Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Un bărbat şi-a cumpărat permis cu 1.500 de euro şi s-a plimbat în toată Europa!

Un bărbat şi-a cumpărat un permis de conducere cu 1.500 de euro, întrucât nu a putut să treacă testele pentru obţinerea unui permis real, şi s-a plimbat timp de cinci ani prin multe ţări europene. El a fost prins însă în vama Petea, când voia să iasă din ţară la volanul unui BMW şi condamnat, în această săptămână, la un an şi două luni de închisoare cu suspendare.

Potrivit informaţiilor PortalSM, bărbatul nu a avut niciun fel de probleme până în 04.10.2020 când s-a prezentat la controlul de frontieră de la Petea, pe sensul de ieşire din țară, la volanul unui autoturism marca BMW, seria 5. Poliţistul de frontieră i-a cerut permisul de conducere, iar bărbatul a prezentat un permis aparent eliberat de autorităţile din Marea Britanie la data de 19.10.2018. În urma controlului efectuat, s-a constatat că documentul nu îndeplineşte condiţiile de forma şi fond ale unui document autentic, fiind fals.

Poliţiştii de frontieră au deschis dosar penal iar pe parcursul audierilor bărbatul a recunoscut că şi-a cumpărat permisul.

El a recunoscut că în 2015 a făcut şcoala de şoferi dar nu a reuşit să treacă de proba teoretică. A povestit că în timp ce se afla în Marea Britanie, în 2017, l-a cunoscut pe un bărbat care „rezolva permise” şi a apelat la serviciile sale şi i-a dat actele şi suma de 1.500 de euro.

Permisul l-a primit în anul 2018 şi de atunci a circulat cu maşina prin mai multe ţări europene, a traversat din România în Marea Britanie, fără probleme, până când l-au prins cei din Petea.

Săptămâna aceasta bărbatul şi-a aflat pedeapsa. Un an şi nouă luni de închisoare cu suspendare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.