduc aminte de bunicu meu. Doua pachete de Carpati fara filtru pe zi. A trait 90 de ani. Cat sa traiesti? fara nicio placere, asa cum pretind doctorii.
    PS
    Nu zic, mancarea este de calitate. Dar la sectia unde am fost a fost insipida. Eu nu am mancat-o. Fara pic de sare…Hai ma! Ca si la vaci li se pune drobu de sare in curte sa il linga. Ca fara sare mori.

  5. Chef... de Viață Răspunde

    Se zice ca te poti obisnui cu un regim fara sare. Eu am mai facut regim ca am fost nevoit. Singura “mancare” la care nu am simtit nevoia de sare au fost rosiile. Da nu alea din import. Alea din gradina. Ia incercati.

  6. Chef... de Viață Răspunde

    Si mancarea din spital nu este chiar o catastrofa. Chiar mi-a parut rau ca nu pot sa o mananc. Am incercat…Doar ca nu este condimentata deloc. La anumite sectii. Confirmat de o cunostinta care a fost internata cu alta problema la alta sectie. Da mosii(nu ca eu as fi asa de tanar) cu care am fost in salon au lins farfuria. Chestie de obisnuinta.
    Ca daca Doamne fereste am fi in razboi am manca si casca de protectie, bocancu si izmenele. Toate fierte la foc mic… cu puțină sare si un strop de piper.

    • ... Răspunde

      Sunt din astia care se plictisesc sau poate nu mai au apartinatori, se inteleg cu medicul de familie si se interneaza din cand in cand. Asta unii fac regulat, an de an cate doua-trei saptamani minim. Serios iti spun. Ba am asistat si la discutii intre ei ca vorbeau cand se vor interna din nou si isi puneau “programul” de acord.

      • Pacientul Englez Răspunde

        Eu am fost o singura data in spital. in 59 de ani. Ca mi-au pus un stent. Si a trebuit sa ma internez ca doar nu o sa-mi puna stentu acasa. Eu am fost surprins de ce tehnologie este la Spitalul Judetea. Si ce proceduri. Si ce medic!!!! Obligatoriu te duc cu targa sau scaunul cu rotile. Chiar puteam sa merg singur. Nici vorba. Dupa interventie, toata noaptea m-au verificat asistentele. A fost interventie pe artera. Daca ceva nu este bine poti sa pierzi tot sangele in cateva minute. Efectiv am vazut intreaga operatie pe monitor.Este spectaculos. Vezi cum iti desfunda artera si incepe sa circule sangele prin picior.Dimineata la ora 6 a fost medicul de garda si mi-a verificat pulsul de la picior si starea bandajului., nu un pansament oarecare ci bandaj de la buric in jos. Pana la genunci. Sunt riscuri mari. Eu am semnat ca sunt de acord sa traies sau sa mor. De fapt toata lumea semneaza la interventii chirurgicale.
        Ce vreau sa spun. Fara sa fac apologia actului medical din tara noastra, eu unul care am avut ocazia sa mai fac vizite in spital recunosc ca s-au schimbat multe in ce priveste actul medical. Mai sunt si scapari nu contest. Si ca sa nu-mi sariti la gat am vazut si spital din Germania unde am vizitat pe cineva. Incomparabil. Dar noi suntem Romania nu Germania.

        • ... Răspunde

          Când e vorba de ceva grav, foarte serios atunci își văd de treabă. Că în rest …. Să tot ajungi la ei și să nu fii chiar așa beteag ai să vezi cum te mulg. Un schimbat așternutul la bolnav era acum 15 ani 10 lei. Altfel acolo îl lăsau în propriile …. Și asta la terapie intensivă vorbesc. Îți doresc multă sănătate șisă nu ai nevoie de ei. Pentru că în cazul meu de multe ori nici diagnosticul nu au reușit să pună corect. Și când eu până la urmă m-am documenat, doar eu sunt bolnav și nu ei și le-am zis “descoperirea” mea, îi citez – “mai scrie pe foaie încă un cod”. Ce fericiți mai erau !!!??? Serios zic asta. Când e ceva ieșit din cel standard sunt praf. De aia se pleacă de la noi la tratamente prin alte părți, inclusiv ei pleacă la alte spitale mai de Doamnă ajută. Iar asta cu mâncarea pictată aici numai atâta zic că intră pe f.book și vezi poze cu ce este real.

  7. Pacientul Englez Răspunde

    Poate ca un bogracs facut in curtea spitalului si ceva gratare, mici si coaste de porc afumate ar fi o mancare care ne-ar face pe toti sa ne internam. Da ce? La spital merem de bine ce ne este? Ca daca-i asa imi programez concediul pe anul viitor la hotel Spitalul Judetean…Sunteti absurzi. Chiar sun conditii destul de bune. Noaptea imediat este infirmiers sau asistenta langa tine sa te intrebe daca totul este in regula. Se spala si dezinfecteaza zilnic. Ai buton de urgenta si urgent vine cineva sa te vada.Nu fiti chiar asa de rai. S-au schimbat multe si la spital. Nu este perfect mai este loc de mai bine(am vazut si rateuri la urgenta) dar nu se compara cu acum 20 de ani, de exemplu.

    • ... Răspunde

      Asta cu internatul asa se practica printre pensionari. Si eu am ramas surprins de asta. Au timp, au boli si ce sa-si bata capul. Plus vorba ta mai vine asistenta, unele chiar sunt devotate, arata si bine. Ce mai trebuie mosului? Numai sa nu aiba si probleme cu inima ca la unul era sa-i sara inima din piept ca avea 220/100. Dar si-a revenit repede dupa ce nu mai era stimulat vizual. La sectie unde am fost pana la ora 2 noaptea mergea cu discutii cu jucat carti intre ei in salon ca nu puteam dormi de ei. Ca ma crezi ori ba e exact problema ta. Asa cum la tigani se practica sportul ca la toamna fura ceva mai putin si se lasa prinsi ca sa stea la zuhaus peste iarna eu nu ma mai mir de nimica.

    • Gheorghe Răspunde

      Pacientul englez degeaba vei scrie aici sute de păreri personale și experiente proprii despre faptul ca sunt schimbări în bine în spitalul din satmar și chiar ca exista medici și personal cu suflet care își dau interes pentru pacient,că vor veni și vor sari unii pe tine ba ca ești unul de-al lor(poate plătit sa scrii asta)ba ca ai alte interese sa ții cu ,,oculta mondiala care vrea neapărat sa ne omoare”ori ca nici nu ai fost în spital și nu ai de unde sa știi.Nimic nu-i adevărat din ce spui tu(sau eu) care ai fost acolo,numai ce spun ei este adevărat ei le știu pe toate și i-și arunca lăturile din cap pe TOȚI medicii ca sunt răi și criminali,neprofesionisti și hoți.Imi place comentariul tău realist și de bun simț.

      • ... Răspunde

        Dar eu care am fost acolo (din păcate că nu din plăcere) eu pot să spun? Lasă tu bășcălia cu oculta. Că nu degeaba se vorbește pe surse că cam cât ar cost un post de … la spital. Cacofonie intenționată. Că știi bine pe aia că nu iese fum unde nu este foc. Da, e mai bine față de … dar e loc de mult mai bine. Și de multe ori diferența se face pe factorul uman, nu e vorba doar de dotări. Adică dacă eu scriu despre experiența mea personală și nu vorbesc de ce am auzit că a auzit unul de la altul de la radio șanț totuși …… 🥴😵 E loc de mult mai bine acolo. Ca să nu-ți povestesc când te duci la ceva tratament la Cluj, Oradea, Tg.Mureș (toate experiențe proprii) că la noi nu ai cum personal nu doresc să reproduc în cuvinte afirmațiile colegilor din acele centre medicale vizavi de diagnosticul sătmărean. Pentru că și hârtia s-ar face roșie de rușine. Nu mă crezi, fă tu o verificare. Nu cred că nu cunoști pe cineva care te poate ajuta. Lingușeala să știi că nu ajută și comentariile constructive (nu jignitoare) trebuie să folosească pentru cei care prestează servicii. Orice servicii. Altfel putem ușor ajunge la faza că operația a reușit, bolnavul a decedat. Că eu am și deces în familia mea din cauza lor. pentru că în loc să spună că du-te și te tratează că nu sunt sigur de ce fac mai bine ne-au aburit că 95% șanse etc., apoi la 6 luni de la diagnostic a venit înmormântarea. Nu că am mers târziu. Ci pentru că au aplicat tratament greșit care mai mult a grăbit deznodământul tragic. Și vezi că am dosar cu asta și recunoscut cu jumate gură și de ei. Să aveți sănătate că de ajungeți acolo cam sunteți pe cont propriu.

        • Gheorghe Răspunde

          …ce te face sa crezi ca eu scriu din auzite sau lingusesc pe cineva?Scriu pentru ca am experimentat,,pe materialul clientului” deci am fost acolo si har Domnului nu am fost batjocorit cum zici ca ai fost tu.Si cu mama am umblat pe acolo si nu am patit ce ai patit tu(si altii) deci eu scriu experieta mea cu medicii asistentele(cu sistemul,bau-baul care ne vrea morti).Toti s-au comportat bine cu mine si au facut tot ce a fost omeneste,mi-au pus diagnostic si m-au indrumat spre alte centre de tratament pentru ca in situatia mea era nevoie de mai mult decat au ei.Cand am ajuns la profesorul universitar de la Cj a ramas surprins ca diagnosticul era real si gasit in ,,stadiu incipient” felicitandu-l pe dr.R..u care a facut investigatiile…,,il cunosc pe dr.R…su si a facut o treaba buna,transmiteti-i salutartil mele,”a zis profesorul…Cum as putea sa hulesc asemenea OAMENI??Am fost la cabinetul privat si mi-a facut cel putin doua consultatii GRATIS….auzi nenea?probono!!Stiu ca nu crezui dar asta este realitatera traita de mine.As putea sa-ti dau exemplu ultima data cand am fost pe la gastro la dr. C.C ?Sa vezi seful de sectie dr,Ma…ici pe care il vdeai interesat de pacient,asistentele la fel?,,,,de ce sa-i hulesc daca ei isi fac treaba?numai pentru ca asa imi casuna mie,pe medici pe toti,criminali,hoti,vanduti??NU,in nici un caz.Am ajuns la o varsta la care trebuia sa mai fac unele mici mari ajustari,reparatii capitale si bravo lor,m-au ajutat nota maxima si PE GRATIS,auzi?n-am dat o para chioara la medici sau asistente in spitalul din satmar!!

          • ...

            Consideră-te norocos. Că nu e ceva caracteristic “zonei”. Înainte de a ajunge pe mâna lor chiar în halul ăsta tot pe mâna or m-am tot dus, la cabinete am fost și nu pro bono (se scrie separat), am făcut tot ce au zis. Asta ca să ajung apoi acolo că trebuia să merg ba la Oradea, ba la Cluj și mi-au dat totul peste cap. Acum am găsit un doctor în municipiu care m-a ajutat cu tratamentul adecvat și sunt relativ bine, adică la mine se spune compensat. Iar în cazul decesului din familie prin tratamentul aplicat chiar au accelerat fenomenul (cancer). Dar tot ziceau să stăm liniștiți că totul este în regulă. Uite că nu a fost așa. Și la final când au zis că au făcut-o de oaie și-au cerut scuze. Dar și asta așa că nu aveau să se uite în ochii noștri. La Debrecen au verificat materialul medical, investigațiile și au zis că dacă mergeam la ei mai mult ca sigur se făcea bine. Tratamentul prescris a fost absolui greșit.
            I-am și zis doctorului în cauză că îi doresc exact același lucru, nimic mai mult. Cine sunt eu să păstrez “plăcerea” asta doar pentru mine!?!? Când se greșește așa grosolan eu unul nu iert.

  8. Sâca Răspunde

    Voi vă puneti cu MĂSCĂRICI , n-ați înțeles că el este posesorul adevărului desăvârșit. Unde n-a fost el , ce studii nu are el, ce nu contrazice el etc etc Nu v-ați saturat de aberațiile acestui individ ???

    • ... Răspunde

      Când îți moare cineva și eroii ridică din umeri după ce ai respectat tot la virgulă și ai dat zilnic atenție 100 RON ca să fie oameni și nu măcelari pe secție apoi să te văd. Până atunci taci din gură și savurează-ți boosterele! Sunt oameni care dau cu părerea dar de fapt habar nu au și suntunii care fac tot feluil de lucruri și pe parcurs se lovesc constant de tarele sistemului. Îți doresc să experimentezi și tu pe asta și apoi vei urla de durere că nu te ajută nimeni. Că îți spun eu că nu te ajută. De ce ai tu impresia asta greșită că sistemul te vrea sănătos? Tu ești un contribuabil care-l susții financiar și menirea ta este ca să coteizezi cât mai strașnic posibil. Adică 7 piei jupuite de pe tine, dacă nu chiar 8. Eu zic să tai.
      PS. Fata aia omorâtă la UPU în 18 ianuarie!!!!!! părinții încă nici acum nu au primit raportul autopsiei!!!!!!! Asta sunt ei. Recomand managerului spitalului care oricum e demult interimar să-și facă sepuku.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.