Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

FOTO/VIDEO. Sunt gata primii mici de Zilele Orașului. Cât costă micul și berea

Tarabele de Zilele Orașului Satu Mare sunt pe poziții, iar primii mici sunt deja gata. Prețurile pentru mâncare sunt similare cu cele de anul trecut.

Bulevardul Transilvania a fost închis încă de joi seară, acolo unde s-au mutat, încă de anul trecut, punctele de alimentație publică și terasele. Grătarele sunt deja încinse, mai mulți sătmăreni s-au adunat să guste din preparatele pregătite de comercianți.

Prețuri de anul trecut; cât costă micul și berea

Primii mici au sfârâit pe grătar încă din această dimineață, dar oferta nu se oprește aici. Sătmărenii pot să guste dintr-o sumedenie de preparate, cum ar fi hamsiile, ceafa de porc, șnițele, cârnați, frigărui, aripioare picante, costițe, ciolan sau cartofi prăjiți, toate ,,acompaniate” de lipie, chiflă sau murături asortate.

Prețurile pentru mâncare sunt similare cu cele de anul trecut. Un mic costă 6 lei, iar berea se vinde cu 8 lei. De exemplu, pentru 4 mititei, o porție de cartofi prăjiți și o bere, sătmărenii vor plăti 39 de lei.

Vă prezentăm, mai jos, imagini cu zona de mâncare, precum și lista de prețuri:


20 comentarii

  1. UN SATMAREAN Răspunde

    Cred ca-si vor manca ei marfa daca un mic a ajuns sa coste mai mult decat in Bucuresti,unde acum trei zile am mancat mici in Piata Obor la 5 lei bucata !

  2. Mihaita Piticu' Răspunde

    Du-te ba, esti nebun . Ce preturi de Viena…..Rusineeee Huuuuuu….

  3. Varu Răspunde

    Oameni buni! fraierii nu se termină niciodată,doar se schimbă.Asa că se vor vinde mici și bere cât China.

  4. OmSucit Răspunde

    Într-adevăr în ciuda prețurilor foarte mari, vor fi suficienți de mulți încât să întrecem atât la max preț, cât și la max cantitate vândută plus bani peste noapte încasați.
    În Gradina Romei de “Zilele Familiei” pentru o pulpa de pui s-a dat 39Lei. Ce credeți c[ va diferi aici, nimic…

  5. Lacika Csatlós Răspunde

    Festival marca Cash and Carry adica perversul de kereskényi gábor.
    Sa nu uitam ca sunt maghiar, cu un nume ceea ce un român nici nu poate pronunța, coleg de clasâ cu acest specimen.
    Sincer imi este ruşine ceea ce fac, cei doi alcoolisti, Turós Lori , Gábor si sa nu uit de cofos bălbăitul de pataki.
    Baftã la furat in continuare

  6. Lacika Csatlós Răspunde

    Ahh, era sa uit de roscatul, urătăciune de Tar Csongi, pe aceea vreme umbla cu Opel Ascona, prin anii 1993-1996, mister evazionist.
    Eram doar coleg de scoala cu acest căcat roşcat.

    • Dezső Răspunde

      Deci de-acolo ti se trage invidia :-))

    • Richi Epoveri Răspunde

      Lacika,toti au pornit de jos !Lucut a fost un amarat de sofer pe saviem la mina Turt,Barta un biet chibitz, ce tranzita vama cu cateva plase cu marfa la vandut in Ungaria,Szantai un mocskos de lacatus la fabrica de aragaze,cu primul magazin deschis intr-o uscatorie de bloc din Carpati 2….Ii stiu aproape pe toti,stiu cum s-au ridicat ce-au fost, ce-au facut.Au reusit pentru ca din borcanul lor cu miere s-au lins si “altii” pe degete.

      • bigbrother Răspunde

        @Richi, la mulți pe care i-ai enumerat sunt unii care cu numai cu numele mai sunt și cu semnătura. E valabil și pentru multe alte firme consacrate nepomenite de tine aici din oraș. Asta în frunte cu șoferul de saviem pomenit de tine. dar asta nu mai e treaba noastră și de fapt nici nu mă interesează. Exact cam cât mă interesează și ziua orașului. Adică mai deloc.

  7. Altu Răspunde

    Să fie 10 Ron micul, dacă găsesc fraieri. Nu aș mânca nici gratis în oraș,ce mici credeți că vând,cei mai ieftini,cu 2 mici scot caserola,restul e profit. O șansă foarte bună de a vinde toate porcăriile

    • bigbrother Răspunde

      @Altu. 👍
      Cred că sunt pe puțin 15 ani și asta zic la modul foarte serios de când nu am consumat nimic de acolo. Am luat niște mici scumpi (erau 3 lei atunci bucata! ), nici nu erau bine făcuți așa că ziua aia mi-am făcut abonament fără să vreau la toaletă acasă. De atunci de ziua orașului îmi procur micii de unde știu eu că se face bine și mi le fac acasă în curte. Plus bere luată cu o zi înainte și băgată la beci la rece. Nu se compară berea aia exact atât de rece cât trebuie cu ce aș consuma altfel. În rest dacă e ceva concert care mă interesează (dar nu prea este) atunci după ce am mâncat (concertul oricum e târziu și eu seara târziu nu mănânc oricum), deci mă duc la concert și atât. Nu-mi bat capul că acești comercianți ar da faliment. Sunt foarte mulți care merg în centru numai să se arate și să zică că mamă ce au consumat pe acolo și ce de chef au tras! Să nu ne plângem că nu avem bani când ne risipim finanțele pe astfel de balcanisme ieftine și de prost gust. Dar cartierul Ostrovului va defila din plin cu acestă ocazie. Exact de aia nu mă duc eu.
      PS. Ultima oară am fost când a concertat Alphaville de ziua orașului, adică ar veni anul 2007. Anul ăsta sigur nu mă duc. Dar micii și berea sunt deja procurați și familia vine mâine la noi. Distracție plăcută la cine e amator!

      • Altu Răspunde

        @bigbrother,bine faci , și eu aplic aceași “schemă”. E și mai ieftin și mai sănătos.

  8. sabin Răspunde

    Mare atentie ….cantarele nu sunt omologate …….cantaresc aiurea. GRAMAJ ANAPODA

  9. bigbrother Răspunde

    @Altu, calculează că la 3-4 mici maxim îți iese acasă o tavă întreagă făcută. Merită? Ca să nu povestesc că serviciile sunt cum sunt. Eu m-am crucit când exact acum 10 ani în plin sezon la sfârșit de iulie am fost în Spania la Salou, un fel de Mamaia sau Eforie de acolo și prețurile erau foarte comparabile la malul mării cu ce dai pe produs aici la magazin la CBA. Chiar m-am uitat când am venit acasă. O apă plată foarte necesară pe căldurile alea – la 1,5 litri – era la 100 de m de mare la o terasă 0,62 eurocenți. Dar ei aveau 3 TVA-uri diferite și adaosuri aplicate funcție de unde cumperi: la magazin alimentar, la terasă sau la restaurant. Cel mai mic era 9%. La noi la grămadă toate la fel și unde este mai mare vânzare e mai mare evaziunea. E mai ieftin acolo să mănânci la malul mării decât la noi la orice restaurant. La noi fiecare trăiește pe ziua de azi și vrea să se îmbogățească dacă se poate instant. Și cu cât mai puțină muncă. Repet, anul ăsta nu am ce căuta acolo. Nu știu cum de s-a rezistat că doi ani nu s-a făcut deloc și nimeni nu a murit. Eu aș reconsidera zilele astea că așa nu-i văd sensul. Nu știu ce prezentăm la puținii străini care ne calc pragul și nu înțeleg ce sărbătorim. Indigestia care urmează???

    • Altu Răspunde

      Cât timp se scot bani din manifestările astea,vor continua. Street musical festival,mi se pare mult mai ok. Zilele orașului sunt pt minoritarii tuciurii și puștime

      • bigbrother Răspunde

        De acord. În toată treaba asta eu nu pricep totuși ce promovăm, care valori culturale ori artistice? Că eu așa aș înțelege o treabă ca asta a zilelor unui oraș. Arăți ce ai. Iar noi ce arătăm e jalnic. Dar cum ai zis spectatorii amatori sunt ăia specificați de tine. An după an e din ce în ce mai jos nivelul. Deja văd că am ajuns așa jos să tot invităm aceeași “artiști”.

  10. bigbrother Răspunde

    Este ora 9.27 și constat că postacii de serviciu încă nu s-au trezit din beția de ieri ca să înceapă spectacolul la comentarii că pfoai ce fain a fost ieri! Menajați-vă că astăzi vine repriza a doua. Țara are nevoie de voi! #Rezistați!!!!

  11. Irony Răspunde

    O fi vreo problema, o rusine, ca cineva in 2023 isi permite 5 mititei si o bere? Nu va inteleg.

    • bigbrother Răspunde

      Exact aici e problema ta și a multor altora că atâta pricepi. Și dacă citeai atent ce am scris eu și alții se vor găsi destui amatori de astfel de “senzații tari” care să-și riște sănătatea. Eu doar v-am zis în rest fiecare decide pe cont propriu. Că dacă ați fi de partea cealaltă a tejghelei ați ști voi mult mai multe și atunci fii sigur că altfel ai vorbi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.