Ultima actualizare: azi, 11:56

Locale

Experiența unui sătmărean la Spitalul Județean: ,,Profesionalism desăvârșit. M-au îngrijit 24 de ore din 24”

Un sătmărean laudă personalul de la Secția de Chirurgie a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare. El a fost supus unei intervenții chirurgicale și are numai cuvinte de laudă la adresa medicilor, asistentelor și infirmierelor. Sătmăreanul a ținut să sublinieze devotamentul infirmierelor, care, spune el, ,,sunt supuse unei presiuni imense”, însă, cu toate acestea, dau dovadă de un profesionalism desăvârșit. ,,Mulțumesc întregului colectiv”, spune sătmăreanul.

Redăm mesajul integral:

,,Cu ocazia unei intervenții chirurgicale am avut ocazia să experimentez profesionalismul medicilor chirurgi, dar în mod deosebit am beneficiat zilnic, 24 de ore din 24, de grija asistentelor și, nu în ultimul rând, de grija infirmierelor care, în pofida faptului că sunt într-un număr insuficient raportat la numărul continuu de pacienți cu intervenții chirurgicale dificile, sprijină persoanele imobilizate la pat care au tot felul de nevoi biologice. Infirmierele, pe lângă faptul că depun eforturi fizice peste puterea normală a unui om (majoritatea sunt femei), sunt supuse și unei mari presiuni psihice pentru că unei infirmiere îi revin bolnavi din trei saloane, toți într-o stare gravă.

Nici să fii super om nu poți satisface nevoile atâtor bolnavi. Rugămintea mea ar fi să se suplimenteze numărul asistentelor și a infirmierelor și, totodată, retribuirea lor conform condițiilor toxice din punct de vedere psihic. Îmi pare rău, dar trebuie să afirm că am fost în Pavilionul Condamnaților nu atât de adevărat pentru pacienți, cât pentru personalul în cauză. Recunoștința mea și mulțumiri întregului colectiv din Secția de Chirurgie Intensivă”.

4 comentarii

  1. Radu Răspunde

    O experiență buna an avut si eu in luna aprilie la Spitalul Județean. Mama mea a ajuns internată. Doamna doctor de la nefrologie a fost super profi. Se vede ca pune suflet in ce face. Un mare bravo pentru Spitalul Județean.

  2. Scriitorul Răspunde

    Sunt convins că sunt și excepții (tot respectul, acelora), dar asta este aproximativ unu la o mie… sau 6 din 49 !?
    Oare toate astea fără șpagă/mită, pită unsă!? Hâmmm…
    Hai să zicem…Speranța moare ultima…

    • ... Răspunde

      De acord cu tine. Sunt câteva secții unde stăm relativ bine cum este și chirurgia (pomenită am văzut undeva zilele astea) dar per total dacă ai ceva problemă mai serioasă suntem sub orice critică. Dl. dr. C. a venit înapoi noaptea târziu și a operat cu succes (de fapt a fost salvare ca în filme în toată regula) pe cineva din familie. Sunt sigur că nici dumnealui nu va uita. Dar jos pălăria pentru el.
      Pentru că vezi tu dacă ai un aparținător internat și nu de plăcere ci în urma unui accident casnic în urma căruia ajunge respectivul la Terapie intensivă și asistenta nu s-a obosit să-i schimbe așternuturile până nu s-a decartat regulat eu nu am ce să mai zic. Și respectivul era legat de mai multe aparate și cu așternutul umed. No comment. E o poveste destul de recentă. Suntem la ani-lumină de ce ar trebui să fie.

  3. Vasy Răspunde

    Cica “personal insuficient”, dar cum se face ca absolventii nu pot intra in sistem pentru ca nu sunt locuri ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.