Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

O nouă prelevare de organe cu succes la Satu Mare! Trei oameni au primit șansă la o nouă viață

O nouă prelevare de organe a fost realizată cu succes la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare – a doua din această lună și a treia din acest an – prelevare datorită căreia trei oameni au primit șansa la o nouă viață.
La Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare s-a încheiat, luni, a treia prelevare de organe din acest an de la un pacient aflat în moarte cerebrală, a cărui familie a fost de acord cu donarea de organe.
Redăm mesajul publicat de Agenția Națională de Transplant:
Prin acest gest nobil, în fața căruia ne înclinăm, alți trei pacienți au primit şansa la o nouă viaţă prin transplant hepatic sau renal. Un astfel de gest demonstrează, încă o dată, că, prin bunătate şi iubire, oamenii pot schimba destine şi înfăptui minuni pentru semenii lor.
Generozitatea familiei donatorului şi efortul deosebit al echipei ATI şi de coordonare a spitalului sătmărean, formată din Dr. Vitalie Moroșanu – kdp și Dr. Carmen Fiț – coordonator transplant, alături de coordonatorul regional – Dr. Andrei Leșan, au făcut posibil ca azi să spunem din nou #DA pentru VIAŢĂ!
Totodată, efortul lor a fost preluat de echipele de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni, condusă de Dr. Guenadyi Vatachki pentru ficat și Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, condusă de Dr. Andrei Tomuța pentru rinichi. Împreună, toţi aceşti profesionişti au format o echipă care a făcut ca drumul de la donator la primitor să fie parcurs fără probleme. De asemenea, trebuie apreciată susținerea conducerii spitalului din Satu Mare pentru dezvoltarea Programului Național de Transplant.
Astfel, la Centrul de Transplant Hepatic al Institutul Clinic Fundeni încă un pacient va putea spune că “s-a născut a doua oară”, datorită intervenţiei de transplant hepatic. Echipa de chirurgi coordonată de Prof. Dr. Vladislav Brașoveanu, având alături suportul indispensabil al echipei ATI – Dr. Andreea Panaite, Dr. Sibel Soarece, au realizat cu succes intervenția de transplant hepatic, salvând viața unui pacient de 55 de ani. În acelaşi timp, la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj -#ICUTR, alţi doi pacienţi au primit şansa mult aşteptată pentru un transplant de rinichi, intervenţiile salvatoare fiind realizate de echipele de transplant coordonate de Conf.Dr. Florin Elec.
Respect şi recunoştinţă pentru munca tuturor echipelor medicale implicate în această luptă pentru viaţă, pentru profesionalismul şi dăruirea cu care aleg să-şi facă datoria în fiecare zi.
Mulţumim românilor care înţeleg că donarea de organe este un gest suprem de altruism, bunătate şi iubire faţă de semeni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.