Ultima actualizare: azi, 21:31

Locale

FOTO. Pivnița Misterelor din Ardud, modernizată! Atracția turistică impresionantă din Satu Mare

Au fost realizate achiziții și lucrări necesare de reabilitare la Pivnița Misterelor – parte dintr-o rețea complexă de tuneluri care străbat dealul Cetății Ardud –  din orașul Ardud. Lucrările au fost realizate prin  proiectul Moștenire comună – Conservarea si  revitalizarea patrimoniului istoric al Cetății Pniv din Ucraina și al Cetății Ardud din România pentru dezvoltarea turismului, investiție finanțată de către Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România – Ucraina 2014-2020 – Eni-Cross Border Cooperation. 
Legendele locale vorbesc despre zeci de kilometri de tuneluri impresionante care ar face legătura între Ardud și alte două castele din județul Satu Mare.
Lucrările realizate la Pivnița Misterelor au vizat:
– realizare pavaj interior cu piatră – 300 mp;
– instalare sistem de iluminat în tuneluri – 100 de spoturi;
– achiziție dezumidificatoare – 6 buc;
– realizare și montare poartă de intrare – 1 buc.
Datorită investiției realizate în tunelurile de sub cetate, acestea pot fi folosite în scopuri turistice, expoziționale sau pot deveni spații inedite de conferință sau lansări de carte atrăgând tot mai mult public. Pivnița Misterelor a devenit parte din turul ghidat uzual al Cetății Ardud și reușește să îi impresioneze întotdeauna pe cei care pășesc în străfundul ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.