Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

Grevă generală de luni. Prima școală din Satu Mare care anunță suspendarea cursurilor

Grevă generală de luni. Școala Gimnazială Lucian Blaga este prima școală din Satu Mare care anunță suspendarea cursurilor, începând de săptămâna viitoare.

Anunțul a fost făcut de directorul unității de învățământ, care spune că începând de luni, 22 mai, ,,școala nu poate să asigure procesul educativ și nici supravegherea elevilor”.

,,În urma Notificării Nr.11.03/19.05.2023, primită din partea liderului de sindicat al unității noastre de învățământ, conform căreia Federația Sindicatelor din Educație declanșează începând cu data de 22.05.2023 GREVĂ GENERALĂ pentru toți angajații din învățământul preuniversitar și datorită faptului că 97% din angajații unității au aderat la această acțiune de protest, vă aducem la cunoștință că școala nu poate, începând de la această dată, să asigure procesul educativ și nici supravegherea elevilor”, a anunțat directorul Școlii Gimnaziale Lucian Blaga, Ruxandra Chivulescu.


CITEȘTE ȘI:

8 comentarii

  1. Peda Gogu Repetent Răspunde

    Ca să declanșezi un asemenea conflict în prag de reorganizare a guvernului când se știe foarte bine că nu ai cu cine negocia este o mare iresponsabilitate mai ales față de elevi care intră la examene în curând. Apoi ar mai fi de discutat ceva și vizavi de afirmația că este o situație economică cum este. Ca să nu mai vorbil de faptul că unii lideri zic că dacă la alții s-a putut atunci și la noi trebuie să se poată. este o mare iresponsabilitate față de actul educațional și denotă caracterul politic al acțiunii pentru că se știa că nu va avea finalitatea dorită, nu avea cum. Dar mai cereți fraților, voi toți cu carte și – presupus cu cap și logică, că văd că tot nu pricepeți că în cel mai rău caz guvernul dacă va ceda va avea trei variante mari și late:
    -pornește tiparnița cu bani
    -mai ia niște credite ultraneperfomante cu dobândă până-n cer + mărește taxele și impozitele (de undeva trebuie plătite, nu?)
    -disponibilizări masive
    Care alegeți de aici????

    • Unu' Răspunde

      Bine spus domnule! 👏 Adevăr grăiți…că de obicei- au de suferit nevinovații ( că întotdeauna)

  2. Beny Kira Răspunde

    Rușine profesorilor!

  3. Hai marș! Răspunde

    Sau mai taie robinetul politrucilor care comentează pe net! Dacă ar da jumate din putorile pleoștite prin posturi călduțe afara ,ar fi excedent bugetar!

  4. GB Răspunde

    Bravo profesorilor!!! Pe când și restul populației? Sau sunteți mulțumiți? Sau mai rău să nu fie? Să-i lăsăm 4 ani să-și împartă încontinuu “ciolanele”, în loc să lucreze pe brânci pentru noi? Francezii în locul nostru (utopic-nu o să ajungă niciodată!-alt aluat) i-ar fi debarcat demult… Tocmai de aceea prosperă partidele politice în formatul actual și sunt pline de politruci parveniți fiindcă fac ce vor fără să fie deranjați de trinomul popor+justiție+presă(pe primul îl prostește cu dezbină și stăpânește, iar celelalte două le-a subjugat). Da, ca să îți fie mai bine trebuie să lupți, să suferi, să rabzi și nu să înghiți prosteala, adică… să ai caracter!! Grevă generală!!! Să se zguduie țara până vor tremura “jilțurile boierești” la București! Să se ocupe de treburile Țării, că de aceea au fost aleși, nu de jocurile lor meschine, “rotativă”, “parandărăt”, etc.

  5. Varu Răspunde

    Bravo profesorilor,altfel nu-i trezim la realitate pe acești indivizi care au mituit justiția cu salarii,pensii și beneficii extra salariale că să se asigure că nu mișcă nimeni în front.Aveti șanse mari ca această grevă să fie declarată ilegală,ca să vă intimideze,am auzit pe unii că încep examenele, oameni buni, oamenii ăstea știu de ani de zile de problemele din învățământ, și n-au luat nicio măsură,și nu cred că-i vorba doar de salarii,este vorba de condițiile de muncă a acestor oameni.

  6. Varu Răspunde

    Ce-i mai mulți dintre noi am avut sau avem copii la școală și știm foarte bine in ce condiții învață foarte mulți copii

    • Peda Gogu Repetent Răspunde

      Dar nu declanșezi un conflict de muncă când știi foarte bine că nu ai cu cine discuta. Așa cum s-a făcut mișcarea asta putea aștepta încă două săptămâni până au un ministru care este numit. Că poate nu mai rămâne asta actuală, înțelegi? Că vine ministru nou și nu este de acord cu ce s-au înțeles. S-a întâmplat de nenumărate ori. Și atunci ce am făcut?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.