Ultima actualizare: azi, 09:22

Locale

FOTO. Misiune specială. Câine dat dispărut, salvat de doi polițiști din județul Satu Mare

Misiune specială. Un câine dat dispărut a fost salvat de doi polițiști din județul Satu Mare. Oamenii legii au văzut mai multe anunțuri în mediul online, s-au mobilizat și au reușit să identifice patrupedul, care a fost predat proprietarilor.

Doi polițiști din județul Satu Mare au reușit să găsească un câine din rasa “Lagotto Romagnolo” (căutător de trufe) ce a dispărut de la domiciliul proprietarilor. Patrupedul era căutat cu disperare, fiind lansate nenumărate apeluri în mediul online pentru găsirea lui. Antim și Vlăduț, polițiști în cadrul Secției 1 Poliție Rurală Valea Vinului, s-au autosesizat după ce au văzut anunțurile postate și au reușit să salveze câinele.

Reprezentanții Sindicatului Europol au povestit cum a decurs misiunea celor doi polițiști:

,,De ce ar trebui sa fie poliția in slujba cetățenilor? Pentru că e important să înțelegem nevoile comunității, să fim atenți la problemele lor și să reacționăm în orice condiții.

Azi vă spunem ce s-a întâmplat pe schimbul unei patrule de ordine publice dintr-o zonă rurală. Vlăduț și Antim au văzut în ultima perioadă mai multe apeluri de ajutor pentru găsirea unui câine din rasa “Lagotto Romagnolo” (căutător de trufe) care a dispărut din curte.

Și pentru că ai noștri colegi obișnuiesc să fie în mijlocul oamenilor, nu doar să facă curse cu autospeciala de poliție, au prins mai multe discuții de la diferite persoane, care aduceau în discuție aceasta rasă care este cunoscută pentru găsirea trufelor în pădure. Astfel că, din aproape în aproape, au ajuns la o curte unde era legat câinele dat dispărut. Având în vedere condițiile în care era ținut câinele și faptul că era speriat, și-au dat seama imediat că e vorba despre patrupedul căutat.

Pentru unii poate fi vorba despre o faptă banală, însă pentru proprietari a însemnat lacrimi și multă bucurie când i-au văzut pe colegii noștri cu câinele în brațe. Îi felicităm pe colegii noștri pentru că au fost oameni și le-a păsat de problema membrilor comunității. Antim și Vlăduț sunt polițiști la Secția 1 de Poliție Rurală Valea Vinului, Jud. Satu Mare”, au scris, pe Facebook, cei de la Sindicatul Europol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.