Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

Satu Mare, sub cod galben de ploi! Intervalul anunțat de meteorologi

Severe Weather Alert – România anunță cod galben de ploi, descărcări electrice, grindină și vijelii pentru județul Satu Mare, în perioada 8 (ora 12.00) – 9 iunie (ora 9.00). 

„În intervalul menționat, la început pe arii extinse* în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali, iar după-amiaza, seara și noaptea și în vestul Banatului, Crișana, Maramureș și în nordul Transilvaniei, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse – ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, pe alocuri cu aspect de vijelie (rafale de până la 55-65 km/h) și izolat* grindină de mici dimensiuni. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local* 20-30 l/mp, iar punctiform* 35 l/mp”, potrivit Severe Weather Alert – România.
IMPORTANT:
➡️ pe ARII EXTINSE* – fenomenele sunt de așteptat a acoperi o arie de peste 70% din zona vizată;
➡️ LOCAL* – fenomenele sunt de așteptat a acoperi o arie între 10-30% din zona de interes;
➡️ IZOLAT / PUNCTIFORM* – fenomenele sunt de așteptat a acoperi o arie sub 10% din zona de interes (ex. grindină, etc.);
✅ Furtunile sunt fenomene cu caracter local, fiind imposibil de prognozat cu exactitate arealul și intervalul de manifestare. Zonele aflate sub incidența codului galben prezintă o probabilitate mai ridicată de apariție a fenomenelor, nefiind însă obligatoriu ca acestea să se manifeste în fiecare localitate din județul respectiv.
✅ De asemenea, izolat și trecător, fenomene specifice instabilității atmosferice se pot semnala și în zonele care nu se află sub incidența codului galben. Intervalul menționat este orientativ și se referă la toate regiunile vizate, astfel că fenomenele NU se vor manifesta continuu pe întreaga perioadă de interes într-o zonă anume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.