Ultima actualizare: azi, 16:35

Locale

FOTOGALERIE. Copilăria în perioada comunistă! Expoziție deosebită la Satu Mare

Copilăria din perioada comunistă este readusă în atenția sătmărenilor printr-o expoziție deosebită care are loc la Casa Meșteșugarilor din municipiul Satu Mare, până în data de 15 iunie.

Muzeul Judetean Satu Mare a reconstituit atmosfera acelor ani, cu obiecte care au făcut parte din viața fiecărui copil, specifice anilor `70-`80. Dacă pentru unii sunt amintiri frumoase, o întoarcere în timp, pentru tineri este o ocazie să facă cunoștință cu stilul de viață pe care l-au avut părinții sau bunicii lor.

„Fiecare dintre noi păstrează vie în memorie acești ani cu amintiri de neuitat. Și parcă, cu cât ne îndepărtăm mai mult de anii copilăriei devenim din ce în ce mai nostalgici. Cu siguranță, copilăria de azi diferă mult de perioada anilor trăiți de părinții sau bunicii tinerilor de azi. Atracții și activități la care cei de ieri nici nu puteau visa: rețele sociale, telefoane mobile de ultimă generație, aplicații din ce în ce mai sofisticate, inteligență artificială… etc. […] Deși au trecut mai bine de 30 de ani de la sfârșirea comunismului în Europa, mulți dintre noi am rămas cu amintiri mai mult sau mai puțin plăcute din acea perioadă. Noi dorim să vă propunem un exercițiu de imaginație, mai ales pentru cei născuți după 1989, dar și o aducere aminte pentru cei care au trăit în epoca de aur”, a declarat Claudiu Porumbăceanu la deschiderea expoziției. 

Expoziția va fi deschisă publicului la Casa Meșteșugarilor (str. Ștefan cel Mare nr. 18) și poate fi vizitată până în 15 iunie.

3 comentarii

  1. Radu Răspunde

    Nu e trecut programul de vizitare, si nu e trecut nici pe pagina oficială a primariei, oare de ce ?

  2. Radu Răspunde

    Daca era despre copilaria din Ungaria cred ca aceasta expoziție avea o mai bună promovare.

  3. Bradu Răspunde

    Sincer dupa tine ce se face cum ar trebui in tara asta???? E plina agenda cu evenimente organizate despre care aflu dupa ce au avut loc. A fost ceva recent cu expozitia de arma la muzeul de arte. Inseamna ca asta meritam? Apoi se tot vaita ca nu au destui vizitatori.😱🥴😰

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.