Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

FOTO. Noi reguli instituite în Piața Libertății. Circulație în două sensuri, parcări desființate

Noi reguli instituite în Piața Libertății din municipiul Satu Mare. O parte din Centrul Vechi se închide, circulația se va desfășura în două sensuri, iar mai multe parcări vor fi desființate.

În această dimineață, joi, 11 mai, au început lucrările de efectuare a marcajelor rutiere.

Proiectul privind reabilitarea Centrului Vechi al municipiului Satu Mare va intra, din 15 mai, într-o nouă etapă. Proiectul avansează rapid în Parcul Central, astfel că de săptămâna viitoare lucrările vor continua pe tronsonul Casa Albă- Hotel Aurora și se vor institui o serie de reguli provizorii.

Astfel, începând de sâmbătă, circulația rutieră va fi restricționată pe acest tronson. Restricțiile nu vor fi aplicate pietonilor, păstrându-se un coridor de 3 metri pentru accesul pietonal.

Pe tronsoanele Hotel Aurora- Casa de Modă, Casa Albă-str. Cuza Vodă, respectiv în fața Catedralei Romano-Catolice se va institui sens dublu pentru traficul auto, conform planșei.

Între Hotelul Aurora și Ceasul Electric, respectiv între Casa Albă și str. Cuza Vodă vor fi desființate locurile de parcare.

De asemenea, vor fi amenajate sensuri giratorii provizorii în zona Ceasul Electric și zona Muzeului de Artă.


32 comentarii

  1. MUE Răspunde

    “mai multe parcări vor fi desființate.” Cum adica ma ??? POI EU UNDE PARCHEZ BMW-UL PE 2 LOCURI ?????????

  2. Doar atât... Răspunde

    Asta va însemna sinuciderea politica a UDMR Satu Mare și a lui Gabita. Sa vedem cate tamponări vor avea loc până la alegerile din 2024.

    • Eu Răspunde

      Nu va fi nici o sinucidere politica. Satmareni vor dezvoltarea orasului ,asta au ales si vor alege in continuare! Iar legat de asa zisa “tamponare”,fiecare raspunde pentru faptele sale! Permisul de conducere este dobandit prin cunoasterea regulilor de circulatie,uneori nu.

      • bigbrother Răspunde

        Ce vorbești? Noi suntem un oraș în mișcare! Ne doare undeva lateral de lipsa parcărilor! Noi ne mișcăm, prost și încet! Daaa, așa brownian!!! Vrei exemple? Facem pista de bițigli în centrul nou pe coronamentul digului, punem frumos biscuiții de beton a la Tarr, predăm cu aplauze apoi desfacem digul că facem pasarela peste Someș! Stăm și ne uităm de doi ani jumate la stația de autobuz de pe Fabricii care stă nefolosită!!! Toate facem invers și de proastă calitate! Sunt curios de exemplu cui îi place cum arată Centrul nou proaspăt reabilitat? Sau facem pistă de bițigli pe Barițiu pe spațiu verde, tăiem copaci (cei de la mediu tac, dar așa ceva este interzis de lege) iar pista duce de nicăieri către nicăieri. Ca să nu mai povestesc de așa-zisa pistă pe Rodnei. Că e plin din 50 în 50 de metri cu stâlpi electrici. Plantări de pomi decorativi pe care nimeni nu le mai urmărește, nimeni nu le udă veci! Și din 4 se prinde 1 !!!! Una bucată a făcut 65 ROn la momentul plantării (era hârtia prinsă cu prețul pe bățul plantat)!! Și câte mai sunt așa !!! Asta suntem noi! Că dacă asta e dezvoltarea mai bine stăm pe loc! Că multe sunt de zici că aruncăm cu banii pe geam!!! 🤮
        PS. Toate ce le-am enumerat sunt lucrări pe bani UE. Care teoretic sunt monitorizate 5 ani după implementare. Mă apucă groaza ce va fi cu parcul din centrul vechi. Pe partea centrală unde s-a defrișat la greu trecătorii se va coace vara. Probabil careva susținător lingușitor va spune că așa e proiectul sau că să avem răbdare. Dar întreb eu, dacă se știa că în locul celor tăiate pomii noi vor face umbră peste 20-30 de ani de ce nu s-au păstrat măcar cele care dădeau către locurile de odihnă? Sau ideea e că să ne coacem? Deci eu așa văd dezvoltarea actuală. Că în 6-7 ani numai am vorbit de parcări etajate dar de realizat nici măcar licitația nu s-a făcut! Atenție, proiectul e gata avizat de 4 ani!!!! Și nu sunt votant Coica, primarul forever cel mai prost posibil din oraș. Dar hai să facem ceva cum trebuie și să nu tot revenim la aceleași lucruri! E așa greu?

        • Ano Nimus Răspunde

          Du-te ma in Cluj. Sau in Munchen sau Viena. Sa vad unde parchezi. Va trageti pe cur pentru nimic disperatilor. Asta-i circulalatie ce vedeti in Satu asta Mare?

          • Kuka

            Pentru unul pentru care ieșitul în lume este să iasă din cartier, asta este aglomerație!
            La noi, fiecare vrea parcuri moderne, loc de parcare larg – privat și particularizat dacă se poate la fiecare magazin, bulevarde largi, fără treceri de pietoni și fără limită de viteză, unde să poată face liniuțe cu loganul sau “passatul dizăl” din 2004 și alte asemenea fantezii!

          • bigbrother

            @Kuka și cu @Ano Nimus, sunteți în confuzie totală. Eu personal circul pe jos, rar cu mașina prin oraș (este prea mic după mine orașul ca să nu ajungi oriunde la destinație pe jos în 20-30 de minute). În rest dacă mă grăbesc chem un taxi și nu îmi bat capul cu locul de parcare. Cu autbuzele nu mă aventurez că risc să nu ajung la timp. Și să șțiți că frecvent am treabă la Cluj. Chiar vorbeam între noi în familie că ce ar face cocălarii noștrii cu liniuțe la Cluj unde mai e și tramvai și circulația e mult mai mare! Dar aș putea să discutăm de București unda la nivel de 2010 taximetriștii deja circula cu bâte de baseball la purtător!!! Dar ce se face la noi ca și lucrări de amenajare sunt jumătăți de măsură și nu se finalizează cum trebuie. Și dacă este așa sunt bani aruncați pe geam pentru că comunitatea locală nu se poate folosi de ele! Sau asta nu mai contează?

          • Kuka

            @bigbrother: relax man, nu la tine mă refeream, vorbeam la modul general despre sătmăreni!

          • bigbrother

            @Kuka, eu atâta aș dori doar ca în orașul ăsta să se facă ceva, să se facă bine și nu drq să ia că tot revenim la aceleași probleme că nu suntem în stare să rezolvăm cap-coadă nimic. În rest pentru cei care cârcotesc cu închiderea centrului vechi atâta le zic că la fel a fost în anii 70 în Olanda. Că vai ce va fi acum! Apoi s-au trezit că vai ce liniște este acolo unde pâbnă acum era praf și zgomot și acuma restaurantele toate au terase unde pot să te așezi civilizat și ți-e mai drag să stai. Dar pentru asta lucrurile în care ne băgăm ar trebui făcute cum trebue și nu jumătăți de măsură. Aici cu centrul vechi mă îngrijorează că= se răscolește tot dar dacă te uiți bine pe trei din patru laturi circulația tot va rămâne. Așa că după mine tot un franț este. Că știi cum e românul cu respectarea legilor. Dacă nu se vor monte stâlpi pe tronsonul dintre hotel Aurora și Casa albă cocălarii se vor aventura și pe acolo cu bolizii. Fac pariu pe oricât.

      • Satmarean1 Răspunde

        @Eu. Foarte corect ce spui.

    • Orbu Gainii Răspunde

      Daca ar fi sa dam note pt coment eu ti-as da nota 1. Nicio logica. Ce treaba au tamponarile cu cu oamenii inteligenti?.. . No bine. Nu te intreb pe tine.

  3. s Răspunde

    Vor fi mai multi copaci la care se pot lega caii.

    • Padurea Spanzuratilor Răspunde

      Da. O sa fie mai multi. De care poti sa te spanzuri. Nicio paguba.

      • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

        Asta poate peste 50 de ani. Dacă apucă și nu vine vreun țigan (sunt destui în zonă) și nu rupe în două ce a fost proaspăt plantat. Vara va fi jale că te vei coace acolo. Deja și iarba care a fost proaspăt pusă s-a ars pe ici-colo și încă nu e nici vară și a mai și plouat! Dar nu urmărește asta nimeni, important e că s-au cheltuit bani. Apoi că în curând poate nu va fi bun de nimic aia este ceva nesemnificativ, neimportant. Oricum nu văd țipenie de gardian (intenționat am zis așa) prin zonă așa că în curând se vor vedea efectele. Banii s-au cheltuit și maxim se va zice că lucrarea este în garanție. Sunt sigur de asta.

  4. x-ulescu Răspunde

    Căutați ,,pe net”..,,legea mersului pe jos” ,ce urmează să fie promulgată de werner,care prevede obligativitatea de A REDUCE..numărul locurilor de parcare

    • Ano Nimus Răspunde

      Tu tot Werner Werner… Vezi ca guverneaza PSD-ul de muuuuulți ani dar poate tu inca nu ai aflat. Du-te si te culca…

  5. bigbrother Răspunde

    @Eu, și încă un lucru important de știut de toții. Parcul nou de la Cubic e plin cu căpuș! Constatare proaspătă pe ziua de azi. Acum poți aplauda că asta este dezvoltarea după tine. Și mă întreb de stropirea fără efect contra căpușelor cine răspunde, asta ca să te parafrazez? Cine răspunde dacă căpușele vor face victime printre copiii sau trecătorii sau animalele care se plimbă pe acolo? Cine răpunde, spune?????? Chiar nu suntem în stare să facem cap-coadă ceva cum scrie la carte în orașul ăsta?

    • Ano Nimus Răspunde

      No cine raspunde daca te-o muscat o capusa? Dupa mintea ta, primaru’ . Ouai de capu meu cati prosti sunt pe lumea asta. Si asta si scrie cat pentru patru nuvele.

      • bigbrother Răspunde

        Pe spațiul public boptezat și parc și mai ales căî proaspăt a fost cică combătut cu stropire răspunsul meu este DA! Dar mintea de lingușitor internaționalist cominternist, propagandist pe banii contribuabilului nu pricepe asta. Că văd că numai noaptea poți comenta! Ești întuneric beznă la creier. Logică nici nu mă aștept. Iar că nu cunoști legea nici nu mă mir! Dar mâncăncă kkt te rog în continuare că e felul tău preferat! 💩💩💩
        PS. Nu că pe mine mă poate mușca dar dacă careva sepricopsește din cauza asta de boala Lyme???? Știi ce repercursiuni foarte urâte poate avea???? Și chiar și în cazul în care descoperi repede! Ești dobitoc.

  6. bigbrother Răspunde

    @Eu, și încă un lucru important de știut de toții. Parcul nou de la Cubic e plin cu căpuș! Constatare proaspătă pe ziua de azi. Acum poți aplauda că asta este dezvoltarea după tine. Și mă întreb de stropirea fără efect contra căpușelor cine răspunde, asta ca să te parafrazez? Cine răspunde dacă căpușele vor face victime printre copiii sau trecătorii sau animalele care se plimbă pe acolo? Cine răpunde, spune?????? Chiar nu suntem în stare să facem cap-coadă ceva cum scrie la carte în orașul ăsta? 😱

    • Ano Nimus Răspunde

      Ba se face. Da tu esti prea handicapat (scuze pentru adevaratii handicapati, pe care ii respect) ca sa observi Dau iti dau o șansa.Poate esti rautacios. Lasa-te de comentarii ca esti.. . n-ai talent….ca sa fiu elegant

    • Orbu Gainii Răspunde

      Sunt oameni care au ochi, sa vada, dar nu au creier si sunt oameni care nu vad dar gandesc mult mai profund. Tu de care esti?

      • bigbrother Răspunde

        Dacă acum două săptămâni s-a stropit împotrivă și eu în ultimele două vizite de-ale mele cu câinele la plimbare (ca să folosim spațiul destinat câinilor ca tot cetățanul civilizat) am încasat câte una, adică una luni și una ieri aia ți se pare în ordine??? Nu e cam mult totuși! Și asta într-un parc nou???? Nu te juca cu afirmații și nu te crede hazliu că nu-i de joacă cu asta. Dacă vreun copil este mușcat ce vei spune? Plătești tu toate cheltuielile? Care cheltuieli se puteau ușor evita? No aud ceva? Că în parcul ăsta nou nu ține nici vrăjeala că e iarbă înaltă ba că au iernat de anul trecut etc. Că parcul e nou-nouț! Cine știe cine s-a plimbat cu ceva animale de alea care nu au ce căuta prin zonă și de acolo vine! Că dacă la două zile au fost două cazuri însemană că sunt mult mai multe.
        PS. Spațiile destinate câinilor sunt pline de rahat de câine!!!! Atrag atenția proprietarilor că pungile alea de polietilenă se găsesc oriunde și nu cred că e greu să se aplece fiecare după propria “producție”. Că e de toată jena că kkt-ul de luni vineri încă tot acolo era. Chiar nu vreți să vă civilizați un pic puturoșilor?

        • s Răspunde

          Te-ai dat de gol, cainele tau raspandeste capusele si se caca in parc. Sa nu te mai prind acolo ca iti tai putulica.

          • bigbrother

            Ești mai bou decât media pe țară și decât ce permite legea. Du-te în parcul Cubic și vezi cu ochii tăi. Eu sigur nu mă voi mai duce. Este un parc fără stăpâni și peste un an oricum se va vedea asta. Nu sunt amator de astfel de senzații tari.

        • Janika Răspunde

          Capusele sunt purtate si de pasari? Stia-i ??? Na dar asta este daca nu-ti plac unguri care chiar lucreaza si fac ceva pentru cetateni urbei! Traiasca Primarul !

  7. X-sculescu Răspunde

    Am cautat pe net “legea mersului pe jos” si google mi-a dat x-ulescu. No esti mare vedeta.. n-am cuvinte..

    • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

      Lasă-l că vrbește boosterul din el. Sau deja e în sevraj că nu mai primește de niciunde și halucinează.

    • x-ulescu Răspunde

      Să o s…..i…

  8. vadimT Răspunde

    eu zic, sa-l votati pe cosma si il face la loc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.