Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

Sesiuni de lucru pe tema crizei refugiaților. Deputatul Nagy Szabolcs, discuții cu partenerii din SUA

Ca urmare a implicării masive a instituțiilor publice, a ONG-urilor locale și a societății civile din județul Satu Mare în ceea ce privește suportul acordat refugiaților privind cazarea, integrarea socială și logistica transporturilor cu ajutoare peste graniță, Institutul Republican Internațional a decis să organizeze la Satu Mare, în perioada 4-5 mai 2023, o serie de sesiuni de lucru pe tema crizei refugiaților din Ucraina, prin implicarea deputatului Nagy Szabolcs.

Redăm, mai jos, mesajul transmis de deputatul Nagy Szabolcs:

,,Anul trecut, la Washington, am avut ocazia să subliniez pentru prima dată modul în care guvernele locale, împreună cu bisericile și ONG-urile, pot fi o forță excepțională în situații de criză. Exemplul județului Satu Mare îmi este bine cunoscut, inclusiv în cazul pandemiei și al valului de refugiați ucraineni. International Republican Institute (IRI) din SUA a colaborat cu mine într-o inițiativă de a reuni administrațiile locale din Europa care utilizează bune practici pentru a învăța unii de la alții.

În ultimele zile, Satu Mare a găzduit o masă rotundă organizată de IRI la care au fost invitați reprezentanți ai autorităților locale din Europa de Est și Europa Centrală și de Est. Mulțumim prietenilor noștri americani de la IRI pentru disponibilitatea de a recunoaște beneficiile acestei inițiative, Consiliul Județean și Primăria Satu Mare pentru găzduirea acestui eveniment, Serviciului de Ajutor Maltez, domnilor Cristian Silaghi și Adrian Balaj pentru că au împărtășit experiențele lor în numele organizațiilor locale.

După întâlnirea de la Lublin, Polonia, și masa rotundă de două zile de la Satu Mare, acest program, inspirat de asemenea de o idee prezentată la Washington, va continua în curând la București. Cred că împărtășirea reciprocă a experiențelor ne va face pe toți mai bine pregătiți pentru a face față situațiilor neașteptate din viitor”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.